cyla 20.01.2006 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 WITAM? Szukałam, szukałam i znalazłam "mój projekt" Chaber-2 z Archetonu http://www.archeton.pl/index.aspx Niech sie odezwie dobra duszyczka co też buduje , a może już mieszka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 23.01.2006 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Witam! Ja to się właściwie już zdecydowałam na ten domek (Chaber - 2) http://www.archeton.pl/index.aspx Wywalam tylko piwnice i wydłużam garaż coby tam pomieścić kotłwnie. Wdzięczna będe za Wasze opinie na ten temat Może ktoś go buduje.Już raz pytałam , ale nikt nie odpowiada Mała poprawka! Już nie wywalam piwnicy i tylko trochę poszerzam garaż Kto buduje CHABERKA??????????????????????? Czekam na jakiś znak Pozdrawiam cyla i mąż cyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 23.01.2006 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Witaj! Domek całkiem sympatyczny ,mam tylko dwie małe uwagi . Trochę mały salon,a druga to bym zmienił dach nad garażem na dwóspadowy[dodatkowe pomieszczenie-stryszek]. Pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 23.01.2006 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Witaj! Jak miło,ze ktoś mnie zauważył Dzięki za uwagi! Salon faktycznie maławy, ale planujemy zrobić rozsuwane drzwi między salonem a gabinetem -będzie wiekszy na specjalne okazje A z tym strychem nad garażem to naprawde niezły pomysł!!!!Tylko pewnie troche przedroży koszty - ale weźmiemy to pod rozwage W pierwszej wersji chcieliśmy na garażu zrobić taras - ale faktycznie stryszek lepszy, tym bardziej ,że pomieszczeń gospodarczych jak zlikwidujemy piwnice nie będzie! Pozdrawiam! cyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 23.01.2006 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Hej! Te drzwi to super pomysł ! Ja myślałem że planujesz tam sypialnie ,żeby na" starość "nie biegać po schodach-ale jak tak to jest OK. A ze stryszkiem to myślę ,że zawsze się przyda -będzie gdzie zimą pranie powiesić, a może jakieś hobby? No i żal trochę drogiego dachu ,żeby nim sam garaż przykryć!! Pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 23.01.2006 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 To nam dałes do myslenia z tym strychem! A jak rozwiązać sprawe okien nad garażem? Jak je zlikwidujemy to zostaną nam tylko okna dachowe . A czy to nie za ciemno bedzie ? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 24.01.2006 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Witam! Jest bardzo dużo takich projektów ,nie słyszałem żeby ktoś nażekał ,że jest za ciemno od okien połaciowych. Co mają powiedzieć ci ,co mają kopertowe dachy? Zresztą to jest tylko nic nie znacząca moja sugestia-każdy robi po swojemu. Chodzi mi o coś w tym stylu! http://www.krajobrazy.com.pl/index.php?strona=domek&numer=1&nazwa=GRANAT#nowhere Pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 24.01.2006 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 No ja niby wiem, że nie będzie ciemno!!! W każdym razie projekt zamówiony, już do nas "leci" Mamy jeszcze troszku czasu żeby się zastanowić nad ostatecznymi rozwiązaniami,ale piękne dzięki za Twoje sugestie Pozdrawiam! cyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 24.01.2006 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Jeśli mogę wtrącić nieśmiało swoje trzy grosiki to mam parę drobnych uwag . Projekt bardzo fajny, mojego typu, ale dach nad garażem zmieniłabym na dwuspadowy i dodatkowe pomieszczenie. Dom zresztą by zyskał wizualnie. Dół jest fajny, tylko garaż 3m (chyba??) szerokości to mało, wysiadanie tylko dla kierowcy. Góra też fajnie zaplanowana, akurat ja oddałam ten wiekszy pokój córci, bo i tak spedzać będę większość na dole a dziecko potrzebuje wiekszego pokoju dla siebie i swoich gości. Dobrze radzę przyjrzeć się juz dokładnie projektowi wielkościom okien, jakie mają wymiary, bo może okazać się że wszystkie okna są nietypowe. Ale to są wyłącznie moje skromne sugestie i uwagi, a wszystko rzecz gustu. Poza tymi drobnymi uwagami domek jest fajowy i życzę powodzenia w realizacji . Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 25.01.2006 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Alez ja sie bardo cieszę z Waszych wtraceń!!! śmiało,śmiało!!! dzióbek mi ten nasz domek też sie coraz bardziej podoba(narazie jego rysunek tylko ) Garaż faktycznie poszerzymy. A górne pokoje też juz mamy rozplanowane - te z balkonem rozdrapały dzieciaczki(ja też kiedyś chciałam miec balkon w pokoju ) A mi na pocieche został wykusz, na punkcie którego mam regularnego fioła Rade co do okien weźmiemy do seca bo to faktycznie istotna sprawa!!! Dziękuje za wszyskie rady i serdecznie pozdrawiam PA! cyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 25.01.2006 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 HEJ !! W każdym razie projekt zamówiony, już do nas "leci" HOO HOO HOOOO............!!!!! No to gratulacje! Pierwszy krok zrobiony! Reszta to pikuś!! Nim się obejrzysz domek wyrośnie ---POWODZENIA!!! Pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 27.01.2006 22:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Dzisiaj nam przysłali projekt. Niestety pomylili nazwisko na fakturze , ale to chyba nie problem,nie?Mam nadzieję że szybko podeślą poprawioną! A w poniedziałek dajemy projekt do adaptacji No i już tylko budowanie zostanie Pozdrawiam ! cyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 10.02.2006 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 A my dalej w miejscu stoimy-aż wstyd Nie umiemy się zdecydować czy wywalać piwnice i rozbudować garaż ,żeby umiejscowić tam kotłownie i co tańsze?Piwnica czy to drugie rozwiązanie Odezwij się KTOŚ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgonia 10.02.2006 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 odzywam się przez solidarność,bo miałam podobne rozterki. U nas będzie piwnica ,wymuszona przez ukształtowanie terenu,nie wiem jeszcze o ile podroży budowę.Większość zaprzyjaznionych budowlancow odradzała nam piwnicę. Moze uda ci sie znależć kogoś, kto pomoże ci przeliczyć obie wersje. Trzeba znać teren,materiały, trudno radzić mając niewiele danych,choć wiadomo ,że na życzliwość forumowców można zawsze liczyć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 10.02.2006 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 Małgonia dzięki za solidarny odruch A jakie to było ukształtowanie terenu. Tego to nawet nie braliśmy pod uwagę.Prosta działka -prostąkoącik 1320m2. Pojęcia o tym nie miałam W wrunkach zabudowy też nie było żadnych uwag na ten temat Ale problem mamy-głowa od tego boli. Nam raczej nikt piwnicy nie odradza-taka jest obiegowa opinia że piwnica przedraża- to logiczne-bo jakby jej nie było to by się na nią nie wydawało kasy. Ale my w drgim wariancie musimy rozbudować garaż no i to papranie z kominami itp. W dodatku kusi nas strych nad garażem-bo poraza mnie myśl o domu bez przysłowiowego pierdolnika czytaj schowka na różne różności.No a jak strych nad garażem to i strop dadatkowy powierzchnią zbliżny do tego nad piwnicą ! EHHHH Szkoda gadać Pozdrawiam cyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgonia 10.02.2006 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 No i w sumie wszystko sprowadza się do kasy ! Nasz domek będzie na skarpie,stąd ta piwnica. Mąż sie przy niej upierał,bo ma tam zamiar zrobić wędzarnię , no i kotłownia,garaż,jakies pomieszczenie gospodarcze. W naszym przypadku ma to sens,bo domek jest naprawdę malutki -80 m2! I wolę się przemieszczać w pionie (schody mi nie przeszkadzają) niż w poziomie,ale to kwestia indywidualnych upodobań. trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aśG 10.02.2006 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 Powiem Ci że domek niczego sobie! Zgrabniutki i w srodku fajnie rozwiązany.Ja bym byla za częściowym podpiwniczeniem i za stryszkiem nad garażem, ale bardziej za stryszkiem. Ogólnie jestem za! Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 10.02.2006 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 Dzięki aśG Twój domek nawet podobny do naszego-co to za projekt? A ja chciałabym,zeby ktoś za mnie zdecydował co robić Czy piwnica,czy strych!Normalnie na rozdrożu stoję!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam cyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aśG 10.02.2006 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 No i pewno dlatego że podobny twój też mi sie podoba.Gustuje w tego typu domkach. Mój to szmaragd z Krajobrazów http://www.krajobrazy.com.pl/index.php?strona=domek&nazwa=SZMARAGD On ma stryszek nad garażem ale nie ma podpiwniczenia jednak mąż mówi że jakbyśmy go budowali (bo narazie to jeszcze go nie mamy kupionego - jest numerem 1) to bysmy chociaż częściowo podpiwniczali Jak nie wiesz na co sie zdecydować zdaj się na drugą połowę. Ja to do czego jestem przekonana to forsuję a jak nie to odpuszczam. No ale ten wybór zwiazany jest z kasą. Cieżko tak coś doradzić. Prześpij sie z tym Trzymaj sie ciepło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 10.02.2006 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 Dzięki za słowa otuchy Narazie czuję się jak tak jakby mi ktoś pistolet do głowy przyłożył i kazał gadać co robić Mętlik w głowie i nic więcej. W Waszym domku jest chociaż pomieszczenie gospodarcze. Ale może jak się prześpię to coś mnie oświeci. Pozdrawiam cyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts