asia_grzes 21.01.2006 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 witam.Kupujemy dom,musimy wybrać metodę ogrzewania go.Zależy nam na jak najoszczędniejszej metodzie.proszę o Wasze rady.jakie macie miesieczne rachunki za ogrzewanie domu i jaką metdodą?jakie są wady a jakie zalety:-kominki-konwektory-piece akumilacyjne-co weglowe ogrzewanie na gaz nie wchodzi w grę dziękuję za wszystkie opinie.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_grzes 21.01.2006 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 szukałam,ale przy moim rocznym synku mam zadanie utrudnione:),podaj wiec gdzie sa interesujace mnie informacje.ponawiam tez prośbę o informację o Waszych miesięcznych rachunkach za ogrzewanie domu.dziękuję za wszelkie odpowiedzipozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 21.01.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 miesięcznie nie dam rady ale mogę podać ile wydajemy rocznie kocioł gazowy + kominek z płaszczem wodnym gaz 2600zł, drewno 1000zł - dom 200m2, ogrzewane 160m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elpo 03.02.2006 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 znajomy kupił piec na groszek węglowy, dom dobrze ocieplony, sprawny piec , jest bardzo zadowolony choć wokół wszedzie gaz. pomyśl tez nad takim rozwiązaniem. ach, ja mam dom 350, ocieplony 15cm, żałuję, że nie więcej, ale jestem zadowolona że nie dałam się skusić na 12cm, w zimie miesięczne koszty gazu ziemnego to ok.450-500zł wraz z ciepłą wodą, a osób 6 do obmycia. kaloryfery konwektory bo takie zastaliśmy juz w tym domu, temperatura na piecu 40-45 st.C. uważaj tylko aby pomieszczenia nie były zbyt wysokie. moja sypialnia na poddaszu, piękne belki plus wykończenie płytami, wysokość w szczycie chyba 4m, w czqasie tych wielkich mrozów 30stC temperatura nie była wyższa niż 17, a w pokojach murowanych w tym samym czasie 20-21. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margen 16.05.2006 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 a co jest?to gotowy dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 16.05.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Spotkałem się z taką klasyfikacją. Najtaniej węglowe ale trzeba mieć na to warunki i koszt "bezobsługowej" kotłowni też pewnie jest spory.Później gaz ziemny,Olej opałowyPropan z butli porównywalny z prądem w tańszej taryfie. Tak było podobno 2-3 lata temu. Jak jest teraz nie wiem. Co do ogrzewania kominkiem to są dwie sprawy: cena drewna i uciążliwość - kotłownia w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts