Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek Honzki

Recommended Posts

Witam gorąco! W zasadzie wszystko o Waszym domu zostało już tu powiedziane. Jest na co popatrzeć, gratulacje!

Jeśli można, to mam pytanie. Takie drzwiczki jak Wy macie w łazienkach zamawia się u szklarza czy gdzieś kupuje się gotowe? A tą stalową ramkę wokół wnęki gdzie się nabywa?

Czy zanim wpuszczę glazurnika to powinnam coś wcześniej wiedzieć na temat tych jakby tu powiedzieć :roll: szafeczek?

I jeszcze jedno pytanko. Kibelątko w WC na dole jest z tyłu podświetlane?(chodzi mi o zabudowę stelaża). Jeśli tak, to jak to się robi?

PS. Dzidziunia przesłodka :D

• Odpowiedzi 691
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dzięki wszystkim :wink:

ruda1

jeśli chodzi o szafeczki to ich całkowitym wykonaniem zajął się mój glazurnik, ja powiedziałam, że chce takie i jego problem jak je zrobi.

Na górze nie było problemu, bo wystarczyły tylko szybki, zamówił je u szklarza i kupił zawiasy i uchwyty i zamocował i już :wink:

na dole był większy problem, bo szybki są przesuwane a nie otwierane jak na górze. Kupił gdzieś takie drewniane "prowadnice" (nie moge znaleźć lepszego słowa). A te metalowe ramki są tylko dlatego, że mozaike przy WC trudno byłoby ładnie obrobić na kantach. Sam kupił takie listewki i porobił ramki :wink: Ja nic nie kupowałam :wink: :wink:

co do podświetlanego WC, to jest to poprostu zrobione tak jak w suficie podwieszanym lub we wnękach zamontowane są halogeny i już :lol:

mam nadzieje, że wszystko wytłumaczyłam...

pozdrawiam,

Długo zastanawialiśmy się, jak wykończyć dom... Myślałam juz o oliwkach, malinie, pomarańczu. Zobaczyłam Twoje wnetrza i już wiem :) Nieprzekombinowana klasyka. Mam tylko pytanie - pamiętasz może, jakim kolorem malowalaś salon? Wszystkie beże, jakie ogladamy w sklepach, są albo za żółte, albo za szare. Twój, przynajmniej na zdjęciach, wydaje się być idealnie pasujący do naszej koncepcji.

A poza tym... Gratuluję przepięknego domu i życzę dużo zdrowka dla Adaśka. Niech rosnie zdrowo :)

dzięki,

próbki farb oddałam koleżance, poprosiłam, żeby podała mi nr farby, także podam jak tylko będe miała nr:)

p.s. to był mój pierwszy beż jaki wybałam, kolejne okazały się już beznadziejne...

pozdrawiam,

Honzko, jeszcze jedno pytanie... Chodzi o czerwoną listwę do płytek z kolekcji minimala. Pisałaś, że był problem z przycinaniem, bo lakier odpryskiwał i trzeba je było podmalowywać.

Planuję te płytki w większej łazience i zastanawiam się, czy problemem sa tylko odpryski, czy moze listwy np. pękają?

W projekcie mam 43 listwy, z czego około 12 będzie trzeba przyciąć... Czy kupić duzy zapas?

listwy nie pękały, ale lakier nie odryskiwał tylko schodził cały - to jest jakaś folia :evil: malowałam lakierem do paznokci wszystkie listwy, nawet te które nie były przycinane, żeby nie było różnic w odcieniach, nie wiem, może miałam jakąś felerną serie :(

pozdrawiam,

tak sobie jeszcze myslę, trochę droga ta zabawa, bo 3 listwy kosztują tyle, co m2 płytek... aż się wieżyc nie chce, że jakość taka byle jaka... Moze rzeczywiscie źle trafiłaś... A może jest jakaś specjalna metoda na ich przycinanie...

nie wiem, mój glazurnik uważam był b. dobrym fachowcem i przycinał je przy mnie i zawsze schodziła ta farba, trzeba by było spytać w sklepie albo bezpośrednio w firmie może coś doradzą, ja miałam mało tych listewek więc raz dwa pomalowaliśmy je :roll:

pozdrawiam i daj znać jak sobie poradziliście z listewkami :wink:

Jasne, dam znać, ale pewnie w okolicach listopada-grudnia. Póki co czekamy aż wejdą z tynkami :)

Przypominam nieśmiało o kolorze farby z salonu :) Co prawda jeszcze nie kupujemy, ale przymierzamy się na październik skompletować materiały do wykończeniówki :)

pamiętam, pamiętam, problem w tym, że tego dnia co prosiłam koleżanke o podanie numeru, wieczorem urodziła córeczkę :p i sama rozumiesz nie chce nalegać, niunia dziś ma tydzień, to pierwsze dziecko, więc musi troche ochłonąć :roll:

ale mi sie coś kojarzy, że był to numer 1360 ale nie jestem na 100% pewna, farby firmy flugger, jak masz gdzies w okolicy to zobacz ten kolor, bo na 99% to ten, można też kupić próbki po 15 zł za szt, bardzo polecam.

pozdrawiam,

• 3 weeks później...
Honzko, cos dawno sie nie odzywalas. :roll:

Mam do Ciebie pytanie o stol w jadalni. Czy moglabys mi podac jakie ma wymiary? Widze, ze swobodnie mieszcza sie z boku 3 krzesla i wlasnie takiego stolu szukam.

Pozdrawiam :)

a nie odzywam się bo nie mam za bardzo czasu na zaglądanie na forum :cry:

co do stołu to wymiary to 95x165 a 225 po rozłożeniu. Jeżeli mogę doradzić to do 3 krzeseł przydałby się jeszcze troszkę dłuży, wtedy wygodnie się siedzi no i łatwiej jest wsunąć krzesła na froncie stołu. Mój jest minimum na 3 krzesła.

pozdrawiam,

Mam do Ciebie pytanie o stol w jadalni. Czy moglabys mi podac jakie ma wymiary? Widze, ze swobodnie mieszcza sie z boku 3 krzesla i wlasnie takiego stolu szukam.

co do stołu to wymiary to 95x165 a 225 po rozłożeniu. Jeżeli mogę doradzić to do 3 krzeseł przydałby się jeszcze troszkę dłuży, wtedy wygodnie się siedzi no i łatwiej jest wsunąć krzesła na froncie stołu. Mój jest minimum na 3 krzesła.

pozdrawiam,

Dzieki za szybka odpowiedz. Myslalam, ze jest wiekszy, ale dla mnie to nawet lepiej, bo dzisiaj mierzylam moj salon i wyglada na to, ze 165 to jest max, jaki sie u mnie zmiesci. Coz tak to jest jak sie ma salon 28m2. :(

pozdrawiam,

Dzieki za szybka odpowiedz. Myslalam, ze jest wiekszy, ale dla mnie to nawet lepiej, bo dzisiaj mierzylam moj salon i wyglada na to, ze 165 to jest max, jaki sie u mnie zmiesci. Coz tak to jest jak sie ma salon 28m2. :(

oj tam, nie narzekaj :wink: musisz jeszcze dodać krzesła z frontu stołu, które wsuwają się tylko w połowie przy 3 krzesłach po bokach, chyba że nie chcesz krzeseł na froncie... :wink:

• 5 weeks później...

Witam ,

domek śliczny :D Mam pytanie natury technicznej :wink: Jak sprawują ci sie jasne płytki na wysoki połysk w domku....pytam ,bo ja w dotychczasowym mieszkanku mam takie w kuchni i jestem załamana :cry: wszystko na nich widać ....a nie wspomnę po umyciu jak widzę,że ktoś wchodzi do kuchni na boso....brrr ciarki mam ,ale są śliczne :wink:

Witam ,

domek śliczny :D Mam pytanie natury technicznej :wink: Jak sprawują ci sie jasne płytki na wysoki połysk w domku....pytam ,bo ja w dotychczasowym mieszkanku mam takie w kuchni i jestem załamana :cry: wszystko na nich widać ....a nie wspomnę po umyciu jak widzę,że ktoś wchodzi do kuchni na boso....brrr ciarki mam ,ale są śliczne :wink:

dzięki :wink: ja jestem z nich bardzo zadowolona,u mnie nie widać na nich brudu, w kuchni owszem są jakieś plamki, ale to na bieżąco ścieram i już :wink: