Carl 18.02.2004 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 Carl jezeli jestes jeszcze zainteresowany zmianami ktore wprowadzilem to w czwartek wysle Ci na priva skan rzutu parteru, bo wreszcie sie doczekalem Dawno mnie tu nie było, ale już jestem, jeśli możesz posłać, to czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carl 18.02.2004 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 Czy z Waszych analiz (a może z doświadczeń użytkownych) nie wynika iż kuchnia jest nieco za długa a jadalnia za wąska? Mam takie wątpliwości do tych pomieszczeń. Kuchnia jest OK. Co do jadalni.. jak zobaczyłem ją w rzeczywistości, to byłem zaskoczony, że jest taka duża.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arthee 22.02.2004 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 czesc, taJoasia: widzialem w ktoryms z Muratorow kominek przesuniety na sciane, wiazalo sie to niestety z przesunieciem komina:( Iwona213: wyslalem Ci rzut mojego d12 na priv, ja schody umiescilem w holu, betonowe, zabiegowe. tyle ze moj D12 przypomina oryginal tylko na zewnatrz, przeprojektowalem scianki dzialowe w czesci sypialniano-lazienkowej, co diametralnie zmienilo rozklad pomieszczen. Zgadzam sie, ze schody w salonie sa malo funkcjonalne, ograniczaja mozliwosc aranzacji i co najgorsze moim zdaniem salon zaczyna pelnic funkcje rowniez klatki schodowej. Ja swoj projekt kupilem w 1999 roku, do dzis powstaly 4 wersje, dopiero w ostatniej doszedlem do wniosku ze schody w salonie to nie jest to. Pozdroowki Arthee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert100 30.03.2004 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 Witam. Zbudowałem D12b ,stan surowy. Didi czy robiłaś jakieś zmiany w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arthee 02.04.2004 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 No i jak tam budowniczowie D12 postępy na budowach? Ja mam już elektrykę, tynki wewnętrzne, kończę hydraulikę Pozdrowienia Arthee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carl 06.04.2004 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 No i jak tam budowniczowie D12 postępy na budowach? Pozazdrościć, ja jestem przed początkiem... Zaczynam po świętach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr 19.04.2004 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 Czy bywa na forum ktoś kto użytkuje w 100% D12B ? Jakie są koszty ogrzewania w przeliczeniu na 1 m-c ? (szczególnie w okresie zimowym). Koszt budowy ponosi się raz. Koszty eksploatacyjne przez całe życie. Widziałem w daleka D12B pod Lubinem. Śliczna chatka. Aż przebieraliśmy z żoną nogami by z kimś (właścicielem) zamienić kilka słów. Niestety nikogo nie było doma. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carl 20.04.2004 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 Czy bywa na forum ktoś kto użytkuje w 100% D12B ? Jeszcze mi daleko, bardzo daleko W tym tygodniu dopiero zaczynam Jakie są koszty ogrzewania w przeliczeniu na 1 m-c ? ... byłem w takim domku i rozmawiałem z właścicielami. Jeżel mnie pamięć nie myli, to miesięcznie opłacili jakieś 400.. 450 zł (za gaz ziemny oczywiście). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 20.04.2004 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 Piotr ja uzytkuję D12b wariant III ale dopiero od 11 kwietnia, czyli od świąt, nie przyszły jeszcze do mnie rachunki, więc nie będę Ci mogła pomóc. Jesli byłbyś w Szczecinie, to zapraszam do mnie! Raczej zawsze jestem!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 21.04.2004 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 Chciałam napisać o jeszcze jednym - o kaciku telewizyjnym. Jest bardzo funkcjonalny - nie ma czym się martwić- ja nie mam scianki miedzy jadalnia a kuchnią i doskonale widzę telewizor, (aha z łazienki też widać ekran).Dla mnie jest super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiola1234 23.05.2004 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2004 witam! Debiutuję dziś na Forum ale w końcu mam możliwości i mnie po prostu pcha. Bowiem emocje związane z DOMEM są po prostu olbrzymie. Co zresztą zauważyłm przeglądając chyba większość wiadomości. Mój mąż twierdzi, że nasze marzenia o własnym domu to efekt uboczny mojego błogosławionego stanu (to teraz już 7-letnia Zuzanna). Tak więc były sny o wypoczynku na tarasie, wybór projektów (ciężka praca) i prawie miłość od pierwszego spojrzenia do D-12 (pierwsza wersja - wtedy jeszcze bez wariantów). Rozumiecie - te miniaturowe rzuty w torebce, zmiany na planie nanoszone ołówkiem, układ mebli pod powiekami...). Teraz mamy już podobno stan surowy prawie zamknięty (na dachu tymczasowo papa - będzie gont) + garaż na 2 samochody z bramą własnej konstrukcji). Sami wiecie jak to jest. Matki niemowlaków rozmawiają o kupkach i zupkach, budujący o materiałach, wykonawcach i pomysłach racjonalizatorskich. My często nie mamy z kim porozmawiać na te tematy bo nasi znajomi już, albo jeszcze się nie budują. Stąd ja tutaj. Tyle tytułem wstępu. Jeśli chodzi o projekt to prawie nic nie zmieniliśmy. Przenieśliśmy tylko okna dwóch sypialni i wejście do WC na ścianę od strony kuchni. Kuchnia jest super funkcjonalna. Jak rozrysuję plany to pokażę. Na górze będzie jedno wnętrze z telewizorem. Na dole go nie będzie, więc nie mam dylematu. Na razie mam tylko taki babski problem - nie podobają mi się narożne kominki - nie spotkałam jeszcze odpowiedniego, może ktoś z Was ma jakiś fajny w zanadrzu. Co do błędów w projekcie, o których wspominaliście w różnych miejscach forum, to na szczęście trafiliśmy na rozumnych wykonawców (choć pomocnik murarza kłócił się ze mną, że nie potrafię odczytać rzutu i chcił robić wejście do domu w kuchni ) Tak na sam koniec jeden z moich pomysłów na nudę na budowie u 5-7 letnich dziewczynek (oczywiście wtedy kiedy zasypaliśmy doły, pozbieraliśmy gwożdzie itd. i panowie od stropów i dachu już sobie poszli) - kolorowa kreda i ozdabianie ścian - tematyka dowolna i inspirowana. Polecam i mam nadzieję na inne pomysły, bo niestety na zewnątrz już mam tynk i dzieła sztuki dziecięcej są niemile widziane. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carl 03.08.2004 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 Witam wszystkich budujących i mieszkających w D12 Moja budowa powoli rośnie.. jestem przed stropem. Mam małe pytanko - czy ktoś zrobił schody w holu (oprócz Arthee - oczywiście pozdrawiam ). Jeśli TAK, to jak to się sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żaba1719499177 03.08.2004 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 Witam wszystkich budujących i mieszkających w D12 Moja budowa powoli rośnie.. jestem przed stropem. Mam małe pytanko - czy ktoś zrobił schody w holu (oprócz Arthee - oczywiście pozdrawiam ). Jeśli TAK, to jak to się sprawdza. Witaj, my również lada dzień będziemy robic stropy. Pierwszy nad garażem (lany), a następnie gęstożebrowy nad domem. Bardzo prosze Cię o infprmacje na jaki strop się zdecydowałeś i jak to u Ciebie wygląda pod względem kosztów? (W projekcie jest Ceram 60, a w ślepym kosztorysie Teriva) Pozdrawiam Żaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carl 03.08.2004 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 Bardzo prosze Cię o infprmacje na jaki strop się zdecydowałeś i jak to u Ciebie wygląda pod względem kosztów? (W projekcie jest Ceram 60, a w ślepym kosztorysie Teriva) Czee Ja postawiłem na ceramikę . Kupiłem strop Wienerbergera. Co do kosztów materiał (belki i pustaki) na strop kosztował ok. 6000 zł. Dodam tylko, że kupowałem jeszcze przed majem Do tego drut i beton, ale ile wejdzie, to jeszcze dokładnie nie wiem. A jeszcze jedno, ja buduję bez garażu! Pozdro Carl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arthee 25.01.2005 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 Witam Wszystkich D12 - kowiczów jak przebiegają Wasze prace? Kto już mieszka? Mi zostały do położenia: glazura, terakota, podłogi drewniane no i drzwi wewnętrzne. Na długo tu cisza zaległa czas odświeżyć to forum Pozdrowienia Arthee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taJoasia 26.01.2005 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 Faktycznie, trochę pusto zrobiło się wokół Przytulnego. Do końca roku kupowaliśmy co się dało, teraz do lata przewiduję bogaty program robót: trzeba dokończyć ogrzewanie, kanalizację, suche tynki, wstawić drzwi wewnętrzne itd. Ale wygląda na to, że mamy już z górki. Wakacje mają być już na swoim !!!! Wiem, że w okolicy będą dwa następne D-12, aż miło popatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taJoasia 26.01.2005 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 No i poszło... (to na górze) i nie zdążyłam pozdrowić "wspólników". No to pozdrawiam i życzę sukcesów na każdym odcinku robót. Joasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arthee 27.01.2005 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 Mam pytanie do mieszkających w D12. Jakie płacicie rachunki za ogrzewanie? gaz. Pozdrawiam Arthee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carl 31.01.2005 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 Nie ukrywam, że czytam z zazdrością o Waszych d12'kach Mnie udało się przed zimą przykryć, a nieco wcześniej zamontować okna i drzwi oraz położyć ocieplenie, ale w środku mur.. i nic więcej Pozdrawiam Carl PS (do Arthee): Nadal czekam na fotki Twoich schodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 01.01.2006 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2006 WItam, Czy ktoś myslał o adaptacji projektu D12b Przytulny (wariant 3), http://projekty.muratordom.pl/pliki/dom_31_8.jpg aby od frontu był garaż 2-stanowiskowy, lub może buduje taki dom? PozdrawiamMariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts