venda 02.08.2003 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2003 Czy ktoś jeszcze może podzielić się szczegółami na temat przytulnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania cc 06.08.2003 01:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2003 mhm...tez z checia zobaczylabym D12b-kupilam projekt ale co z tego bedzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msobanie 13.08.2003 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2003 Witam, Właśnie zamknąłem stan surowy otwarty (z dachem). Co do kosztów to polecam wątek o domu Pawcika 7. Teraz jak licze to wychodzi bardzo podobnie. Błąd jest w stropie (numeracja belek) ale także UWAGA! w długości belek. Nie pamiętam które, ale sprawdźcie przed zamówieniem. Jestem ciekawy, ile Wam poszło cementu (u mnie 20 ton) polecam mój wątek "Ile cementu na budowę?". Koszty - straszne - że też dałem się namówić żonie na ten dom! Stan surowy zamnknięty z wylewkami na parterze i tynkami - ok. 130 tys. To jest bez ocieplenia, z dachem (blacha mat ceglasty - moim zdaniem super). Do tego szambo (gotowe betonowe - 4200) + kanalizacja + rozprowadzenie rurek co i wody. Wkrótce postaram się zamieścić dokładne dane (nie mam ich w pracy ) Pozdrawiam Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carl 28.08.2003 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2003 Witam wszystkich Jestem tu na forum całkiem nowy... i prawie zielony Ale - klamka zapadła - budujemy domek. Wybór projektu padł właśnie na D12 - pod warunkiem, że uda się go zawęzić, tak by się zmieścił na działce o szerokości 20 m. Mam pytanko - czy jest ktoś w okolicach Krakowa, kto buduje, albo może wybudował już D12? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carl 28.08.2003 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2003 Witam Jak widać powyżej zainteresowanie oglądnięciem D12 ogromne...tylko chętnych do pokazania jakoś mało...Nie ukrywam, że też jestem zainteresowany tym domkiem i też bym go chętnie oglądnął "na żywo" tylko gdzie? Jest ktoś w okolicach Krakowa kto buduje, lub może już wybudował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa dragon 09.10.2003 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2003 cześć mam przytulny d12 jesteśmy zadowoleni z projektu, jest to dom prosty w budowie z możliwościom zmian, my w projekcie powiekszyliśmy troche pomieszczenia kosztem korytarza , podwyższylismy dach w celu adaptacji w przyszłości ale narazie schody wstawiliśmy w pomieszczeniu gospodarczym i sa one takie strychowe, przesunelismy tez okno w jedym z pokoi aby było po stronie południowej , faktycznie jest problem z tv my go ustawiamy przy scianie graniczącej z kuchnią ( w projekcie w tym miejscu są schody ) zrobiliśmy trochę mniejsze wejscie do salonu i zmieści sie na jakimś stoliku , w czasie budowy projekt nie stwarzał większych problemów jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carl 09.10.2003 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2003 Ja wymyśliłem coś takiego:1. Schody na poddasze (użytkowe bo buduje wg d12a) na scianę sypialni 82. Kominek na tylną ścianę kuchni - w miejsce schodów.3. TV na ścianie pomiędzy salonem, a sypialnią 8 - w miejscu kominka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertk 17.10.2003 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2003 To robertkWitajcie ponownie. Odzywam się ponownie dopiero po paru miesiącach, bo w tym czasie budowałem Przytulnego! Mam stan surowy z dachem, bez okien. Wyszedł naprawdę fajnie, to śliczny projekt. W praktyce wprowadziłem te zmiany, o których parę miesięcy temu pisałem i chyba się sprawdzą. Bryła domu jest kształtna, nawet z podwójnym garażem (przypominam, że ja mam garaż z boku, czyli z wersji 12a, ale wnętrze jest z b). Troszeczkę podniosłem dach i na poddaszu jest teraz dużo więcej przestrzeni, a dom na tym wcale nie ucierpiał. A jak rosną Wasze domki?Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carl 20.10.2003 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 Do robertk No cóż na razie , to mogę tylko zazdrościć. Kupiłem projekt D12a, ale z budową ruszam dopiero wiosną. Ponieważ zdecydowałem się na przeniesienie kominka na tylną ścianę kuchni, to chciałem zapytać o szczegóły twoich zmian w zakresie drzwi tarasowych, oraz okien od jadalni i salonu - czyli to co pisałeś w lutym br. Jeżeli nadal możesz "sprzedać" parę (...) pomysłów, to jestem zainteresowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertk 03.11.2003 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2003 Witam,Carl, jeśli chcesz parę rysunków, podaj mi swojego maila (na forum pod wiadomością jest opcja wysłania prywatnej wiadomości do autora - prawa ikonka z 2 głowami). Ja swój dom chętnie pokażę, ale buduję w Warszawie, a jak widzę zainteresowani są z różnych miast, trochę dalszych ode mnie.W każdym razie, przy sprawnej ekipie, budowa stanu surowego nie powinna sprawiać problemów. Pozdrawiam budujących obecnie i w przyszłości.Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertk 05.11.2003 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 Witam, Prawda (Carl), że nie za często zaglądam, ale ten czas.. Dla alexsoft:wprowadziłem sporo zmian, ale przede wszystkim mój projekt to kundel wersji 12a, z której jest bryła (garaż z boku) i 12b, z której jest całe wnętrze, czyli na poddaszu 3 sypialnie, bez antresoli.Wprowadziłem do projektu parę zmian:1. garaz powiększony na 2 samochody (poszerzony), ale bryła pozostała podobna i dach jest różny wysokością dla garażu i domu 2 zlikwidowałem WC na parterze a w nim będzie spiżarnia (bez powiększania pom. gospodarczego)3. w dachu parę dodatkowych okien na wszystkie strony świataKrokwie też mam chyba większe, architekt robiący adaptację już to jakoś wyliczył. Poza tym przesunąłem okna w salonie i jadalni i kominek na ścianę od kuchni. W stanie surowym domek prezentuje się świetnie (moje subiektywne odczucie, ale i innym się ten kształ podoba).Miłego budowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona 213 08.12.2003 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2003 witam wszystkich fanów przytulnego wlasnie dzisiaj zakupilismy projekt przytulnego po wielu miesiacach szukania wkoncu zdecydowalismy sie. Chetnie zobaczylabym u kogos juz wybudowany ten domek, chociaz jak zdazylam sie zorientowac wiekszosc posiada wersje 12a lub 12b, a my wybralismy parterowke wariant I. Jesli ktos wybudowal ten domek prosze o kontakt. Wielkie dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona 213 08.12.2003 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2003 witam wszystkich fanów przytulnego wlasnie dzisiaj zakupilismy projekt przytulnego po wielu miesiacach szukania wkoncu zdecydowalismy sie. Chetnie zobaczylabym u kogos juz wybudowany ten domek, chociaz jak zdazylam sie zorientowac wiekszosc posiada wersje 12a lub 12b, a my wybralismy parterowke wariant I. Jesli ktos wybudowal ten domek prosze o kontakt. Wielkie dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrysztofik 11.12.2003 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2003 Rok temu rozpoczałem budowę.Impulsem była wystawa domów w Józefosławowie.Projekt ten wydawał mi się najbardziej przytulny i tak jest.W czasie budowy wprowadziłem kilka zmian zrezygnowałem z wc na parterze na korzyśc spiżarki zrobiłem szafę w wnęce na przeciw kuchni a reszta bez wiekszych zmian.Obecnie jestem na etapie wykańczania wnętrz i dopiero teraz widać jak duży jest to dom i ile będzie jeszcze kosztował,ale to nic najwazniejsze że w krótce zamieszkamy w nim całą rodziną.Pozdrawiam i życzę wytrwałości Staszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 26.01.2004 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 Od roku jestem w trakcie budowy.Bardzo chętnie podzielę się moimi uwagami i przemyśleniami dotyczącymi projektu D12B-Przytulny czekam również na opinnie innych którzy wybrali ten projekt.Pozdrawiam Staszek . No to Please !!! Podziel się swymi uwagami ze mną !!! My jesteśmy na etapie wyboru projektu....i właśnie mocno na tapecie jest D12b. (Prawdopodobnie lustrzane odbicie...) I powiedz jak planujesz ustawić tam TV??? Szkoda trochę siedzieć tyłem do kominka... Ale czekam również na inne twoje cenne uwagi dot. tegoż projektu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 27.01.2004 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 Wątek owszem ciutek stary...ale problem wciąż aktualny...prosiłbym może jakiś śiwezych budowniczych, żebe zabrali głos w tej sprawie odnośnie D12B... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr 27.01.2004 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 Witam wszystkich !!! Końcem roku 2003 kupiliśmy działkę. Zawitałem do klubu fanów D12-b. Ładny domek, lecz nie wiem czy troszkę nie za duży. Chciałbym zmniejszyć go troszkę poprzez cofnięcie garażu wgłąb domu kosztem tej jednej sypialni. Czy jest możliwe by ktoś z Was mógł podesłać mi mailem rzuty tego budynku i chociaż jeden przekrój (jeżeli jest w osi garażu). Jedynym mankamentem jest to że nie można sobie dokładnie tego projektu przeglądnąć. No i strop. Na rysunkach tych na stronie www ukła ścian jest jakiś taki "nieczysty" Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 27.01.2004 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 Ja w tym miejscu, chciałbym wszystkich zapytać jak sobie radzą, chcą poradzić czy po prostu poradzili z umiejscowieniem TV e Salonie...niby banalne ale zainteresowani wiedzą, że wcale nie jest takie banalne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carl 28.01.2004 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 Witam wszystkich !!! Końcem roku 2003 kupiliśmy działkę. Zawitałem do klubu fanów D12-b. Zatem - wstępnie WITAJ! A tak na full, to zawitasz jak kupisz projekt Ładny domek, lecz nie wiem czy troszkę nie za duży. To zależy dla kogo - albo jak wolisz - ile Was tam ma mieszkać Ja buduję dla klasycznego modelu polskiej rodziny, czyli 2+2. Jak zapytasz Doris, to Ci powie, że dla niej jest za duży, ale jak chcesz mały, to wybuduj nieduży Jedynym mankamentem jest to że nie można sobie dokładnie tego projektu przeglądnąć. Całkowicie się z Tobą nie zgadzam, ja zanim kupiłem, to już go "prawie" na pamięć znałem Idziesz do przedstawiciela muratora, mówisz, że jesteś zainteresowany kupnem i prosisz by go ściągnął z Warszawy. Oglądzasz.. jak Ci pasuje, to bierzesz i spoko, a jak nie to trudno No i strop. Na rysunkach tych na stronie www ukła ścian jest jakiś taki "nieczysty" ??? znaczy diabelski ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carl 28.01.2004 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 Ja w tym miejscu, chciałbym wszystkich zapytać jak sobie radzą, chcą poradzić czy po prostu poradzili z umiejscowieniem TV e Salonie Witaj Sensor Ja zrobiłem trochę zmian i miejsce już mam . Oto moje zmiany (rysunek masz na dole) 1. Przesunięcie ściany pomiędzy łazienką 10 w stronę pokoju 9 o szerokość drzwi - będzie zatem większa łazienka 2. Przesunięcie ściany pomiędzy pokojami 8 i 9, tak aby zwiększyć powierzchnię pokoju 9. 3. Przesunięcie ściany pomiędzy holem 4 i pokojem 8, tak by zawęzić hol, a zwiększyć powierzchnię pokoju 8. 4. Przeniesienie schodów z salonu do holu - znajdą się przy ścianie z pokojem 8. 5. Kominek będzie na tylnej ścianie kuchni - tam gdzie były schody. 6. TV na ścianie pomiędzy pokojem 8, a salonem - czyli tam gdzie miał być kominek. http://www.projekty.murator.pl/Panel/pliki/d12ar1.jpg Pozdrawiam Carl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts