Krzch 11.02.2006 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Mam kredyt na 100% inwestycji do tego dochodzi rezerwa ze sprzedazy mieszkania Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 14.02.2006 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Działke kupilismy z oszczędności w kasie Mieszkaniowej.A budowę domu rozpoczelismy z kredytu, wykańczać bedziemy z pieniędzy za mieskzanie.Ponieważ ceny działek są wysokie w Wawie, to wychodzi, że dom + działka będzie w ok. 50-60% na kredyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 15.02.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Na razie dajemy sobie jakoś radę. Działka i surowy otwarty na razie . Zamknięty też poradzimy ale wykończeniówka zmusi nas do kredytu..................niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 15.02.2006 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 wzięliśmy kredyt na końcówke wykończenia. Reszta nasza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 16.02.2006 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 Nam sie nie spieszy, wiec budujemy bez kredytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 16.02.2006 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 Witam, no niestety wzięłam za mało kredytu mam stan surowy otwarty i nie nie zmieszczę się, zostało mi trochę oszczędnoście ale to nie wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 17.02.2006 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Najpierw działka na kredyt po jego spłacie - kredyt na resztę wzięliśmy troszkę za mały, bo to nas miało ustrzec przed rozrzutnością efekt - wpworadzkę musieliśmy dołożyć o kilka (mam nadzieję, że tylko) miesięcy. Okaże się w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witos 18.02.2006 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Mam nadzieje że do wieńca uda nam sie zbudowac za gotówke, zwłaszcza ze zaczynamy za rok. Reszta pójdzie za kredyt a w międzyczasie sprzedam mieszkanie i jakos to będzie.....do wieńca tego na ścianie zbrojonego, nie tego na dachu z gałązek na szubienicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek_Kraków 19.02.2006 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 No u nas to jest tak że działke dostaliśmy od rodziców, ale że jest to działka w Krakowie więc wszystkie koszty zwiazane z jej przeprowadzeniem które leżały po naszej stronie były bardzo duże. A teraz jesteśmy na dniach od złożenia o zezwolenie. Wszystko strasznie długo trwało bo aż rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alis31 25.02.2006 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 26.02.2006 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 U nas wygląda na 100 % kredytu (no może 95 %) i nie przejmujemy się tym. Chęć posiadania własnego domu, podwórka i poczucia prywatności jest większa od strachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZofiaD 27.02.2006 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 A nie boicie się, że co się w życiu nie powiedziedzie i zostaniecie na bruku, bo bank wam ten wymarzony domek zabierze i zlicytuje? Ja się boję i budujemy bez kredytu, za to 6 lat i to jest minus. Ale na innych forach czytałam posty typu: miał być domek, a wylšdowalimy z dziećmi, psami i babciš w 2 pokojach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 02.03.2006 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 A nie boicie się, że co się w życiu nie powiedziedzie i zostaniecie na bruku, bo bank wam ten wymarzony domek zabierze i zlicytuje? Ja się boję i budujemy bez kredytu, za to 6 lat i to jest minus. Ale na innych forach czytałam posty typu: miał być domek, a wylšdowalimy z dziećmi, psami i babciš w 2 pokojach. Ja się tego aż tak nie boję, jeśli masz działkę w fajnym miejscu to odpukać, ale zawsze można zaczętą budowę sprzedać tak aby nie stracić. Warto oczywiście mierzyć siły na zamiary, ale żyjemy w czasach że na nieruchomościach się nie traci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 02.03.2006 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 najchętniej nie brałbym żadnego kredytu...ale "live is brutal" Zakup działki pochłonął część moich oszczędności. Budowa domu i prace wykończeniowe finansujemy ze środków, jakie uzyskaliśmy ze sprzedaży mieszkania, ale na dokończenie (kuchnia i inne niezbędne "klamory") zaciągamy kredyt. Chcemy wykończyć dom i otoczenie, by nie mieszkać na placu budowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 04.03.2006 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2006 Działka była kupiona na kredyt, ale już na całe szczęście ją spłaciliśmy . Teraz sprzedaliśmy mieszkanie i część pieniędzy pójdzie na spłatę kredytu, a reszta powinna wystarczyć na stan surowy. Wykończenie będzie finansowane z kredytu . Dla nas było to jedyne najsensowniejsze wyjście. Przez najbliższe półtora roku będziemy mieszkać u moich rodziców w domu - będziemy mieć dla siebie swoje piętro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koks 07.03.2006 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Działkę kupiliśmy za kilkuletnie oszczędności i pożyczkę od rodziców. Dom chcemy wybudować za pieniądze ze sprzedaży mieszkania i pożyczkę od drugich rodziców Od razu założyliśmy, że jakikolwiek kredyt odpada - w naszej okolicy "straszy" już kilka działek z niedokończonymi domami, które zostały przejęte przez banki, bo właściciele nie byli w stanie spłacać kredytu... Gdyby nie pożyczki, poczekalibyśmy z budową jeszcze kilka lat zbierając pieniadze... Na szczęście nadarzyła się okazja , więc chyba zaczniemy jeszcze w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Los Pedroz 08.03.2006 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Ja też nie bede oryginalny Zakup działki i budowa z kredytu, opłaty i przyłącza z oszczędnosci. Jak sie wybudujemy to sprzedamy mieszkanie i sie będzie dopieszczać. Mozecie polecic jakis bank na zakup działki + budowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 17.03.2006 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Każdy miesiąc zamieszkania "u rodziców" czy też "na wynajętym" jest miesiącem straconym:) Jeśli miałbym zdolność kredytową wcześniej wziąłbym kredyt duzo wcześniej i postawił dom/kupił mieszkanie tak szybko jak to jest możliwe.Buduje "dla siebie",nie na pokaz - prosty dom tak by wreszcie zamieszkać na swoim....Podstawa to realnie oceniać swoje możliwości i to co nam będzie potrzebne.Nie budować domu który może i wygląda zewnątrz przepięknie,jednak jego koszt przekroczy nasze roczne zdolnosci finansowe 10krotnie.Bezpieczna jest pożyczka max. 2,5* roczne dochody netto.Jak sądze większość forumowiczów to ludzie do 30roku życia.Powiem tylko,że po 35 roku życia sens budowania zmniejsza się z prędkością odwrotną do wzrastania zasobów gotówkowych w portfelu.To brzmi może dziwnie,ale tak jest.Radzę wszystkim,żeby próbowac-kto nie próbuje tak naprawdę,nigdy nie bedzie wiedział JAK TO JEST.BTW. 90% domów "na zachodzie" jest w kredycie...Dążymy do zachodu?...Czy do Białorusi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 17.03.2006 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Działkę kupiliśmy za kredyt (teraz jesteśmy w trakcie spłacania). Jak tylko skończymy z tym kredytem bierzemy następny na dom - krótko mówiąc 100 %. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pantera buduje 22.03.2006 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Działka już jest. Budowa na kredyt 100%-Skoro jest taka możliwość dlaczegoby nie skorzystać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts