krzychust 19.01.2006 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Witam! Wiem, że temat był poruszany na ogólnym forum. Szukam ludzi w naszej okolicy, którzy wybudowali dom z solbetu 36cm i nie ocieplali ścian. Ja mimo opinii, że będzie zdecydowanie za zimno, chce spróbować.Narazie mamy fundamenty, jak dostaniemy kredyt , ruszamy na wiosnę dalej.Z góry dzięki za opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 19.01.2006 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Witaj!Wejdż do klubu Bydgosko-torunskiego.Ale o nas. My czekamy na pozwolenie na budowę (dopiero 2 tygodnie temu zostały złożone dokumenty). Chcemy budować ściany 1W - jednowarstwowe. Na początku napalaliśmy się na Ytong 36,5 lub 40 cm, ale jest naprawdę drogi.Jednak widzieliśmy budowę z SOLBETU 30 cm (docelowo będzie jeszcze docieplany!) i jesteśmy pod wrażeniem.Wiem, że SOLBET wprowadził bloczek 42 cm, współczynnik U = 25, na ściany 1W. (wejdź na stronę http://www.solbet.pl)I my taką włąśnie chcemy, bez dcieplania. Tym bardziej że w jednej hurtowni dają naprawdę super cenę. A Ty gdzie budujesz? Napisz coś. Albo na priv, albo w klubie. Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 19.01.2006 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 sorry Grupa Bydgosko-Toruńska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBSON68 20.01.2006 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Ja również zaczynam na wiosnę ścianę jednowarstwową ale z ytonga dostałem super cenę A tak z ciekawości jaką dostałeś cenę za bloczki z solbetu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 20.01.2006 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Ja również zaczynam na wiosnę ścianę jednowarstwową ale z ytonga dostałem super cenę A tak z ciekawości jaką dostałeś cenę za bloczki z solbetu? Ytong wyszedł za drogo. 42 cm Solbet, w jednej hurtowni 88,30 brutto za m2 z klejem i transportem. W innej 95 brutto jw. Ale to narazie na zasadzie telefonicznego wywiadu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts