Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mam na mysli stan techniczny.Czy maja duzo zadrapan ,czy sa jakies odbarwienia,brak polysku ,itd.Jednym slowem jak starzeja sie te kuchnie.Ja mam plyte Amica i musze przyznac ,ze jestem bardzo rozczarowana.W miejscach stawiania garnkow sa widoczne slady.Takie jakgdyby matowe ,jasniejsze kregi a o zadrapaniach nie wspomne.

Plyte zawsze mylam wg instrukcji uzywajac polecane pzrzez Amice specjalne mleczko.

https://forum.murator.pl/topic/46772-jak-wygladaja-plyty-ceramiczne-po-kilku-latach-uzytkowania/

Mam Amicę od.... 3 lat chyba. Wygląda jak nowa. Czyszczę mleczkiem do płyty cermicznej - 1x na 2-3 tyg. Faktem jest, że przed rozpoczęściem używania zakupiłam komplet zupełnie nowych garnków - gdyż poprzednio używane (również na gazie) były brudne od dołu i mogły mi płytę porysować.
Mam Amicę od.... 3 lat chyba. Wygląda jak nowa. Czyszczę mleczkiem do płyty cermicznej - 1x na 2-3 tyg. Faktem jest, że przed rozpoczęściem używania zakupiłam komplet zupełnie nowych garnków - gdyż poprzednio używane (również na gazie) były brudne od dołu i mogły mi płytę porysować.

Inka1 ,

a w tzw. międzyczasie nie czyścisz jej w ogóle ? To ja chyba wyjątkowy brudasek :wink: jestem , bo moja po 1-2 dniach nadaje się przynajmniej do przetarcia . A jakie to mleczko poleca Amica ?

Pozdrowionka :)

A tak na marginesie mam płytę AEG , uzytkuję ją intensywnie rok i dwa miesiące i jak ją dobrze wyczyszczę wygląda jak nowa .

Nie ma cudów. Jak ktoś jest prawdziwym kucharzem i zwraca uwagę na przygotowywaną potrawę a nie na prawidłowe położenie garnków bez przesuwania i kręcenia to taką płytę porysuje. W końcu nie jest ona z diamentu. :wink:

Inka1 ,

a w tzw. międzyczasie nie czyścisz jej w ogóle ? To ja chyba wyjątkowy brudasek :wink: jestem , bo moja po 1-2 dniach nadaje się przynajmniej do przetarcia . A jakie to mleczko poleca Amica ?

Pozdrowionka :)A tak na marginesie mam płytę AEG , uzytkuję ją intensywnie rok i dwa miesiące i jak ją dobrze wyczyszczę wygląda jak nowa .

Czyszczę, mokrą szmateczką ;)

a mleczka używam bodajże MrMuscle

Nie ma cudów. Jak ktoś jest prawdziwym kucharzem i zwraca uwagę na przygotowywaną potrawę a nie na prawidłowe położenie garnków bez przesuwania i kręcenia to taką płytę porysuje. W końcu nie jest ona z diamentu. :wink:

No dobra , moja wygląda prawie jak nowa :wink:

Prawie robi dużą różnicę

:wink: :wink:

Smaczniutkie pozdrowionka z kuchni :) ( właśnie pichcę zraziki )

Jak ja gotuję, po po jednym razie płyta jest do czyszczenia.

Żona nie ma tego kłopotu.

Najgorzej, jak cos wykipi na rozgrzane pole i się przypali.

Wtedy preparat santan gel i jak nowa.

Mamy ją 1 rok, amica.

...Smaczniutkie pozdrowionka z kuchni :) ( właśnie pichcę zraziki )...

Ło matko! Nie masz litości! Aż mnie skręca! :(

No dobra , chyba są przesolone :wink: Żebym tylko nie została za to wypisana z domu :wink:

Pozdrowionka :)

Smaczniutkie pozdrowionka z kuchni ( właśnie pichcę zraziki )

Prawie mnie skręciło. Tak więc dla głodomorków: Spaghetti Bolognese, posypane serem żółtym, zapieka się w piekarniku. Będzie gotowe za parę minut. Smacznego.