Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mrozy

mario_pa

Recommended Posts

Mniej czy więcej - dziś byłem na pierwszych sankach w kuligu -18 i jak przyszło schodzic to łatwiej można było spaść...brrr.

Ale gorący prysznic i czerwone winko pozwoliły odtajać... :D (nie mówiąc o reszcie).

Ja w czwartek byłem na sankach z dziećmi (było ok. -10C), trochę poszaleliśmy, dzieci się rozbrykały.

Efekt: u starszej szmery w oskrzelach, u młodszego zapalenie krtani. Zamiast wyjazd na urlop, kuracja w domu :( .

A mróz trzyma -23 C 20:00. Ciekawe ile jeszcze zejdzie. Muszę wymyśleć jakiś dobry drink, żeby się rozgrzać.

Mogę podziwiać byle-jakość okien zamontowanych przez spółdzielnię.

Trzeba w końcu wybudować ten dom.

-26

Hmmm... krótki ten post mi wyszedł :-?

Ale ile treści nim przekazałeś!

Jakbyś postała pół godziny w tej temperaturze, też byś małomówna była :lol:

Dziwne rzeczy , Jagna wisiala na bramie , Whisper na podworku :roll:

Whisper pewnikiem cos przeskrobal i kare mial :wink: :roll: ,

ale Jagna? :o

Wspolczuje Wam , ze tak zimno macie :-?

wieś w okolicy Katowic:

o 1.00 w nocy -25,6; rano o 6.00 - 30.

A my nie mamy kominka, grzejemy tylko pompą ciepła... w domu 19 st., przy ogrzewaniu podłogowym to temp. OK, taka jak zwykle...

samochód garażowany w garażu bez bramy (z zakupem czekamy na lepsze czasy) odpalił... tylko bagażnik zamarzł...

poza tym... nic strasznego.... :)

pozdrawiam,

gaga2

ale jak prądu zabraknie....strach pomyśleć...

Warszawskie radio PIN podawało dzis koło południa, że po krótkim ociepleniu w następny weekend mają wrócić siarczyste mrozy - pod - 40 stopni na wschodzie i - 30 w centrum. Czy ktoś z innych źródeł też ma takie wiadomości?

Na ten weekend prognoza oscyluje w granicach -5 stopni. A tak na dłużej, to wróżenie z fusów jednak.

Nie stałam. Wisiałam na bramie... :-?

Trza się było puścić... :oops: ;)

Zbok.... :wink:

Warszawskie radio PIN podawało dzis koło południa, że po krótkim ociepleniu w następny weekend mają wrócić siarczyste mrozy - pod - 40 stopni na wschodzie i - 30 w centrum. Czy ktoś z innych źródeł też ma takie wiadomości?

Po tym jak już miesiąc wcześniej mówiło się o brytyjskiej prognozie, że mają być syberyjskie temperatury i nikt w nią nie wierzył, to ja już się boję.

Już się ociepla:

-21C, dwa stopnie cieplej :-? jak wczoraj o tej samej porze.