Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Podłaczenie do wodociągu

dagonek

Recommended Posts

Witam

może ktoś będzie w temacie i odpowie mi na następujaće pytanie

- otóz wczoraj udałem się do Urzędu Gminy aby dowiedzieć się jakiE są wymagane dokumenty do pozwolenia na budowę. Pani powiedziała mi że potrzebuję uzyskać zgodę na podłaczenie do wodociągu. NA to ja jej ,że chcę wywiercić studnię głębinową i nie nie chcę się przyłaczać do wodociągów bo działka jest oddalona od głównej lini wodociągowej o ok. 120 metrów i koszt podłaczenia do wodociągu byłby niewspólmiernie wyższy od wykonania odwiertu. NA to PAni stwierdziła, że nie mam wyjścia i MUSZĘ SIĘ PODŁĄCZYĆ DO WODOCIĄGU.

CZY NAPRAWDĘ ISTNIEJE JAKIŚ PRZEPIS MOGĄCY MNIE ZMUSIĆ DO PRZYŁACZENIA SIĘ DO WODOCIĄGU CZY TO TYLKO JAKIŚ GŁUPI WYMYSŁ W MOJEJ GMINIE????

Jedyne co musisz to złożyć wniosek o warunki do wodociągów i to załączyć do adaptacji projektu. Nie ma konieczności podłaczania się do wodociągu, możesz miec wyłącznnie swoją studnie - ja też tak mam

może być wymóg podłączenia do wodociągów. Ja mam w MPZP wymóg podłączenia się do wodociągu i nie mogę mieć wody ze studni.

pozdrawiam

Jedyne co musisz to złożyć wniosek o warunki do wodociągów i to załączyć do adaptacji projektu. Nie ma konieczności podłaczania się do wodociągu, możesz miec wyłącznnie swoją studnie - ja też tak mam

WITAJCIE!

mam identyczną prawie sytuację, będę budować na działce siedliskowej i w WZiZT (brak MPZP) mam napisane zasilanie w wodę z wodociągu, do wodociągu mam jakieś min. 200 m i do tego musiałabym się przebijać pod drogą, próbowałam polemizować z panem z Wydz Arch UG, że wolałabym po prostu własną studnię, którą i tak planuję, na to on odpowiedział, że jak chcę budować to mam mieć zasilanie z wodociągów i koniec, a to czy wykopię sobie dodatkowo studnię to już moja sprawa!

ROBSON68! wiesz może gdzie znajdę jakąś podstawę prawną dla obrony swoich racji?, pzdr

WITAJCIE!

mam identyczną prawie sytuację, będę budować na działce siedliskowej i w WZiZT (brak MPZP) mam napisane zasilanie w wodę z wodociągu, do wodociągu mam jakieś min. 200 m i do tego musiałabym się przebijać pod drogą, próbowałam polemizować z panem z Wydz Arch UG, że wolałabym po prostu własną studnię, którą i tak planuję, na to on odpowiedział, że jak chcę budować to mam mieć zasilanie z wodociągów i koniec, a to czy wykopię sobie dodatkowo studnię to już moja sprawa!

ROBSON68! wiesz może gdzie znajdę jakąś podstawę prawną dla obrony swoich racji?, pzdr

sprawa jest trudna. Ja mam w MPZP zapis, ze woda z wodociągu po rozbudowaniu sieci. Wykombinowałam, że skoro nie ma zakazu budowy studni więc składam papiery do pozwolenia ale właśnie ze studnią. I niestety ale nie przeszło. Musiałam podpisać umowę z gminą, że sama tą sieć wybuduję a oni zwrócą mi 1 zł za mb :evil: inaczej nie dostałabym warunków przyłączenia do wodociągu i w konsekwencji pozwolenia na budowę. Cudnie prawda

pozdrawiam

sprawa jest trudna. Ja mam w MPZP zapis, ze woda z wodociągu po rozbudowaniu sieci. Wykombinowałam, że skoro nie ma zakazu budowy studni więc składam papiery do pozwolenia ale właśnie ze studnią. I niestety ale nie przeszło. Musiałam podpisać umowę z gminą, że sama tą sieć wybuduję a oni zwrócą mi 1 zł za mb :evil: inaczej nie dostałabym warunków przyłączenia do wodociągu i w konsekwencji pozwolenia na budowę. Cudnie prawda

pozdrawiam

Faktycznie cudnie!, 1 zł za mb to jakaś paranoja!, obawiam się że u mnie będzie tak samo, w poniedziałek dzwonię do architektki, która mi robi adaptację i załatwia papiery do pozwolenia, miała być wczoraj w wodociągach i ciekawe co z tego wynikło, a właściwie ile to będzie kosztowało :evil: , pzdr