ruda1 12.09.2007 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Witam gorąco! W zasadzie wszystko o Waszym domu zostało już tu powiedziane. Jest na co popatrzeć, gratulacje! Jeśli można, to mam pytanie. Takie drzwiczki jak Wy macie w łazienkach zamawia się u szklarza czy gdzieś kupuje się gotowe? A tą stalową ramkę wokół wnęki gdzie się nabywa? Czy zanim wpuszczę glazurnika to powinnam coś wcześniej wiedzieć na temat tych jakby tu powiedzieć szafeczek? I jeszcze jedno pytanko. Kibelątko w WC na dole jest z tyłu podświetlane?(chodzi mi o zabudowę stelaża). Jeśli tak, to jak to się robi? PS. Dzidziunia przesłodka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honzka 13.09.2007 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 dzięki wszystkim ruda1 jeśli chodzi o szafeczki to ich całkowitym wykonaniem zajął się mój glazurnik, ja powiedziałam, że chce takie i jego problem jak je zrobi. Na górze nie było problemu, bo wystarczyły tylko szybki, zamówił je u szklarza i kupił zawiasy i uchwyty i zamocował i już na dole był większy problem, bo szybki są przesuwane a nie otwierane jak na górze. Kupił gdzieś takie drewniane "prowadnice" (nie moge znaleźć lepszego słowa). A te metalowe ramki są tylko dlatego, że mozaike przy WC trudno byłoby ładnie obrobić na kantach. Sam kupił takie listewki i porobił ramki Ja nic nie kupowałam co do podświetlanego WC, to jest to poprostu zrobione tak jak w suficie podwieszanym lub we wnękach zamontowane są halogeny i już mam nadzieje, że wszystko wytłumaczyłam... pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość DonDomel 13.09.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Witam Uwielbiam duze domy i ogrody Twoj jest naprawde swietny pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda1 13.09.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 mam nadzieje, że wszystko wytłumaczyłam... Tak, dziękuję bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honzka 20.09.2007 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Długo zastanawialiśmy się, jak wykończyć dom... Myślałam juz o oliwkach, malinie, pomarańczu. Zobaczyłam Twoje wnetrza i już wiem Nieprzekombinowana klasyka. Mam tylko pytanie - pamiętasz może, jakim kolorem malowalaś salon? Wszystkie beże, jakie ogladamy w sklepach, są albo za żółte, albo za szare. Twój, przynajmniej na zdjęciach, wydaje się być idealnie pasujący do naszej koncepcji. A poza tym... Gratuluję przepięknego domu i życzę dużo zdrowka dla Adaśka. Niech rosnie zdrowo dzięki, próbki farb oddałam koleżance, poprosiłam, żeby podała mi nr farby, także podam jak tylko będe miała nr:) p.s. to był mój pierwszy beż jaki wybałam, kolejne okazały się już beznadziejne... pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honzka 25.09.2007 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Honzko, jeszcze jedno pytanie... Chodzi o czerwoną listwę do płytek z kolekcji minimala. Pisałaś, że był problem z przycinaniem, bo lakier odpryskiwał i trzeba je było podmalowywać. Planuję te płytki w większej łazience i zastanawiam się, czy problemem sa tylko odpryski, czy moze listwy np. pękają? W projekcie mam 43 listwy, z czego około 12 będzie trzeba przyciąć... Czy kupić duzy zapas? listwy nie pękały, ale lakier nie odryskiwał tylko schodził cały - to jest jakaś folia malowałam lakierem do paznokci wszystkie listwy, nawet te które nie były przycinane, żeby nie było różnic w odcieniach, nie wiem, może miałam jakąś felerną serie pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honzka 26.09.2007 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 tak sobie jeszcze myslę, trochę droga ta zabawa, bo 3 listwy kosztują tyle, co m2 płytek... aż się wieżyc nie chce, że jakość taka byle jaka... Moze rzeczywiscie źle trafiłaś... A może jest jakaś specjalna metoda na ich przycinanie... nie wiem, mój glazurnik uważam był b. dobrym fachowcem i przycinał je przy mnie i zawsze schodziła ta farba, trzeba by było spytać w sklepie albo bezpośrednio w firmie może coś doradzą, ja miałam mało tych listewek więc raz dwa pomalowaliśmy je pozdrawiam i daj znać jak sobie poradziliście z listewkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honzka 27.09.2007 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Jasne, dam znać, ale pewnie w okolicach listopada-grudnia. Póki co czekamy aż wejdą z tynkami Przypominam nieśmiało o kolorze farby z salonu Co prawda jeszcze nie kupujemy, ale przymierzamy się na październik skompletować materiały do wykończeniówki pamiętam, pamiętam, problem w tym, że tego dnia co prosiłam koleżanke o podanie numeru, wieczorem urodziła córeczkę i sama rozumiesz nie chce nalegać, niunia dziś ma tydzień, to pierwsze dziecko, więc musi troche ochłonąć ale mi sie coś kojarzy, że był to numer 1360 ale nie jestem na 100% pewna, farby firmy flugger, jak masz gdzies w okolicy to zobacz ten kolor, bo na 99% to ten, można też kupić próbki po 15 zł za szt, bardzo polecam. pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 16.10.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Honzko, cos dawno sie nie odzywalas. Mam do Ciebie pytanie o stol w jadalni. Czy moglabys mi podac jakie ma wymiary? Widze, ze swobodnie mieszcza sie z boku 3 krzesla i wlasnie takiego stolu szukam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 17.10.2007 00:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 nic wiecej nie napiszę-Adasiu cudowny!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honzka 17.10.2007 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Honzko, cos dawno sie nie odzywalas. Mam do Ciebie pytanie o stol w jadalni. Czy moglabys mi podac jakie ma wymiary? Widze, ze swobodnie mieszcza sie z boku 3 krzesla i wlasnie takiego stolu szukam. Pozdrawiam a nie odzywam się bo nie mam za bardzo czasu na zaglądanie na forum co do stołu to wymiary to 95x165 a 225 po rozłożeniu. Jeżeli mogę doradzić to do 3 krzeseł przydałby się jeszcze troszkę dłuży, wtedy wygodnie się siedzi no i łatwiej jest wsunąć krzesła na froncie stołu. Mój jest minimum na 3 krzesła. pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honzka 17.10.2007 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 nic wiecej nie napiszę-Adasiu cudowny!!!!!!!! dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 17.10.2007 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Honzko, cos dawno sie nie odzywalas. Mam do Ciebie pytanie o stol w jadalni. Czy moglabys mi podac jakie ma wymiary? Widze, ze swobodnie mieszcza sie z boku 3 krzesla i wlasnie takiego stolu szukam. Pozdrawiam a nie odzywam się bo nie mam za bardzo czasu na zaglądanie na forum co do stołu to wymiary to 95x165 a 225 po rozłożeniu. Jeżeli mogę doradzić to do 3 krzeseł przydałby się jeszcze troszkę dłuży, wtedy wygodnie się siedzi no i łatwiej jest wsunąć krzesła na froncie stołu. Mój jest minimum na 3 krzesła. pozdrawiam, Dzieki za szybka odpowiedz. Myslalam, ze jest wiekszy, ale dla mnie to nawet lepiej, bo dzisiaj mierzylam moj salon i wyglada na to, ze 165 to jest max, jaki sie u mnie zmiesci. Coz tak to jest jak sie ma salon 28m2. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honzka 17.10.2007 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Honzko, cos dawno sie nie odzywalas. Mam do Ciebie pytanie o stol w jadalni. Czy moglabys mi podac jakie ma wymiary? Widze, ze swobodnie mieszcza sie z boku 3 krzesla i wlasnie takiego stolu szukam. Pozdrawiam a nie odzywam się bo nie mam za bardzo czasu na zaglądanie na forum co do stołu to wymiary to 95x165 a 225 po rozłożeniu. Jeżeli mogę doradzić to do 3 krzeseł przydałby się jeszcze troszkę dłuży, wtedy wygodnie się siedzi no i łatwiej jest wsunąć krzesła na froncie stołu. Mój jest minimum na 3 krzesła. pozdrawiam, Dzieki za szybka odpowiedz. Myslalam, ze jest wiekszy, ale dla mnie to nawet lepiej, bo dzisiaj mierzylam moj salon i wyglada na to, ze 165 to jest max, jaki sie u mnie zmiesci. Coz tak to jest jak sie ma salon 28m2. Pozdrawiam oj tam, nie narzekaj musisz jeszcze dodać krzesła z frontu stołu, które wsuwają się tylko w połowie przy 3 krzesłach po bokach, chyba że nie chcesz krzeseł na froncie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 18.10.2007 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Nie narzekam, nie narzekam Dziekuje za dobre rady i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 17.11.2007 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 poniewaz jest pozno napisze krotko PRZEPIEKNIE.bardzo mi sie wszstkom podoba.duzo przestrzeni.czysto i gustownie. synek przesliczny. smieszek zycze wszystkiego najlepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honzka 18.11.2007 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 poniewaz jest pozno napisze krotko PRZEPIEKNIE.bardzo mi sie wszstkom podoba.duzo przestrzeni.czysto i gustownie. synek przesliczny. smieszek zycze wszystkiego najlepszego. dzięki nasze brzdące są prawie w tym samym wieku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 20.11.2007 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Witam , domek śliczny Mam pytanie natury technicznej Jak sprawują ci sie jasne płytki na wysoki połysk w domku....pytam ,bo ja w dotychczasowym mieszkanku mam takie w kuchni i jestem załamana wszystko na nich widać ....a nie wspomnę po umyciu jak widzę,że ktoś wchodzi do kuchni na boso....brrr ciarki mam ,ale są śliczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honzka 20.11.2007 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Witam , domek śliczny Mam pytanie natury technicznej Jak sprawują ci sie jasne płytki na wysoki połysk w domku....pytam ,bo ja w dotychczasowym mieszkanku mam takie w kuchni i jestem załamana wszystko na nich widać ....a nie wspomnę po umyciu jak widzę,że ktoś wchodzi do kuchni na boso....brrr ciarki mam ,ale są śliczne dzięki ja jestem z nich bardzo zadowolona,u mnie nie widać na nich brudu, w kuchni owszem są jakieś plamki, ale to na bieżąco ścieram i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiakrzysia 20.11.2007 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 ja przeczytalam cale 11 stron, tez jestem pod wrazeniem pomyslów, ja buduje Dom w Magnoliach z Archonu i czeka mnie wlasnie etap wykanczania, mam nadzieje ze mnie i meza nie wykonczy pozdrawiam serdecznie i gratuluje udanej budowy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts