james 21.01.2006 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 Przed rozpoczęciem budowy domu, chcę wykopać staw, a właściwie stawik 6-7 arów. Kubatura gruntu do wykopania 1200 m3. Praca nie wymagająca intensywnego myślenia i mało odpowiedzialna. Dzwonię do ośmiu czy dziewięciu 'fachofców" z PROŚBĄ o wizję w terenie i wycenę.Jeden nie ma aktualnie koparki, drugi ma pracę w innym terenie, trzeci nie zajmuje się takimi pierdołami, czwarty nie odbiera telefonów, piąty nie ma samochodu do przewózki ziemi, szósty, siódmy i ósmy obiecuje że oddzwoni, po czym zapada wielodniowa cisza.Nadmieniam że praca jest na dwa tygodnie i przygotowany jestem na 16-18 tyś. za robociznę. Moje pytanie brzmi: czy również musieliście PROSIĆ Jaśnie Panów Budowlanych żeby za Wasze pieniądze łaskawie zgodzili się wykonać prace przy budowie, bo przyznam się że mi przychodzi to z ogromną trudnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 21.01.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 oni Cie po prostu chronią przed nierozwaznymi wydatkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 21.01.2006 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 najwyraźniej nie trafiłeś na odpowiednich ludzi. To dobrze, że nie mają czasu, auta, terminu - napewno skopaliby tą robotę. Może wystarczyłoby nając zwykłago koparkowego + auto do wywozu ziemi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 23.01.2006 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Daj ogłoszonko w dziale ogłoszeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżempel 30.01.2006 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Aniby jest bezrobocie! A tak bez żartów to mamy podobnie -nie mamy cz asu zajmować się nadzorowaniem pracowników( bo mamy nadmiar swoich obowiązków ).Szukamy więc najlepszych- a tu klops żadni niechcą sie zgłosić nie chodzi o kase bo nieraz nie dochodzi do rozmowy na ten temat. tylko ,że zadzwonią??????????????? Takich naprawde odpuscić -poprostu nie trafiło się na ludzi ................ Mam nadzieje ,że wiecej nie trafimy na takich niesłownych i nie kompetentnych "fachowców" i Tobie też życze. P.S. Jak czytam ile chcesz wydać na ten staw to sama mam ochote wziaśc sie za to i zorganizować tę robote !!!!!!!!a jak by mi się nieudało to sama bym to wykopała szpadlem i chyba szybciej niż ci fachowcy od super koparek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 30.01.2006 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 ...a pozwolonko na stawik jest ? J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 31.01.2006 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 niestety też musze się prosić...większkości wykonawców! ale jak sie przeleje......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 31.01.2006 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Poleciłabym Ci fajnego Pana KoparkowoCiężarówkowoWalcowego, ale on tylko w moich okolicach działa. Pasuje Ci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
james 31.01.2006 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Daj ogłoszonko w dziale ogłoszeń. Prosta ale bardzo dobra rada. Nagle okazało się, że są jednak budowlani, którym chce się pracować Co ważne ,za 60% kwoty , którą skłonny byłem zapłacić tym ,których trzeba było prosić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
james 31.01.2006 22:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 ...a pozwolonko na stawik jest ? J Pozwolonko jest , ale wcale się nie dziwię, że ludzie kopią na dziko bez żadnych projektów i pozwoleń. No bo tak: pozwolenie wodnoprawne - opłata za pozwolenie , pozwolenie na budowę - opłata. O kosztach projektów nie wspomnę. Teraz się dowiaduję że na to bajorko muszę mieć drugi dziennik budowy. Nie wiem czy czasem nie musi być osobny ( w odniesieniu do budynku) kierownik budowy z upr. wodno-mel. Najdziwniejsze że w pozwoleniu napisano " inwestor jest zobowiązany do uzyskania POZWOLENIA NA UŻYTKOWANIE OBIEKTU BUDOWLANEGO - stawu " A to może zwiastować kłopoty. Jak znam życie, to po wybudowaniu, organa podatkowe też chyba nie oszczędzają posiadaczy takiego "luksusu" . O złośliwych sąsiadach, którym wszystko przeszkadza , a stawik w szczególności, nawet nie bedę pisał. Jednym słowem: zwykła ekologiczna dziura w ziemi, a ile kłopotów czeka nieszczęśnika,jeśli sobie ubzdurał że chce mieć legalnie, parę arów prywatnej wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 01.02.2006 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 ...dobrze kombinujesz, u "nasz" to całkiem możliwe.... J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 01.02.2006 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Najlepszym sposobem dotarcia do porządnych fachowców jest system "kolega plecił". Jesli nie masz znajomych, to wstąp do klubu budowlańców Muratora z Twojej okolicy - prawdopodobnie polecą ci budowlańców sprawdzonych i solidnych. Choć do takich bywają niestety długie kolejki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 01.02.2006 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Moniś "kolega plecił" - znaczy plecił gupstwa J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 03.02.2006 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 przerażacie mnie - jestem na samym początku i zaczynam mieć DOŚĆ Jest początek lutego ja mam zamiar zacząć cosik działać w maju i nie mam pojęcia o ekipach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erciu 03.02.2006 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 mogę polecić Pana KoparkoCiężarówkowego z okolic Oświęcimia (jeśli kogoś to interesuje ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts