gosciu01 03.02.2006 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Pońko M. masz rację, chciałem jednak aby markus opisał swoje spostrzeżęnia.Wiem, że opisywał swój domek niejednokrotnie. Trudno jednak spamiętać co kto posiada, czytając tak wiele postów. Chodziło mi, o jednak dużą różnicę między tymi dwoma źródłami danych.W artykule, o ile pamiętam m.in. to był trzeci sezon grzewczy i dwie taryfy. A to ma niebagatelne znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cicciona 19.02.2006 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 Witam , Czy ktoś z Forumowiczów posiadających PC mieszka na Górnym Śląsku ? Chcielibyśmy uzyskać informację o lokalnych wykonawcach . Cicciona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benkol 19.02.2006 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 Witam ! Też przymierzamy się do założenia pompy ciepła.Wybraliśmy bezpośrednie parowanie.Rozważamy dwie możliwości.Pompa propanowa z Climakomfortu lub Ochsnera Golf GMDW 9 z tajemniczym czynnikiem R 407 C.Czy ktoś ma coś takiego u siebie ?(tą drugą opcje)Ochsnera montuje firma Termalco z Biskupca .Może mieliście okazje poznać ich. Benkol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RENTOM 17.03.2010 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 MAM PROBLEM JAKA JEST WYMAGANA DOKUMENTACJA DLA URZĘDU,DO KTÓREGO NALEŻY ZGŁOSIĆ ODWIERTY .JEŚLI KTOŚ COŚ WIE TO PROSZE NAPISZCIE ((((CZAS TROCHE MNIE GONI))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 18.03.2010 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Musisz dostać pozwolenie wodno-prawne (czy jakoś tak to zwą). Najlepiej powinna wiedzieć firma zajmująca się wykonywaniem odwiertów, ale musisz wiedzieć, że takie papiery dużo kosztują (ok. 4 tys.). Powszechnie stosowaną praktyką jest więc udawanie, że kolektor jest poziomy. Nikt Ci przecież nie przyjdzie rozkopywać działki i sprawdzać. Chyba, że jakiś życzliwy sąsiad poinformuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwopijca 18.03.2010 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Nie musisz miec pozwolenia wodno-prawnego jesli odwierty bedziesz mial na max. glebokosci 30mb. Mozna wykonac kilka odwiertow po 30m zeby uzyskac zalozony efekt, koszt odwiertow i tak jest z mb a nie od ilosci "dolkow".Nalezy pamietac zeby odwierty odsuniete byly od siebie min. 5m. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RENTOM 18.03.2010 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 ok dzięki za odp.byliśmy w urzędzie ,ale jak to w rzeczywistości najpierw urzędnik musiał się dokształcić w tym temacie co powiedział:NA ZGŁOSZENIE -CO OZNACZA ŻADNEGO POZWOLENIA ???? ALE NA PYTANIE KTO MA TO PRZYGOTOWAĆ TO JUŻ NASTĘPNE SZKOLENIE BY SIĘ PRZYDAŁO!!!!WIEC WYKONAWCA TWIERDZI ŻE WYSTARCZY ZGŁOSIĆ +MAPKA OD GEODETY Z WYRYSOWANYMI PUNKTAMI ODWIERTÓW.URZĘDNIK::SIELONY TOTALNIE ALE STWIERDZIŁ ZGŁOSZENIE + MAPKA OD GEOLOGA -ALE PRZYPUSZCZA NIE JEST PEWNY!!!! A JA MAM BÓL GŁOWY .WIĘC JAK PISZECIE MOŻE DAĆ SOBIE NA SPOKÓJ I NIC NIE ZGŁASZAĆ ,NO PRZECIESZ NIE BĘDĄ TAM NURKOWAĆ I SPRAWDZAĆ JAKI KOLEKTOR I JAK GŁĘBOKO HA HA HA!!!!ALE FAKT JEST JEDEN::: MAMY ŻYCZLIWEGO SĄSIADA !!!! NO I JEST GROŻNY HA HA CO ROBIĆ KTO MA RACJE????? NAPISZCIE COŚ BO TOTALNA DESPERACJA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts