Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Prośba o pomoc...

Radi9

Recommended Posts

Witam... mam na imię Radek mam Zonę Anię i wspaniałego synka Piotrusia... chcielibyśby mieć własny domek i ostatnio dużo nad tym myślimy. Zainteresowała nas oferta sprzedaży domu w Emilii za Zgierzem w stanie surowym i potrzebujemy pomocy gdyż jesteśmy zieloni jak trawka na wiosnę w tym temacie... chcielibyśmy mniej więcej oszacować cenę wykończenia tego domu jak też na co zwracać uwagę na co uważać itd... Z góry dziękujemy za pomoc...

Mnie osobiscie ten dom sie nie podoba, przypomina mi troche stodołe.

Ale to oczywiscie rzecz gustu...

Cena równiez nie jest zachecająca, za 170 tyś wybudujesz sobie wiekszy dom i z lepszych materiałów.

Pisze to z własnych doświadczeń, akurat w chwili obecnej mój dom jest w podobnym stanie zaawansowania...

Niedawno widziałam w gratce dom w Konstantynowie w stanie surowym zamknietym o pow 150 m2 za 130 tyś...

Jak znajde link to wkleje.

Pozdrawiam

Dzięki za opinie... Problem polega na tym , że mam taką pracę , że dom budował chyba całe życie... na nic nie mam czasu i nie mogę sobie nic zaplanować... Dlatego szuam czegoś do wykończenia... najbrudniejsza i najgorsza robota jest już z tyłu no i kwitologia... wykończeniuwkę przy dobrej ekipie robi się szybko i nie poświęca się tyle czasu. Mam prośbę. Jakbyście wiedzieli o czymś atrakcyjnym niedaleko łodzi dajcie znać... z góry dziękuje...

A mnie się dom podoba. Wyobrażam go sobie ze zrobioną elewacją, oknami i myślę, że będzie w efekcie bardzo urokliwy. Co do ceny, to trudno mi się wypowiadać, bo nie mam pojęcia jakie są w tamtych okolicach. Ale działka spora, ładna....pewnie warta niezłą część tej kwoty. Radek, a byliście zobaczyć domek na żywo? Może najpierw warto się przejechać i obejrzeć go na własne oczy, zobaczyć okolicę czy nie ma atrakcji typu dyskoteka albo zajezdnia dla TIR-ów...

Teraz sobie spojrzałam jeszcze raz i zastanawia mnie jedno: gdzie tam jest wyjście do ogrodu? Taras jakiś przewidziany?

niestety na żywo jeszcze nie widziałem... na wyjeździe w pracy jestem... co do tarasu to właśnie także się nad tym zastanawiałem... mi się nawet ten domek podoba a przedewszystkim ma być tani... dla mnie jest to alternatywa do mieszkania w bloku ai niechciałbym przekroczyć 300000

dlatego próbuję oszacować koszty wykończenia na co uważać itd...

Uwazam , ze jak na dom 110m2 to drogo .

Jest tez tylko 1 lazienka , to za malo.Powinno byc jeszcze chociaz WC

Jesli o urode chodzi to Tobie i Twojej Rodzinie ma sie podobac .

Z tego co wyczytałam to tam jest całe poddasze do zagospodarowania. Jak napisano "moze byc dodatkowa łazienka i kilka pokoi" Razem z tym poddaszem jest 220m powierzchni a to różnica.

Masz racje Jagna , tylko z tego co pisze nam tu kolega to chce okreslona kase wydac na wykonczenowke .Jesli zamierza wykonczyc to ekipami (brak czasu) to moze malo byc tej kasy na calosc .

Ps Wiesz co?

Ja chyba bardziej czekam na Twoj rachunek , niz Ty sama :wink:

Masz racje Jagna , tylko z tego co pisze nam tu kolega to chce okreslona kase wydac na wykonczenowke .Jesli zamierza wykonczyc to ekipami (brak czasu) to moze malo byc tej kasy na calosc .

Ps Wiesz co?

Ja chyba bardziej czekam na Twoj rachunek , niz Ty sama :wink:

Ty też masz rację :D

Co do rachunku, to trzeba będzie spisać licznik i odczytać go po tygodniu. Potem pomnożymy przez cztery i wyjdzie mniej więcej jak to będzie wyglądało miesięcznie. Dobry pomysł? Ale to musi poczekać aż mąż wróci z wojaży, bo nie dokopię się teraz do skrzynki 8)

Jak dla mnie strasznie drogo.

mieliśmy ofertę zakupu domu w stanie surowym z podobnych materiałów 15 km od W-wy. działką 1000m dom 150 pow. użytkowej instalacja elektryczna. Piwnica, garaż, 5 pokoi 2 łazienki. Oferowana cena 160.000.

Dla nas i to było za drogo.

Lepiej znajdź dobrego pośrednika, który znajdzie Ci działkę i pomoże w zdobyciu pełnej dokumentacji do pozwolenia na budowę włącznie (nasz pośrednik wykonuje to w ramach prowizji).

Można wynająć fachowca, który dopilnuje budowy. czas realizacji stanu surowego to ok. 2-3 miesiące zależy od ekipy i pogody.

nawet jeśli będziesz musiał zapłacić człowiekowi za opiekę nad budową to i tak będzie taniej niż w ofercie. i przede wszystkich będziesz miał dom z wybranym przez Ciebie projektem i materiałami.

Jeśli ktoś sprzedaje dom to albo coś w nim nie wyszło albo chce na nim sporo zarobić.... :lol:

popieram Ewik_1, jakiś diabeł musi tam siedzieć...

chcący sprzedac dom w stanie surowym, musi się przeważnie stracić...

a tutaj tego nie widać....

targuj swobodnie, bez emocji... zaproponuj np..120.000 albo mniej... i czekaj

albo sprawdź ile w okolicy kosztuje podobna działka... dodaj do tego szacunkowo koszt wykonanej realizcji.... i targuj śmiało,.....