Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt CHABER 2 pracownia ARCHETON

Recommended Posts

• Odpowiedzi 55
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam! :D

Ja to się właściwie już zdecydowałam na ten domek (Chaber - 2)

http://www.archeton.pl/index.aspx

Wywalam tylko piwnice i wydłużam garaż coby tam pomieścić kotłwnie.

Wdzięczna będe za Wasze opinie na ten temat :p

Może ktoś go buduje.Już raz pytałam , ale nikt nie odpowiada :cry:

Mała poprawka! Już nie wywalam piwnicy i tylko trochę poszerzam garaż :D

Kto buduje CHABERKA??????????????????????? :cry:

Czekam na jakiś znak :D

Pozdrawiam cyla 8) i mąż cyli :evil:

Witaj! :D

Jak miło,ze ktoś mnie zauważył :lol:

Dzięki za uwagi! Salon faktycznie maławy, ale planujemy zrobić rozsuwane drzwi między salonem a gabinetem -będzie wiekszy na specjalne

okazje :wink: A z tym strychem nad garażem to naprawde niezły pomysł!!!!Tylko pewnie troche przedroży koszty - ale weźmiemy to pod rozwage :lol: W pierwszej wersji chcieliśmy na garażu zrobić taras 8) - ale faktycznie stryszek lepszy, tym bardziej ,że pomieszczeń gospodarczych jak zlikwidujemy piwnice nie będzie!

Pozdrawiam! cyla

Hej! :p

Te drzwi to super pomysł ! :D :D

Ja myślałem że planujesz tam sypialnie ,żeby na" starość "nie biegać po schodach-ale jak tak to jest OK. :D

A ze stryszkiem to myślę ,że zawsze się przyda -będzie gdzie zimą pranie powiesić, a może jakieś hobby? :wink:

No i żal trochę drogiego dachu ,żeby nim sam garaż przykryć!! 8)

Pozdrówka! :D

Witam! :p

Jest bardzo dużo takich projektów ,nie słyszałem żeby ktoś nażekał ,że jest za ciemno od okien połaciowych. :wink:

Co mają powiedzieć ci ,co mają kopertowe dachy? 8)

Zresztą to jest tylko nic nie znacząca moja sugestia-każdy robi po swojemu. :D

Chodzi mi o coś w tym stylu!

Pozdrówka! :D

Jeśli mogę wtrącić nieśmiało swoje trzy grosiki to mam parę drobnych uwag :oops: :oops: . Projekt bardzo fajny, mojego typu, ale dach nad garażem zmieniłabym na dwuspadowy i dodatkowe pomieszczenie. Dom zresztą by zyskał wizualnie. Dół jest fajny, tylko garaż 3m (chyba??) szerokości to mało, wysiadanie tylko dla kierowcy. Góra też fajnie zaplanowana, akurat ja oddałam ten wiekszy pokój córci, bo i tak spedzać będę większość na dole a dziecko potrzebuje wiekszego pokoju dla siebie i swoich gości. Dobrze radzę przyjrzeć się juz dokładnie projektowi wielkościom okien, jakie mają wymiary, bo może okazać się że wszystkie okna są nietypowe. Ale to są wyłącznie moje skromne sugestie i uwagi, a wszystko rzecz gustu. Poza tymi drobnymi uwagami domek jest fajowy i życzę powodzenia w realizacji :D :D .

Pozdrawiam serdecznie

Alez ja sie bardo cieszę z Waszych wtraceń!!! :D śmiało,śmiało!!!

dzióbek mi ten nasz domek też sie coraz bardziej podoba(narazie jego rysunek tylko :cry: )

Garaż faktycznie poszerzymy. A górne pokoje też juz mamy rozplanowane - te z balkonem rozdrapały dzieciaczki(ja też kiedyś chciałam miec balkon w pokoju :wink: ) A mi na pocieche został wykusz, na punkcie którego mam regularnego fioła :lol:

Rade co do okien weźmiemy do seca bo to faktycznie istotna sprawa!!!

Dziękuje za wszyskie rady i serdecznie pozdrawiam

:D PA!

cyla

• 2 weeks później...

odzywam się przez solidarność,bo miałam podobne rozterki.

U nas będzie piwnica ,wymuszona przez ukształtowanie terenu,nie wiem jeszcze o ile podroży budowę.Większość zaprzyjaznionych budowlancow odradzała nam piwnicę. Moze uda ci sie znależć kogoś, kto pomoże ci przeliczyć obie wersje. Trzeba znać teren,materiały, trudno radzić mając niewiele danych,choć wiadomo ,że na życzliwość forumowców można zawsze liczyć! :D

Małgonia dzięki za solidarny odruch :D

A jakie to było ukształtowanie terenu. Tego to nawet nie braliśmy pod uwagę.Prosta działka -prostąkoącik 1320m2. Pojęcia o tym nie miałam W wrunkach zabudowy też nie było żadnych uwag na ten temat :-? Ale problem mamy-głowa od tego boli. Nam raczej nikt piwnicy nie odradza-taka jest obiegowa opinia że piwnica przedraża- to logiczne-bo jakby jej nie było to by się na nią nie wydawało kasy. Ale my w drgim wariancie musimy rozbudować garaż no i to papranie z kominami itp. W dodatku kusi nas strych nad garażem-bo poraza mnie myśl o domu bez przysłowiowego pierdolnika :oops: czytaj schowka na różne różności.No a jak strych nad garażem to i strop dadatkowy powierzchnią zbliżny do tego nad piwnicą ! EHHHH Szkoda gadać :cry:

Pozdrawiam cyla 8)

No i w sumie wszystko sprowadza się do kasy :evil: !

Nasz domek będzie na skarpie,stąd ta piwnica. Mąż sie przy niej upierał,bo ma tam zamiar zrobić wędzarnię :roll: , no i kotłownia,garaż,jakies pomieszczenie gospodarcze. W naszym przypadku ma to sens,bo domek jest naprawdę malutki -80 m2!

I wolę się przemieszczać w pionie (schody mi nie przeszkadzają) niż w poziomie,ale to kwestia indywidualnych upodobań.

trzymam kciuki :wink:

No i pewno dlatego że podobny twój też mi sie podoba.Gustuje w tego typu domkach. Mój to szmaragd z Krajobrazów

http://www.krajobrazy.com.pl/index.php?strona=domek&nazwa=SZMARAGD

On ma stryszek nad garażem ale nie ma podpiwniczenia jednak mąż mówi że jakbyśmy go budowali (bo narazie to jeszcze go nie mamy kupionego :oops: - jest numerem 1) to bysmy chociaż częściowo podpiwniczali

Jak nie wiesz na co sie zdecydować zdaj się na drugą połowę. Ja to do czego jestem przekonana to forsuję a jak nie to odpuszczam. No ale ten wybór zwiazany jest z kasą. Cieżko tak coś doradzić. Prześpij sie z tym :wink:

Trzymaj sie ciepło!

Dzięki za słowa otuchy :D

Narazie czuję się jak tak jakby mi ktoś pistolet do głowy przyłożył i kazał gadać co robić :evil: Mętlik w głowie i nic więcej. W Waszym domku jest chociaż pomieszczenie gospodarcze.

Ale może jak się prześpię to coś mnie oświeci. :D

Pozdrawiam cyla 8)