Agduś 05.02.2013 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Andrzej zaraz Ci sprawdzi, jak to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 05.02.2013 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 OK, może coś wymyśli. Ale w sumie nie sądzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 05.02.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 No tak, sumienie to taka franca jest, lubi nas gryźć ... i co my z tego mamy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 06.02.2013 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Same kłopoty, jak widać, zwłaszcza jeśli gryzie tzw. sumienie obywatelskie. Ewa, kwalifikujesz się do sumieniotomii! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 06.02.2013 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Niczego wczoraj nie dokonał, bo padł po tym odwożeniu Młodej na samolot. Może dzisiaj się poprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 06.02.2013 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 (edytowane) Wybaczcie - wypowiem się jeszcze (króciutko - słowo zucha) - na TEMAT. Ja osobiście uważam, że NIE JEST MOŻLIWE dobre zarządzanie grupa kilku (choćby „tylko”) milionów przez parę osób. Sens działania (mierzony skutecznością) jest tylko możliwy WOKÓŁ SIEBIE. I myślę, że tym właśnie "wokół siebie" powinniśmy się zająć. Im dalej kto sięga w chęci działania i oddziaływania, im większe koło zatacza tym mniejsze ma szanse na skuteczność i tym bardziej podejrzane są jego intencje (rząd dusz, kasa - nie muszę wymieniać zresztą). Oczywiście to będą drobiazgi (na pierwszy rzut oka) ale to naprawdę jedyne co możemy tak naprawdę zrobić aby zobaczyć efekt. Jedyne NA CO MAMY WPŁYW. Przykład – jako niekatolik nie ochrzciłam swojej córki (dwadzieścia sześć lat temu). Co było dla mnie oczywiste i proste. Skutek - za jednym zamachem nie uczę jej zakłamania, hipokryzji i konformizmu (a może to źle - ktoś powie…?) i nie ulegam klerowi. A córce mogę spojrzeć dziś w oczy a nie mętnie tłumaczyć – „ eee…zrobiłam to dla twojego dobra…eeee… nigdy nic nie wiadomo…eee”. Żyła z tym normalnie, bez problemów, razem z nią jeden jeszcze kolega nie był chrzczony i nie chodził na religię i siedzieli sobie razem godzinę na korytarzu coś tam dłubiąc w zeszytach (oczywiście religia byłą w środku zajęć..wtedy jeszcze nie było etyki do wyboru ). Nawiasem mówią skoro było ich tylko dwoje to wygląda na to, że faktycznie 95% procent Polaków to katolicy. Ale to tylko przykład. A tak na marginesie - pamiętacie może (niektórzy) „Syreny z Tytana" Vonneguta ? I „Kościół Boga Doskonale Obojętnego”? Edytowane 6 Lutego 2013 przez Gagata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 06.02.2013 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Muszę sobie przypomnieć. Kiedyś czytałam wszystko Vonneguta, co mi wpadło w rękę, ale już nie pamiętam. Podobno mają w Polsce zarejestrować kościół Pastafarian.Zastanawiam się, jakiej cholery denerwują mnie sprawy, które mnie osobiście nie dotyczą i dotyczyć nie będą. Nie rozumiem siebie samej... In vitro nie potrzebuję, związku partnerskiego zawierać nie chcę ani z osobnikiem płci przeciwnej, ani tej samej... Niestety jednak te sprawy, które są poza naszym zasięgiem, często ludzi osobiście i boleśnie dotykają. A tego zmienić nie mogą, działając w swoim lokalnym środowisku. Wiem, wiem, jest ta mądra modlitwa:"Boże, daj mi pokorę, żebym mogła pogodzić się z tym, czego nie mogę zmienić, siłę, żebym zmieniła to, co zmienić mogę i mądrość, żebym odróżniła jedno od drugiego" - jakoś tak to leciało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 06.02.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 kościół Pastafarian?to jest ten kościół latających klusków? to może jakiś nowy sposób na bezrobocie,bo państwo ma zdaje się obowiązek dotować wszystkie kościoły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 06.02.2013 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 No dobrze, zajmę się wokół siebie. zaczaję się na złodzieja (bo policja ma to w d...), zrobię awanturę w szkole dziecka, bo ma np w srodę 9 lekcji a w tym tylko 2 porządne, reszta to łaty braku pensum różnych nauczycieli, właściwie powinnam to poruszyć w kuratorium za jednym zamachem, co jeszcze mogę zrobić? wypisać się ze spółki bo mało płacą i wykorzystują mnie, podobnie z moją pracą... a potem to już chyba pojedziemy w bieszczady, bo tu nie będę miała za co żyć... Nic nie da, że będę przejmującym się i zazynającym dla pacjentów lekarzem, i tak wygrają ci wygodni mający wszystko w d..nic nie da, jeżeli będę walczyć wi imię podniesienia zarobków, bo na moje miejsce czeka pięciu , którzy niczym się nie przejmujac odrobią chałturę za niższą stawkę lecz z minimum wysiłku. Nie widzę możliwości zmiany czegokolwiek w moim najbliższym otoczeniu. Chyba że w rodzinie, ale raczej nie o to chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 06.02.2013 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 No dobra, nauczę się strzelać z karabinu snajperskiego i załatwię paru takich, których należało by załatwić na początek zmian. Potem wezmę armatę...Oczywiście myślę o najbliższym środowisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 06.02.2013 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Wcześniej nie wnikałam w kwestię Pastafarianizmu poczytałam więc sobie o nim .... popłakałam się ze śmiechu czytając o perypetiach jednego z wyznawców w Austiri, który uparł się, na umieszczenie zdjęcia w prawie jazdy w nakryciu głowy. Tym nakryciem był .... durszlak:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 06.02.2013 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 (edytowane) A właśnie, Arnika mnie pyta o Katowice...Otóż własnie osiągnełam szczyt roztargnienia. Wpisałam w kalendarz kurs od 11 lutego a kurs się zaczął od 04.02wczoraj do nich radośnie zadzwoniłam, a pani mówi, że kurs już trwa. No i mnie tam nie ma.... Wstyd mi i głupio, bo im miejsce w ten sposób zablokowałam...A potem.... zadzwoniłam do hotelu przeprosić, ze nie przyjadę - hotel miałam od 11, a jakże - ale biednemu recepcjoniście nawciskałam, ze mam rezerwację od 18 i z niej rezygnuję. Dlaczego od 18??? Bo miałam w kalendarzu zakreślony kurs w Wawie a ten Katowicki już wymazałam. I jeszcze zaczęalm panu wyjasniać, że pomyliłam Lublin z Katowicami ale do Katowic przyjadę w listopadzie... Jak zrozumiałam, co mówię, to odłożyłam słuchawkę. Jak myslicie - wpuszczą mnie do tego hotelu??? Arnika, w listopadzie też można się spotkać... Edytowane 6 Lutego 2013 przez EZS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 06.02.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Olej ten hotel.. Będziesz u mnie spać.. wyrysuję Ci drogę do kliniki, raz zawiozę i zobaczysz. i taniej wyjdzie i bardziej imprezowo.. Noo i panu się nie narazisz.. albo zapamięta sobie i nie daj Boziu nie da Ci pokoju w hotelu.. (co na złe dla nas by nie wyszło.. ) Na złe nie wyszło, jak TARcia się potłukła w sierpniu i zamiast na ciepłe wybrzeże pojechać to przyjechała do mnie.. I jaki morał tego. Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło i do Arniki zawsze po drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 06.02.2013 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Wcześniej nie wnikałam w kwestię Pastafarianizmu poczytałam więc sobie o nim .... popłakałam się ze śmiechu czytając o perypetiach jednego z wyznawców w Austiri, który uparł się, na umieszczenie zdjęcia w prawie jazdy w nakryciu głowy. Tym nakryciem był .... durszlak:D a z jarmułki by tez sie śmiała ?? albo innego tarbuszu ? Ewa,w roztargnieniu pobiłaś nawet mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 06.02.2013 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Z tarbuszu to lepiej się nie śmiać, bo panowie, którzy w nim chadzają, nie mają chyba poczucia humoru na swoim punkcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 06.02.2013 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Z tarbuszu to lepiej się nie śmiać, bo panowie, którzy w nim chadzają, nie mają chyba poczucia humoru na swoim punkcie... a panowie w durszlakach muszą go mieć Niemniej uważam, że w tym szaleństwie (FSM) jest metoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 06.02.2013 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Panowie w durszlakach mają je z pewnością. Jest metoda bez wątpienia. Logiki nie sposób im odmówić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 06.02.2013 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 No to dawajcie dziewczyny,zakładamy kościół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 06.02.2013 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 ja tam lubię makarony ale chyba nie jestem stworzona do przynależności do jakiekolwiek instytucji wyznaniowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 07.02.2013 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 No to pastafarianizm jest dla Ciebie, bo tam nawet nie musisz wierzyć w Latającego Potwora Spaghetti. Niezmiernie spodobała mi sie reakcja kościoła katolickiego, któren to stwierdził usty swych sług, że pastafarianizm powstał li tylko, żeby zakpić z rzymskiego katolicyzmu. Czemu nie z innych religii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts