FREDY 23.01.2003 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2003 Poszukuję domu D12B "Przytulny" do oglądnięcia bo nie mogę się zdecydować. Czy ktoś buduje ten dom. Jestem z Wrocławia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata19 14.02.2003 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2003 W marcu ruszam z budową Przytulnego D12b. Mieszkam w Kielcach. Widziałam ten dom (wykończony) w Józefosławiu pod Warszawa. Jest dużo ładniejszy w rzeczywistości niż na zdjęciach. Możesz do mnie napisać: [email protected]. Małgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FREDY 15.02.2003 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2003 Też widziałem ten dom - i tez mi się nie podobał. Myślę że można go zrobić znacznie ładniej. Ja też ruszam z budową w marcu. Dziwi mnie to że jest to podobno jeden z najbrdziej popularnych projektów muratora a tak mało się go widzi w przyrodzie.Czy planujesz jakieś zmiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata19 18.02.2003 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2003 Kupiłam projekt lustrzany (garaż po prawej stronie wejścia). Nie planuję żadnych zmian, jedynie mam zamiar powiększyć łazienkę na górze, kosztem sypialni. Gdzie mieszkasz? pozdrawiam. Małgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msobanie 19.02.2003 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2003 Witam! Ja takze zaczynam "Przytylnego D12b" lustrzane odbicie na wiosne. Biore kredyt i w tym tygodniu bede mial kosztorys. Czy ktos juz przez to przeszedl? Buduje pod Grodziskiem Mazowieckim (stan zero gotowy). Serdecznie pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FREDY 23.02.2003 22:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2003 Witam fanów Przytulnego .Mieszkam we Wrocławiu, a na wiosnę zaczynam budowę pod Wrocławiem. Ja mam kilka wątpliwości co do tego projektu na które staram się jeszcze teraz sobie odpowiedzieć. Nie wiem czy komin w-g projektu nie jest zbyt cienki - składa się z rzędu pięciu kanałów szeregowo - to trochę jak taka żyletka. Jak chcecie usytuować Tv w salonie - trochę mam z tym kłopot. A co sądzicie o oknach z boku które nie są symetryczne, czy to nie będzie się gryzło. Co z oknem obok schodów - może luksfery? Ale tak poza tym to projekt jest rewelacja. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertk 25.02.2003 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 Witam miłośników "Przytulnego"Ja zacząłem od oglądania projektów, pewnie parę setek. Przytulny bardzo się nam podobał, potem zobaczyliśmy go w naturze w Józefosławiu i już został tylko ten projekt. Kupiliśmy wersję "b", ale zleciliśmy spore zmiany. Po pierwsze, garaż z boku (lewego), jak w wersji "a", lecz na dwa samochody. W efekcie powstał "kundel" wersji a i b, ale afekt, na razie na papierze, bardzo ładny. Zaczynamy w tym roku. Wnętrze zostało z "b", tylko kominek przenieśliśmy z kąta przy schodach na ścianę oddzielającą kuchnie od salonu, w konsekwencji przesunięte są drzwi tarasowe. Zmieniliśmy też trochę usytuowanie okien od jadalni i salonu. Znależliśmy inwestorów, którzy wpadli na taki sam pomysł przeniesienia garażu, w stanie surowym jest naprawdę ładny. Jeżeli ktoś jest zainteresowny, mogę "sprzedać" parę naszych pomysłów. Pozdrawiam forumowiczów,Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata19 25.02.2003 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 Bardzo zainteresowałam sie propozycją robertk'a. Proszę go o kontakt.e-mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FREDY 26.02.2003 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2003 Podziwiam Cię Robert za tak odważne zmiany. Też myślałem o dwóch garażach, ale dałem sobie spokój. Wydaje mi się że mogą ulec zachwianiu proporcje pomiędzy garażem i domem. Widziałem takie domu gdzie garaż dominował nad domem. Chyba mamy wszyscy podobne problemy - umiejscowienie Tv i kanapy w salonie. Jeśli masz jakieś przemyślenia to daj znać. Mój adres [email protected] .A może znasz jakieś lokalizacje już wybudowanych D12B ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata19 27.02.2003 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2003 Myślę, że pomysł z usytuowaniem kominka na ścianie graniczącej z kuchnią jest doskonały. Tylko jak będzie przebiegał komin na górze? Taka zmiana wymaga zapewne przeprojektowania przez architekta a to są oczywiście dodatkowe koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawcik7 13.03.2003 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2003 Hej wszystkimTak się złożyło że powoli kończę D12b po Warszawą.( trasa na Poznań )Większych zmian w projekcie nie robiłem.Jak ktoś ma ochotę to zapraszam na razie do korespondencji [email protected]Na początku kwietnia mam zamiar na dobre ruszyć z budową, więc będzie można mnie odwiedzić i naocznie się przekonać jak mi wyszło. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawcik7 14.03.2003 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2003 i jeszcze kilka zdjęć http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=6294&q=d12b&k=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 14.03.2003 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2003 Witam,RobertK prosze odezwij sie. Interesuje mnie przesuniecie kominka na sciane oddzielajaca kuchnie od jadalni. Jak wowczas przebiega komin na poddaszu (czy przez srodek pomieszczenia?). Czy przesuniecie komina wywoluje jeszcze jakies inne zmiany w projekcie?.Czy slupy podtrzymujace wiezbe na nie przeszkadzaja zbytnio na poddaszu?Jak szacujesz koszty budowy (w systemie gospodarczym) stanu "do wprowadzenia sie"?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FREDY 16.03.2003 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2003 Do Robertk.W jaki sposób zlokalizowałeś drugi garaż? Przecież poszerzenie garażu spowoduje albo zmianę kąta, albo podwyższenie dachu nad garażem, I jedno i drugie diametralnie zmieni wygląd. Jaką masz szerokość garażu? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrysztofik 24.06.2003 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2003 Od roku jestem w trakcie budowy.Bardzo chętnie podzielę się moimi uwagami i przemyśleniami dotyczącymi projektu D12B-Przytulny czekam również na opinnie innych którzy wybrali ten projekt.Pozdrawiam Staszek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żaba1719499177 25.06.2003 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2003 Witaj,wprawdzie zaczynam budować Przytulny w wersji 12a, ale bardzo proszę o informacje jakie koszty poniosłes w przypadku twojej budowy? Jakieś szczegóły: z czego budujesz, sam czy też ekipa, jakich dokonałes zmian itp... Żaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.06.2003 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2003 Ja rowniez jestem zainteresowana budowa d12b.Napisz cos wiecej na temat tego domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FREDY 01.07.2003 22:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 Witam. Ja też buduję D12B- jestem na etapie stropu. Ciekawe jakie macie opinie o tym projekcie. Jak na razie parter jest bardzo fajnie rozplanowany - jedyny mankament to trudność z lokalizacją Tv w salonie. Jest też kilka błędów w projekcie - co było dla mnie dużym zaskoczeniem , przecież to sztandarowy projekt muratora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pharmagedon 02.07.2003 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2003 Też zaczynamy od przyszłego tygodnia.Jestem cekaw jakie są te błędy.Pomniejszamy taras i w ten sposób będzimy mieli miejsce na tv w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FREDY 04.07.2003 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2003 Błędy które zauważyłem u mnie w projekcie to np. źle ponumerowane belki stropowe oraz słupki na poddaszu w miejscu gdzie schodzi krokwia narożna nad balkonem. Jest też kilka błędów w profilu posadzki na gruncie , raz jest ocieplenie 10 cm , a raz 5cm. Ale poza tym to projekt jest OK. Jak sądzicie czy kąt nachylenia dachu 35 stopni nie jest zbyt mały. Mam wątpliwości czy pomieszczenia na górze nie będą klaustrofobiczne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts