m.dworek 22.01.2006 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 zastanawiam sie ostatnio czy przy wejsci pod dwa filary jakie mam nie byloby lepiej zastosowac fundamentu polaczonego trwale z fundamentem reszty domu w projekcie mam pod tymi filarami takie stopy fundamentowe 80x80 cmi tak to wykonalem, ale coraz wiecej obaw pojawia mi sie w zwiazku z tym fundamentemjak myslicie moze mi gdzies pekac ten "balkon nad filarem" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jayer 22.01.2006 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 E, nie sadze. Jakby tak mialo byc to juz by mi sie dach zawalil . Tfu, tfu nic sie dzieje. A mam pod belką wlasnie taka mala stopke 30x30 i 60 w dol. I na belce opiera sie caly rog dachu. Spij spokojnie. Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 22.01.2006 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 zastanawiam sie ostatnio czy przy wejsci pod dwa filary jakie mam nie byloby lepiej zastosowac fundamentu polaczonego trwale z fundamentem reszty domu w projekcie mam pod tymi filarami takie stopy fundamentowe 80x80 cm i tak to wykonalem, ale coraz wiecej obaw pojawia mi sie w zwiazku z tym fundamentem jak myslicie moze mi gdzies pekac ten "balkon nad filarem" ? Leon - nie ma powodu podejrzewać, żę projektant popełnił błąd. Podajesz też za mało danych jak to właściwie wygląda. Co mają podpierać te dwa filary - czy tylko mały daszek nad wejściem? Przykładowo u mnie też są takie dwa filary i stoją na osobnych stopach fundamentowych i jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 22.01.2006 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2006 Skąd te przypuszcenia mr. dworek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts