Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam!!

Bylismy wczoraj i ogolnie jestemy zadowoleni... dogadalismy sie w sprawie okien z Gebauerem, w sprawie dachowki z Jopkiem i przygladnelismy sie roznym drzwiom i oknom, ale tez wiemy duzo wiecej o kominkach makotermu, mamy namiary na polecanego przez nich fachowca z naszego regionu - co nas tez bardzo interesowalo-jestesmy zadowoleni bardzo, a i kociol kondensacyjny, ze stali nierdzewnej, firmy unical zwrocil nasza uwage dosc istotnie... poza tym pompy ciepla-facet duzo opowiadal, ale bylo takie zainteresowanie ze sie do niego dobic nie moglismy :D

i czasu nie starczylo na inne pawilony niestety :)

w sprawie oczyszczalni odpowiem zainteresowanym na priv...

pozdrawiam

Mundzia :)

No to pogratulować :lol:

W zeszłym roku, kiedy byłem przed etapem stanu surowego - targi były naprawdę interesujące; teraz na etapie wykończeniówki - nędza. Byłem nastawiony na obejrzenie m.in. kominków, odkurzaczy centralnych - a tego bylo jak na lekarstwo. Rozmowa z Gebauerem, od którego miałem ofertę - nie rzuciła mnie na kolana (wychodzi na to, że będę najpewniej zamawiał okna bezpośrednio na opolszczyźnie - tam jest bardzo duża konkurencja a i ceny dużo niższe - choć ciekawe bo Gebauer też z tamtąd). I tylko jesli chodzi o podłogi, drzwi no i może okna - było sporo wystawców. Kiedyś więcej było 'instalacji' na budmie, ale to się skończyło od czasu kiedy instalacje są na osobnych targach.

https://forum.murator.pl/topic/46820-budma-2006/page/2/#findComment-985885

Nie wszystkie firmy mają beznadziejne podejście do inwestora indywidualnego. Są takie, które chętnie udzielą wyczerpujących informacji, ale są też takie, które mają na to olew, albo jeszcze takie, w których siedzi panienka, która nie potrafi odpowiedzieć na proste pytania.

My ogólnie byliśmy zadowoleni m.in. z firm okien dachowych, ceramiki, ytonga. Natomiast beznadzieja obsługa jeśli chodzi o creatona i odkurzacze centralne.

P.S. Warto zabrać ze sobą projekt.

Pozdrawiam

https://forum.murator.pl/topic/46820-budma-2006/page/2/#findComment-985917

Z creatonem to w ogóle był obciach jak nie wiem. Akurat tak się składa, że planujemy tą dachówkę i mieliśmy jeszcze kilka pytań. Podchodzimy, pytamy, gość na nas patrzy z góry na dół i mówi:

- Hmm... hmm... Ale wie pan... to jest bardzo droga dachówka...

mąż:

- I pewnie pan myśli, że skoro jestem ubrany w rozciągnięty sweter i dżinsy, a nie garnitur, to mnie na nią nie stać?

gostek:

- :oops: :oops: :oops:

Warto iść. Można się trochę pośmiać z niektórych :wink:

https://forum.murator.pl/topic/46820-budma-2006/page/2/#findComment-985937