Monika MM 22.01.2006 01:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 Jestem w fazie wybierania projektu.Wpadł mi w oko Taurus z Domusa.Proszę o kontakt wszystkich którzy są na podobnym jak ja etapie i z wielką radością witam tych którzy już budują i mogą udzielić praktycznych porad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka176 22.01.2006 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 Praktycznych porad to ja niestety nie potrafię udzielać, ale powiem ci, że Taurus to wg mnie jeden z piekniejszych projektów Domusa. Też zwrócił moją uwagę. Niestety nie pasuje na moją działkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 22.01.2006 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 Jestem w fazie wybierania projektu.Wpadł mi w oko Taurus z Domusa.Proszę o kontakt wszystkich którzy są na podobnym jak ja etapie i z wielką radością witam tych którzy już budują i mogą udzielić praktycznych porad. Jeszcze podam link, to będzie łatwiej o opinie. http://www.dobredomy.pl/?id_project=23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika MM 22.01.2006 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 Dziękuję za umieszczenie linku z namiarami Taurusa.Właśnie się głowiłam jak to zrobić.Wczoraj nie dodałam że mile są widziane także komentarze tego projektu.Świeże spojrzenie zawsze się przydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tezet 22.01.2006 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 też wybraliśmy projekt DOMUSA padło na Orina ponieważ jest o wiele tańszy w budowie niż Taurus lub Galaktyka. Zapytaj o kosztorys w pracowni. Wyślą Ci dokładny kosztorys. Zwróć uwagę na mocowanie więźby. W ich projektach zdarzają się różne nietypowe rozwiązania (patrz: drogie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika MM 22.01.2006 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 Orion jest drugim z projektów na który zwróciliśmy uwagę.Macie jego kosztorys?Na ile w przybliżeniu wyceniona jest jego budowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tezet 22.01.2006 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 Stan surowy oriona został wyceniony wg pracowni na około 170 000 Jednak kosztorys jest zrobiony na bardzo mocarny dom. To znaczy: np przekrój belek więźby ma wymiary mogące utrzymać kilkadzieśąt to śniegu, Wszyscy budują z belek o połowę tańszych, bloczki wg cen Ytonga, są inne o połowę tańsze lub keramzyt itd itd. Są ludzie, którzy postawili stan surowy oriona za 100 000. Choć pewnie można też wybudować stan surowy za ponad 200 000. Zapraszam na nasz wątek.http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=33169 powodzenia tezet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hefalump 04.04.2006 00:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Witaj Moniko! My z zona zaraz po swietach rozpoczynamy budowe TAURUSA II z podwojnym garazem... Coz... koszty... to sie zobaczy. Generalnie architekt robiacy adaptacje powiedzial, ze dom gotowy do wprowadzenia - z posadzkami itp. kosztowac bedzie od 450 tys wzwyz... Wszystko zalezy od standardu Wg moich zalozen stan surowy zadaszony otwarty, z przylaczami, zdjeciem humusu, wytyczeniem, tarasami, schodami wewnetrznymi i zewnetrznymi, scianami dzialowymi, kominami, rynnami i obrobkami blacharskimi kosztowac powinien ok 150 tys. Ja zmienilem material na Porotherm 30, a dach kryje Creatonem Kerapfanne w kolorze "mangan". Do wyliczen przyjalem rynny Lindab. Co jeszcze zmienilem: zrezygnowalem z pokoju nad salonem, tworzac antresole, a pomieszczenie nad garazem zamieniam na pokoj - przy podwojnym garazu powinien to byc spory metraz (choc pod skosami). Podwyzszylem tez scianke kolankowa do z 65 do 85 cm zeby mozna bylo do niej np. biurko bez problemu dosunac. By nie odbilo soe to wydatnie na wygladzie bryly budynku wydluzylem o 10 cm okna w lukarnach (i tak sa z lukami wiec nietypowe) oraz krokwie dachu. W pomieszczeniu nad garazem dodalem jeszcze jedno ono polaciowe od strony ogrodu. Zmienilem rozmiar okien polaciowych z 160/78 na 140/94 - maja wieksza powierzchnie=wiecej swiatla i sa tansze - wybralem ROTO z serii 7, bo maja podwyzszona os obrotu. Aaaa... jeszcze jedno glebiej wpuszczam fundamenty - w centrum Polski strefa przemarzania wynosi 1m, i na takiej glebokosci min, powinien byc posadowiony fundament - to slowa doswiadcoznego kier budowy (ja tam si nie znam.... ) eechh to tyle... po swietach wylewamy fundamenty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hefalump 04.04.2006 00:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Aaaa, jeszcze jedna zmiana:zrezgnowalem z wyjscia na zadaszony taras z salu - jest takie z jadalni. Wyjscie to przenioslem natomiast w miejsce lewego okna salonu.W ten sposob udalo mi sie wygospodarowac sciane na tv i sprzet... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robjar 11.09.2006 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Witam .Prosze o informacje i zdjęcia dotyczące TAURUSA.A konkretnie o kosztorys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robjar 30.03.2007 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 czy nikt ostatnio nie buduje tego domu ,prosimy o nowe zdjęcia i komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kleszek 09.08.2007 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Witam, jesteśmy właśnie w trakcie budowy Taurusa II, rozpoczęliśmy w kwietniu i niebawem fachowcy zaczną robić więźbę. Jeśli jest ktoś zainteresowany fotkami proszę o wiadomość - chętnie się podzielę. Dodam jeszcze, że jest to projekt z pojedynczym garażem w lustrzanym odbiciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miwo 21.05.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 witam, Tez jestem zainteresowany tym projektem. Czy mozesz mi podeslaxc kilka fotek z realizacji? Interesuje mnie tez jak wygladaja pomieszczenia (wizualnie) np. czy lazienki nie sa za male, itp. Podziel sie informacjami o kosztach takiej budowy. Moj e-mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts