Magdala 19.01.2006 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Witam, podzielcie się proszę doświadczeniami w poszukiwaniu ekipy budowlanej: wraz z uwagami dotyczącymi jakości budowania przez nią.Nie robię ankiety, bo odpowiedzi mogą wymykać się "standardom".Myślę, że sposób poszukiwania może być cenną wskazówką dla rozpoczynających. Zapraszam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdala 20.01.2006 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 )))) widać u wszystkich budowały krasnoludki czytam sobie dzienniki - tam są jakieś WZMIANKI jesli wątek jest nieprzydatny, to może moderatorzy go skasują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 24.01.2006 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Ja szukałem głównie przez znajomych, niera patrzyłem gdzie pracują ekipy i pytałem o namiary na właściciela. Wtedy jest okazja ocenić jakość robót i ogólnie - organizację pracy. Wątek nie jest zły, tylko coś ostatnio mało osób zagląda do tego działu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 24.01.2006 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Prawie wszystkie ekipy z którymi rozmawiałem były polecone przez kogoś. Jesienią 2004 trafiłem przypadkiem na ekipę (nieznaną) która miała dobrą cenę i umówiłem się z nimi na wiosnę 2005. Na wiosnę 2005 kiedy dogrywałem z nimi umowę facet sie wycofał i zostawił mnie na lodzie. Musiałem znależć kogoś "na gwałt" i znalazłem ekipę przez znajomego. Miałem w tym dużo szczęścia. Ekipa była przez większość okresu budowy OK niestety na sam koniec dali ciała i w efekcie dziś na garażu mam gołą więźbę a dom jest przykryty dachówką w 90%. W sumie porządne chłopy ale na koniec za dużo połapali fuch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 24.01.2006 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Ja znalazłam tu na forum. Ktoś chwalił swoją ekipę, to wysłałam prośbę o namiary. Właściwie to nawet do kilku osób. Potem były spotkania i wybraliśmy. A czy dobrze, to się okaże już za kilka miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 29.01.2006 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2006 Objazdy bliższej i dalszej okolicy i odpytywanie inwestorów oraz rozmowy z wykonawcami. Co wo forum to różnie bywa. My polecamy ekipy, a potem słyszę, że delikatnie mówiąc oni "grymaszą" na budowy "wyjazdowe". Tak więc nie zawsze polecony z forum w innym miejscu wypadnie dobrze.Na pewno warto pytać o referencje i sprawdzać jakość prac w miejscach gdzie budowali wcześniej. Często inwestorzy różnią się oczekiwaniami i to co dla jednych jest OK u innych wzbudzi zastrzeżenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 29.01.2006 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2006 Ja zebrałam namiary od wszystkich, którzy mogli polecić kogoś z tzw. czystym sumieniem. Zebrało się tego 20 ekip. Z każdą rozmawialiśmy i prosiliśmy o wycenę. Wybór padł na tę, która miała najwięcej zalet a wcale nie była najtańsza!. Powody odrzucenia oferty były naprawdę najróżniejsze: od niezbyt fachowej roboty (każdy pokazywał swoje dokonania), niechęć majstra do pewnych technologii i rozwiązań, pośpiech w rozmowie, a nawet trudności w "komunikacji" (bardzo dziwny dialekt i wymowa pewnego majstra ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bulgaricus 03.02.2006 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Ja wybieram wśród 2 ekip, obie polecane przez znajomych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula i Sławek 07.02.2006 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Nam wykonawcę polecił architekt, któremu wybudowali dom, a wykonawcy polecili dekarzy. Ekipę od wykończeniówki znaleźliśmy sami przy okazji kupowania baraku od znajomych forumowiczów. Spodobali nam się i po rozmowie ze znajomymi postanowiliśmy ich zatrudnić. Hydraulika, montera alarmu i okien znaleźliśmy na forum. Elektryków, wykonawców przyłączy poleciła nam pani kierownik. Projektantki ogrodu wskazali nam forumowicze z grupy budującej. Wszyscy praktycznie z polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek_w 08.02.2006 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Ja popytalem na forum (w klubie odpowiadajacym okolicy w ktorej buduje). Dostalem kilka namiarow i cos z tego wybralem.Wczesniej mialem prawie umowiona ekipe polecana przez znajomych, ale wykonawca sie wycofal zanim podpisalismy umowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertus 08.02.2006 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Ja swoją główną ekipe znalazłem dzięki ojcu, który mieszka w Kwirynowie (gmina Stare Babice) gdzie powstaje bardzo dużo domów. Ojciec pochodził popatrzył (zna się na tym) i wynalazł mi 3 ekipy. Po spotkaniach i wycenie wybrałem jedną i nie żałowałem. Robili u mnie od początku prawie do końca (dach robiła inna ekipa ale od tego samego człowieka, który ma kilka ekip) łącznie z tynkowaniem, malowaniem, elektryką, płytkami, drzwiami wewnętrznymi itp. Pewną ekipe polecała mi tez pani Kierownik budowy, ale ich cena była nie do zaakceptowania (chociaż referencje mieli dobre i widać było, że robią dobrze). Od okien to polecił mi przyjaciel, który pracuje w Roto (okucia budowlane) i zna bardzo dobrze ten rynek. Potem okazało sie, że okna robił mi "Stary" z tego forum, on mi poleciła człowieka od alarmu i potem okazało się, że to "_Zbych_" też z tego forum Część ekip znalazłem w internecie jak chociażby człowieka od parkietów oraz firmę od schodów i uważam że bardzo dobrze trafiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotazab 08.02.2006 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Ja swoja ekipe znalazlam poprzez forum muratora z ktorej poki co jestem bardzo zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 31.05.2007 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 ...wg zasady "najciemniej pod latarnią"... Po licznych objazdach po okolicy...okazało się, że ekipa kończy budowę vis a vis nas, u sąsiada...i...zostali u nas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 31.05.2007 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Przez polecenia i znajomości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 01.06.2007 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Murowali znajomi sąsiada - ekipa polecona i sprawdzona. W tym roku już się wykręcili, bo wyjechali do pracy za granicę, ale pojawiła się druga ekipa, która budowała tacie magazyny, z zapytaniem, czy nie chcemy, zeby nam dom wykończyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agira 01.06.2007 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Na murarzy polecił kierownik budowy zresztą też polecony przez panią w starostwie jesteśmy bardzo zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 02.06.2007 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Pochodź po okolicznych budowach i popytaj inwestorów i wykonawców. Przekonasz się, kogo chwalą, a może też "wstrzelisz" się w jakiś wcześniejszy termin. To chyba najprostszy sposób - lub polecenia przez znajomych lub znane firmy (ale one mają tak naprawdę także dość przypadkowych pracowników). Charaketrystyczne jest, że robotnicy "krązą' pomiędzu różnymi formami w tej samej okolicy. Wszystko jest kwestią nadzoru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 04.06.2007 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 ...nie bierz rodziny!!!! inaczej ....u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 04.06.2007 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 ...nie bierz rodziny!!!! inaczej ....u. A Ty brałaś rodzine do siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 07.06.2007 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 ....Szefem firmy, która nam budowała był kuzyn mojego męża.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts