Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy Ewy (EZS)

metea

Recommended Posts

Ewo, ja zajrzalam. Ale nie umiem sie poruszac po tym nowym forum. Chyba bardziej skopac sie nie dalo. Watki obserwowane zniknely. Nie ma podpisow w stopkach z przekierowaniami do dziennikow. Bryndza.

Co do tynku. W poprzednim domu byl Caparol a w obecnym Bolix. I jeden i drugi sie sprawdza. Szczegolnie w moich lesnych  okolicznosciach przyrody. Caparol jest na pewno drozszy. Tynk bodajze silikonowo sililatowy. 

Caparol miał być bo mam go w Łodzi, ale poczytałam fightera i mnie zniechęcił. A dodatkowo zniechęcił mnie sprzedawca, bo w zasadzie nic nie miał, ani próbek kolorów, ani próbek granulacji. No, kurcze, wg zasady- ciesz się, że możesz kupić. Nie z moją córką takie numery. Ona zanim wyda kasę, to musi mieć PEWNOŚĆ (taką z wykrzyknikiem) że tego chce i że to dobry zakup ;)

W końcu kupiła greinplast, bo sprzedająca była kompetentna, miała wzorniki, tynk o granulacji 1 (miało być najmniej z dostępnej) no i sklep w sąsiedniej wsi. Jutro chyba kończą, pojadę zrobić zdjęcia i w końcu tą łazienkę też zrobię. Nadal nie mamy wylewkarzy.

Elfir, nie mamy tu niespodzianek typu "stary dom". budowali go moi rodzice a ja miałam wtedy ok 20 lat i musiałam też aktywnie uczestniczyć, czy chciałam, czy nie :) Doskonale wiem, co tam trzeba zrobić ale przyznaję, zaskakują mnie aktualne ceny. No i to, że córka, na początku mało aktywna, teraz nagle zapałała chęcią remontu i podnosi poprzeczkę- może jeszcze to, może tamto. Ona też władowała całą swoją kasę, nie mogę powiedzieć, że żeruje. Ale ochwaciłam się ....