Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek Honzki

Recommended Posts

glazurnik ma się zorintować ile to będzie kosztowało, ja też się zorientuję, ale nie miałam ostatnio czasu, a jak myślisz tam gdzie robili mi schody powinni wycianć też tą piłą wodną, bo jak nie to nie mam pojęcia gdzie się o to dowiedzieć...

w niedzielę kupiliśmy jeszcze płytki do pralni i garażu, drzwi do kotłowni itd, a wczoraj przyjechał moj ulibiony robotnik, ktory dużo już u nas zrobił bardzo tanim kosztem, tata tylko mu mówi co ma robić i jak i się robi :p

teraz zakrywa akrylem szpary między ścianą a sufitem na piętrze, potem będzie gruntował ściany, i pomoże tacie ułożyć w pralni i garażu płytki, no a potem wejdzie glazurnik do cięższej roboty, której moj tatuś z racji wieku i zdrowia już się nie podejmie, i tak szkoda mi go to tego garażu i pralni, ale chce pomóc...

• Odpowiedzi 691
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

wczoraj w końcu przywieżli mi wannę, umywalkę i WC, oczywiście jednej umywalki ni przywieźli i przycisku do spłuczki... :evil:

wczoraj Tata z pomocnikiem zaczął układać gres w pralni, jutro chyba skończą, jest też już prawie pomalowane na gotowo, za tydzień będą zdjęcia :wink:

projekt małej łazienki też już prawie powstał, tylko nie wiemy jakie plytki, nic nam się nie podobało, jak będę miała gotowy szkic projektu to wkleję

pozdrawiam

wczoraj w końcu przywieżli mi wannę, umywalkę i WC, oczywiście jednej umywalki ni przywieźli i przycisku do spłuczki... :evil:

:evil:

i nadal nie mam, mieli dzwonić wczoraj, nie zadzwonili, ja dzwoniłam, nadal nie ma, mieli dzwonić dziś, nie zadzwonili, ja już nie dzwonię, mam ich dosyć, miałam robić tam dalej zakupy, bo doradzić doradzą ale jak już się zapłaci to dramat... :evil:

• 2 weeks później...

umywalka była już w tamtym tygodniu do odbioru, ale czekam jeszcze na przycisk do WC, pewnie to odbiorę sama w sobotę, bo jkabym miala czekać na to aż mi to przywiozą, to bym się nie doczekała...

teraz Tata z pomocnikiem układa gres w garażu, bardzo się z tego cieszę, że najpierw będzie skończony garaz, bo z doświadczenia wiem, że jak sie o zostawi na później,to zawsze jest coś innego do zrobienia a garaż nieważny

w pralni jest już podłoga ułożona, też zasługa Taty, pomalowane, ogólnie prawie gotowe nic tylko wstawiać pralkę :wink:

dziś rozmawiałam z wykonawcą i najprawdopodobniej w przyszłym tygodniu już przyjedzie, a miał w połowie marca, także dobrez się zapowiada jka chce przyjechac wcześniej a nie później, przynajmniej to się nie przesunie

projekt małej łazienki też jużprawie gotowy, chyba w weekend kupimy płytki i ceramikę

Sonika,

mam do Ciebie jeszcze pytanie, czy nie wiesz czy tą fugę epoksydową można kłaść jak jest ogrzewanie podłogowe?

pozdrawiam serdecznie

To same dobre wiadomości :D , wyobrażam sobie jak się cieszysz.

Jesli chodzi o fugę, to nie mam pojęcia, ale wydaje mi się że powinna się nadawać. Sama mam ogrzewanie podłogowe w kuchni i w jednym z pokoi, ale jakoś nie przyszło mi do głowy o to pytać :wink: .

Wszędzie gdzie mam jasny gres mam tę fugę. Dla mnie najważniejsze było aby się nie brudziła, a chciałam jasną, bo inna mi nie pasowała.

Wykonawca nic nie mówił, że się nie nadaje na podłogówkę.

Musisz jednak pamiętać aby zrobić dylatacje, bo inaczej płytki Ci popękają jak zaczniesz grzać.

Te jasne płytki są chińskie, a te bordowe z Nowej Gali.