Gagata 20.01.2006 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Z racji przeprowadzki na wieś oraz potrzeb przewozu nietypowych towarów (roślin, czasem wysokich!) myślimy o zamianie naszego auta na ... Opla Campo, Nissan KingCub, Nissan Navara, nie wiem co jeszcze jest na rynku z takich aut? Pic-up ale terenowy. Będziemy, z oczywistych względów, szukać jakiegoś raczej starszego osobnika. Ma jeździć po terenie i wozić co trzeba. Nic nie wiem o takich autach! Ja wiem, że to jest nisza, ale - może znajdzie się ktoś kto coś poradzi? Na Forum Muratora?-na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 20.01.2006 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Witaj Oglądałam jakiś czas temu na TVN turbo program Top Gear, w którym testowali Toyotę Pic-up. Po morderczych testach typu wrzuceniu do morza na noc, zrzuceniu na nią lodówki a na koniec wrzuceniu pochodni do szoferki i tak był na chodzie. Sama jeżdże japończykiem i bardzo sobie chwalę. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 20.01.2006 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Ja też, chociaż mam już leciwy samochód, ale bardzo go lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 21.01.2006 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 Janussz-ale czy masz pic-up'a?? ..bo nie zrozumiałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 21.01.2006 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 Nissan King Kab na bazie Terrano I jest całkiem oki ....wszystko zalezy ile chcesz wydac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 21.01.2006 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 Chcielibyśmy się zmieścić w ok. 17 tys. bo gdzieś za tyle będziemy próbowali sprzedać naszą Toyotę Previę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 21.01.2006 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 Janussz-ale czy masz pic-up'a?? ..bo nie zrozumiałam... Nie do końca. Mam Subaru kombiaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 22.01.2006 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 Super autko to SSangYong Czy jak sie to tam pisze Tylko cena troche porazajaca - bo nie sadze zeby sie dalo uzywke skombinowac Jak dla mnie miodzi.Nawet bym nie musial odsniezac tylko bez problemu dojade Tutaj mozesz sobie poczytac dokladniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blinkey 23.01.2006 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Moim zdaniem najlepszy wół roboczy to nowy Hilux. Silnik 2,5 Turbo Disesel, napęd na 4 kółka, przestronna kabina dla 5 osób (większa niż w starym) no i oczywiście niezniszczalność. Dodatkowym atutem jest cena. Nowy Hilux w najlepszej wersji kosztuje 106.000. Dla porównania Nissan około 125.000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 26.01.2006 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Gagata, co z Previucha?? jak sie sprawuje? chcielismy taka qpic, ale wyszedl nam z tego Galaxy.... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scs 02.04.2006 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Dodge Dakota 4x4 polecam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 04.04.2006 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Polecam wątek: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=51431 Osobiście polecam auto 4x4 ale niekoniecznie pick-up'a . Wystarczy hak. Przyczepkę można wypożyczyć za 20-50 zł za dobę. Sam kupiłem Suzuki Vitarę (3d). Lepsza byłaby większa - 5-drzwiowa, ale ja potrzebowałem małego samochodu , bo drugi już mam. Jeśli kupisz pick-up'a to nie będzie go łatwo sprzedać po zakończonej budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 04.04.2006 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Oooo to Ty Gagata. Pozdrawiam cieplutko. Toyotka się sprawdziła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 08.05.2006 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 A co sadzicie o Nissanie Navara? Powiem szczerze ze przymierzam sie do tego autka ale nie wiem co z tego wyjdzie . Przekonuje mnie zwlaszcza z zabudowana paka bo wtedy wejdzie pies, rowery i bagaze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blinkey 10.05.2006 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Dobra propozycja tylko trochę droga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 14.05.2006 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 A co sadzicie o Nissanie Navara? Powiem szczerze ze przymierzam sie do tego autka ale nie wiem co z tego wyjdzie . Przekonuje mnie zwlaszcza z zabudowana paka bo wtedy wejdzie pies, rowery i bagaze Alternatywnie macie Totoyotę Hillux z zabudową czyli 4runner-a. Jak się zciągnie ze Stanów to może być całkiem w przyzwoitej cenie. Generalnie w tej branży najtrwalszy jest Hillux. Opla bym nie ryzykował bo tam najczęściej pchają silniki/wynalazki np. z Renault-a. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blinkey 14.05.2006 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 W Nissanie ten Dieselek to też konstrukcji Renaulta. Hilux jest najtrwalszy. Niestety nie wszystko da radę pogodzić i silniczek ma bez werwy. Za to kozacko wygląda i jak to już niektórzy sprawdzili (Top Gear) - jest niezniszczalny. Widzieliście ten odcinek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 16.05.2006 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Z tym silnikiem w nissanie to nie jest silnik z Renaulta. To oryginalna konstrukcja japońska tylko ulepszona w stosunku do poprzedniej wersji ( przynajmniej tak w necie wyczytalem). A wczoraj mialem sie okazje przejechać Navara. Robi wrazenie, widok z kabiny jak z ciezarówki i takie samo uczucie jak sie w niej siedzi. Masa przytłacza. Na drodze sprawuje sie jednak jak osobowy, a przyspieszenie ma lepsze niz moja laguna ( 1,8 benzyna) . Jeszcze jedna róznica to gang silnika, słyszy sie ze to diesel i to z duuuuza moca . Nie jest zbyt cichy ale da sie przeboleć zwlaszcza jak wciska w fotel po nacisnieciu pedału gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 16.05.2006 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Porównalem sobie Hiluxa z Navara. cenowo bardzo podobnie (106 tys) ale wyposazenie jest duzo bogatsze w nissanie za te sama cene. Dodatkowo nissan ma tez w ofercie troche drozsza wersje z duzo lepszym wyposazeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 21.05.2006 03:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 Ja miałem Dodge Dakota sport,spisywał sie nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts