Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt D12b PRZYTULNY wariant 3

Recommended Posts

• Odpowiedzi 92
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

ten pomysł u nas upadł z prostej przyczyny - mąż jeździ samochodem dużo większym (wyższym) więc trzeba było zbudować osobny garaż :D

A my wybraliśmy projekt z garażem 2-stanowiskowym. W tym tygodniu powinniśmy zacząć piętro.

ja mieszkam już od kwietnia 2004 roku i jestem bardzo zadowolona - wy też będziecie

ten pomysł u nas upadł z prostej przyczyny - mąż jeździ samochodem dużo większym (wyższym) więc trzeba było zbudować osobny garaż :D

A my wybraliśmy projekt z garażem 2-stanowiskowym. W tym tygodniu powinniśmy zacząć piętro.

ja mieszkam już od kwietnia 2004 roku i jestem bardzo zadowolona - wy też będziecie

Tyle, że to inny projekt M08L :wink: .

Tyle, że to inny projekt M08L :wink: .

aha, czyli woleliście całkowicie projekt zmienić? Muszę ten projekt obejrzeć

Musze powiedzieć, że zaciekawił mnie wasz projekt. Podoba mi się. Na górze sporo sypialni, na dole ciekawie rozwiązany taras, jest spiżarnia (ja w d12b przerobiłam wc na spiżarnię) i garderoba. Powiem szczerze. Mój projekt bodoba mi się niezmiernie i jest bardzo funkcjonalny, a ten co wy wybraliście jest dość podobnym rozwiązaniem i dziś budując na pewno miałabym duuży dylemat z wyborem, bo spełnia wszystkie moje wymogi. Gratuluję

Musze powiedzieć, że zaciekawił mnie wasz projekt. Podoba mi się. Na górze sporo sypialni, na dole ciekawie rozwiązany taras, jest spiżarnia (ja w d12b przerobiłam wc na spiżarnię) i garderoba. Powiem szczerze. Mój projekt bodoba mi się niezmiernie i jest bardzo funkcjonalny, a ten co wy wybraliście jest dość podobnym rozwiązaniem i dziś budując na pewno miałabym duuży dylemat z wyborem, bo spełnia wszystkie moje wymogi. Gratuluję

Zdecydował taras, dwustanowiskowy garaż i dwa pokoje na parterze.

Kolega robił indywidualny projekt w Linearte - ci z Raszyna(http://www.villanette.pl/twist.htm), nieważne że wydał dużo kasy.

Dom parterowy, bardziej rozległy - ale pewne funkcje rozwiązane bardzo podobnie (kuchnia, garderoba, spiżarnia).

Ale to co mnie zbulwersowało to to że zapłacił DUUUŻŻŻOOO pieniędzy (1X000), a ten projekt jest tak po prostu dostępny.

Autor zachował prawa autorskie, złodziejstwo, powinien mu obniżyć cenę o połowę.

Zdecydował taras, dwustanowiskowy garaż i dwa pokoje na parterze.

Kolega robił indywidualny projekt w Linearte - ci z Raszyna(http://www.villanette.pl/twist.htm), nieważne że wydał dużo kasy.

Dom parterowy, bardziej rozległy - ale pewne funkcje rozwiązane bardzo podobnie (kuchnia, garderoba, spiżarnia).

Ale to co mnie zbulwersowało to to że zapłacił DUUUŻŻŻOOO pieniędzy (1X000), a ten projekt jest tak po prostu dostępny.

Autor zachował prawa autorskie, złodziejstwo, powinien mu obniżyć cenę o połowę.

my też musieliśmy mieć na dole dwa pokoje: jeden jako sypialnia gości (coby man po górze nie łazili) a drugi jako gabinet (właśnie w nim siedzę :D )

Też uważam, że ceny indywidualnych są zabójcze. W zeszłym roku szukaliśmy takowego - garażowego (prosty jak budowa cepa),naszkicowałam cały projekt (mam taką małą smykałkę) a architekt powiedział - 1x000zł. Siadłam do neta i znalazłam dokładnie taki o jaki mi chodziło ZG-22 z KB.Projekt za 1000zł, a razem z adaptacją i przyłączeniami mediów, kosztował mnie 2500.

Pozdrawiam i życzę udanej budowy

• 1 year później...
Czy jeszcze ktos tu czasem zaglada? Czy juz nikt nie buduje przytulnego?

Ja buduję!!!! .... to znaczy zaczynam tyczyć

:oops:

Faktycznie dawno tu nie zaglądałem. Buduję wariację na temat Przytulnego - garaż z boku, ale góra cała użytkowa - bez antresoli, czyli jak w wersji D12c, tylko bez lukarn. Dałem do zrobienia projekt indywidualny bo poszerzyłem i wydłużyłem dom o 1m, a także rozszerzyłem garaż, tak że zmieszczą sie 2 samochody.

Pozdrawiam

Marik

O swietnie. Chociaz jedna osoba. Ja jeszcze nie zaczelam. Jesli wszystko dobrze pojdzie to moze zaczne przed latem. Narazie jednak nie bardzo mi los sprzyja:) . Moj przytulny to wersja bez garazu, bez antresoli ale z zagospodarowanym poddaszem :) . Kupilismy projekt od poprzednich wlascicieli z juz wprowadzonymi zmianami. Zmieniono uklad pokoi na parterze oraz wysunieto front lekko do przodu tak ze przy wejsciu nie ma filara.

Mam nadzieje , ze bedziemy w kontakcie i bedziemy wymieniac sie doswiadczeniami. Pozdrawiam.

• 3 years później...