Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek Honzki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 691
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

honzka- jeszcze jedno pytanie odnośnie tego podwieszanego sufitu w salonie- czy masz tylko halogeny w tej ramce, czy tą "kieszeń" czy li przestrzeń od ramki do sufitu tez masz wewnątrz podświatlaną? ja widziałam takie rozwiązanie , ale zastanawiam się, czy to podświetlić...

też jest podświetlana świetlówkami, ale jest światło białe a nie żółte i jest tak mało przyjemnie, bardziej podoba mi się światło halogenów bo jest takie delikatne i ciepłe, ale może wymienię potem te świetlówki na żółte i będzie OK :wink:

byłam, widziałam i jedno co mogę napisać REWELACJA. :lol: , zdjęcia nie oddają uroku całego domku, ładne kolory, stonowane, efekty świetlne nadają przytulności i ciepła. Dom bardzo praktycznie rozplanowany. Nawet mój małż oszczędny w pochwałach, stwierdził, że bardzo mu się podoba. Jeszcze raz wielkie gratulacje Honzka!!! :D :lol:

pozdrawiamy ciepło miłych Gospodarzy i mamy nadzieję, na kolejne spotkania... :wink:

A zapalasz wszystko razem czy osobno- tzn. kieszen i te dolne halogenki, jak masz ustawione? Jesli razem, to światło faktycznie powinno mieć ten sam kolor..., takie jest moje zdanie. Pozdrowionka!

przepraszam, że tak długo nie odpowiadałam, ale po tej przeprowadzce jakoś tak mi wszystko opadło i nic się nie chce, nie mogę nawet zebrać się i zrobić nowych zdjęć...

zapalam osobno, świetlówki można zapalić na dwa razy i halogenki też

pozdrawiam

byłam, widziałam i jedno co mogę napisać REWELACJA. :lol: , zdjęcia nie oddają uroku całego domku, ładne kolory, stonowane, efekty świetlne nadają przytulności i ciepła. Dom bardzo praktycznie rozplanowany. Nawet mój małż oszczędny w pochwałach, stwierdził, że bardzo mu się podoba. Jeszcze raz wielkie gratulacje Honzka!!! :D :lol:

pozdrawiamy ciepło miłych Gospodarzy i mamy nadzieję, na kolejne spotkania... :wink:

Gohna, dziękuję za takie piękna słowa :D czytając coś takiego opłacało się przechodzić przez to wszystko, choć u mnie na szczęście nie było dramatycznie :wink:

oczywiście my też mamy nadzieję na kolejne spotkania (a jeszcze bardziej ktoś inny) zgadamy się na priv

pozdrawiam miłych Gości i zawiedzioną Certusię :wink:

Honzka- ciekawa jestem, co teraz upiększasz w swoim cudnym domku? co kupujesz, montujesz?

Jak pamiętasz zainspirował mnie twoj podwieszany sufit w salonie i mam w planach taki sam, niedlugo przyjdą fachowcy... , aż sie boję...wybieram halogeny, świetlówki. zastanawiam się, czy kieszen podświelic świetlówkami tylko po zewnętrznej stronie, czy tez od środka ramki... a jak ty masz? Sorry, ze tak cię męczę, ale to zawsze łatwiej, jak ktos doradzi, zasugeruje... a jakie masz w tym suficie halogenki- szklane czy srebrne a moze jakies dekoracyjne?

Honzka- ciekawa jestem, co teraz upiększasz w swoim cudnym domku? co kupujesz, montujesz?

Jak pamiętasz zainspirował mnie twoj podwieszany sufit w salonie i mam w planach taki sam, niedlugo przyjdą fachowcy... , aż sie boję...wybieram halogeny, świetlówki. zastanawiam się, czy kieszen podświelic świetlówkami tylko po zewnętrznej stronie, czy tez od środka ramki... a jak ty masz? Sorry, ze tak cię męczę, ale to zawsze łatwiej, jak ktos doradzi, zasugeruje... a jakie masz w tym suficie halogenki- szklane czy srebrne a moze jakies dekoracyjne?

męcz mnie ile chcesz:)

teraz u mnie robi się elewacja, a w środku nic, kupiłam pare drobiazgów na półeczki koło kominka, muszę zrobić zdjęcia, ale ciągle coś...

co do sufitu to nic się nie bój, będziesz zadowolona:)

u mnie świetlówki są od wewnątrz i tak jest chyba lepiej, bo tak to gdzie to światło ma świecić? na ściany? halogeny są zwykłae srebrne, polecam zrobić zapalanie halogenów i świetlówek na 2 razy. U mnie jest tak że można zapalić same rogi sufitu lub środek sufitu i wtedy jest super efekt, albo wszystko razem, nigdy nie palę halgenów i świetlówek razem bo wtedy nic nie wiedać już,nie wiem czy mnie rozumiesz. Może dziś zrobię wieczorkiem zdjęcia i zobaczysz jaki toma efekt.

a czy Twój domek można obejrzeć na forum???

pozdrawiam

dzięki!!! :D

Wiesz co, ja bym bardzo chętnie pokazala swój domek na forum, ale niestety nie mamy czym robic zdjęć :oops: aż wstyd się przyznać, ale nie dorobilismy sie jeszcze cyfrówki. Mamy zamiar teraz kupić, bo niedługo urodzi nam sie dzidziuś, więc wtedy juz nie mamy wyjścia...

My tez dopiero co skończyliśmy robić elewację- oj, cięzko bylo zanim wybrałam kolorek, ale wyszło super, jestem zadowolona!

Pozdrawiam i zyczę udanych wyborów i świetnych pomysłów- masz bardzo dobry gust!!!

• 1 month później...