ppp.j 25.02.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 To jest typowa metoda na pozbycie się żelaza z wody metodą utleniania i odprowadzania strąconego trójwartościowego żelaza w postaci osadu jako ściek. To samo i chyba lepie można wykonać przy zastosowaniu automatycznej głowicy płuczącej i filtru zasypanego różnymi frakcjami kruszywa, które dodatkowo w pewnej części usuwa mangan jeżeli jest. Proces jest automatyczny i płukanie odbywa się w nocy bez konieczności ingerencji człowieka. Wszystko się zgadza. Nie podałeś tylko ile ten "wodotrysk" w postaci niebieskiej butli kosztuje w zakupie i eksploatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 25.02.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Mój był kupowany chyba w 2005 więc ceny nieadekwatne, ale mogę poszukać faktury.Z pewnością wyjdzie taniej niż stacja na nadmanganian.I to nie jest wodotrysk bo konstrukcja prosta jak konstrukcja cepa, więc nie bardzo ma się co psuć. W eksploatacji nic nie kosztuje, poza prądem zużytym do płukania co tydzień ok 1zł. Ja mam coś takiego lub bardzo podobne ale kupione w innym sklepie.http://www.odzelaziacze.ekomech.pl/Oa-5600.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts