Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy Ewy (EZS)

metea

Recommended Posts

tak, tak najbardziej rzymskolatolickie jest 8 "naprawdę wolałbym byś nie" :lol2:

no normalnie wypisz wymaluj nauczanie KRK:)

Czekam na objawienie, jak mnie makaronową macką trzepnie -to kto wie ;)

Nie wiem, jak wyglądasz. Może durszlak na głowie okaże się stylowy?

Jakoś dziwnie mało mnie męczy ostatnio sprawa KK. Wiara to zupełnie co innego, nawet Einstein nie potrafił, mimo całej logiki umysłu, zaprzeczyć czy raczej dowieść braku Boga. Ale te wszystkie próby zaszeregowania,, układania, ustawiania wynikają nie z wiary ale z historycznej konieczności ujęcia mas w jakieś karby, normy moralne, w sumie dla dobra ludzi i z potrzeby jakiegoś ich współzycia. czasem tak sobie myślę, że Bóg słuchając (o ile ma uszy) jakiejś litanii do kogoś tam mógłby umrzeć ze smiechu... a tego bym nie chciała ;)

a.. w ogóle niektóre modlitwy przypominają mi rozmowę jednej pani doktor z jej szefową. Kadzidła czuć w powietrzu... To chyba natura niektórych ludzi tu wyłaziła :)

Abstrahując od durszlaków (swoją drogą muszę jutro jakiś przymierzyć), Andrzej twierdzi, że powinnaś zgłosić się do wydziału komunikacji po zaświadczenie, że posiadasz uprawnienia do prowadzenia pojazdów kat. ... opisując całą sytuację.

Wiara to zupełnie co innego, nawet Einstein nie potrafił, mimo całej logiki umysłu, zaprzeczyć czy raczej dowieść braku Boga. Ale te wszystkie próby zaszeregowania,, układania, ustawiania wynikają nie z wiary ale z historycznej konieczności ujęcia mas w jakieś karby, normy moralne, w sumie dla dobra ludzi i z potrzeby jakiegoś ich współzycia. czasem tak sobie myślę, że Bóg słuchając (o ile ma uszy) jakiejś litanii do kogoś tam mógłby umrzeć ze smiechu... a tego bym nie chciała ;)

a.. w ogóle niektóre modlitwy przypominają mi rozmowę jednej pani doktor z jej szefową. Kadzidła czuć w powietrzu... To chyba natura niektórych ludzi tu wyłaziła :)

Wyznanie to nie jest kwestia wiary tylko geografii :)

Einstein nie obalił teorii istnienia boga, a nikt na świecie nie udowodnił,ze Jezus nie jest synem Latającego Potwora Spaghetti , przynajmniej nagroda w wysokości 250 tyś dolarów do dziś nie znalazła nowego właściciela. :)

, Andrzej twierdzi, że powinnaś zgłosić się do wydziału komunikacji po zaświadczenie, że posiadasz uprawnienia do prowadzenia pojazdów kat. ... opisując całą sytuację.

Dzięki, może podjadę w poniedziałek. Ciekawe, czy oni też wiedzą, że mogą wydać zaświadczenie???

Oni muszą p tym wiedzieć, a jeśli nie wiedzą to zapytaj czy wiedzą, na jakiej podstawie prawnej tego nie wiedzą:yes:;)

Mnie nie śmieszy żadna religia, jedynie niektóre ich składniki wprowadzają mnie w nazwijmy to delikatnie dobry humor.

Wszelkie kanony religijne, moim zdaniem, pochodzą od najwcześniejszym naszych przodków, którzy naturalną koleją rzeczy ustanawiali sobie pewne zasady współżycia, nie zdając sobie pewnie nawet z tego sprawy. Wiele religii ubrało te kanony w inne ubranka no i mamy przykazania ... A przecież wszyscy wiemy, że MUSIMY stosować się do choćby tylko podstawowych zasad współżycia w społeczeństwie bo inaczej się po prostu nie da.

no bo przecież już od dawna normy moralne zostały usankcjonowanie prawnie i teraz mamy wręcz schizofrenię, bo np takiego katolika obowiązuje i prawo i nieco archaiczne normy wyznaniowe i to wszystko czasem się rozchodzi.. Nie mówiąc już o takim muzułmaninie w kraju o korzeniach katolickich (co miało niewątpliwie wpływ na tworzone prawo). Nie kradnę i nie zabijam jest skodyfikowane. Problem w definicji obu ;) Bo może jednak się okazać, że jak nie wierzy to, z punktu widzenia częci ludzi, zarówno kradnie, jak i zabija :)

Jest taka fajna kampania społeczna: Nie kradnę. Nie zabijam. Nie wierzę.

Ja wierzę, ale bardzo podoba mi się ta kampania. :yes:

nieskromnie przyznam, że swoje ziarenko do kampanii dorzuciłam :oops:

:lol:

Zerknęłam sobie tu i ówdzie i w Polsce działa ponad 160 związków wyznaniowych które korzystają z funduszu kościelnego i mają ponoć takie same prawa jak kk jeżeli chodzi o ulgi celne,podatkowe,brak pozwoleń na zbiórki itd.

Może zamiast fundacji lepiej było założyć kościół,dużo formalności nie ma 8-) ;)

Czy Wy tez zauważyłyście "bitwę" pomiędzy chrześcijanami a resztą świata - oklejanie aut rybkami i rybkami Darwina bądz dinozaurami? :)

Malka - jeśli tak, to gratulacje, to bardzo dobra i mądra kampania! :yes:

A rybkę sama bym chętnie nakleiła u siebie, jako znak chrześcijaństwa, choć z KK nie zawsze mi po drodze. ;)

Europę zalewa powoli islam i zaczyna się w niej panoszyć, patrz Francja czy Holandia. :evil:

Art. 18. 1.Osoba posiadająca prawo jazdy lub pozwolenie na kierowanie tramwajem jest obowiązana zawiadomić starostę o utracie tego dokumentu, jego zniszczeniu w stopniu powodującym nieczytelność, a także o zmianie stanu faktycznego wymagającego zmiany danych w nim zawartych, w terminie 30 dni od dnia zaistnienia tego zdarzenia.

2.Na wniosek osoby uprawnionej w przypadkach, o których mowa w ust. 1, starosta wydaje, za opłatą, o której mowa w art. 10 ust. 1 lub w art. 16 ust. 1, oraz po uiszczeniu opłaty ewidencyjnej:

1) wtórnik dokumentu pod warunkiem:

a) złożenia oświadczenia o utracie dokumentu, pod rygorem odpowiedzialności karnej wynikającej z art. 233 ustawy z dnia 6 czerwca 1997 r. - Kodeks karny (Dz. U. Nr 88, poz. 553, z późn. zm.5)), zwanej dalej "Kodeksem karnym", albo

b) zwrotu zniszczonego dokumentu;

2) nowy dokument pod warunkiem zwrotu dokumentu wymagającego zmiany danych.

3.W stosunku do osób, o których mowa w art. 10 ust. 3, organem właściwym w sprawach określonych w ust. 1, 2 i 6 jest marszałek województwa mazowieckiego.

6.Osoba, która po uzyskaniu wtórnika odzyskała utracony dokument, o którym mowa w ust. 1, jest obowiązana zwrócić ten dokument staroście.

To obowiązuje od 18 chyba stycznia. Andrzej twierdzi, że niczego nie powinni Ci zabierać w chwili, kiedy przyznałaś się do odzyskania dokumentów, poza starymi, odzyskanymi dokumentami.

Żyj i pozwól żyć innym - niech każdy wyznaje sobie swoją religię, byle nie narzucał jej zasad innym ludziom. Niech katoliczka urodzi dziecko nawet, gdy wie, że grozi jej to utratą zdrowia lub życia, ale niech nie wymaga tego od ateistki. Niech muzułmanin pości w ramadanie, ale niech nie ma pretensji do ludzi innych wyznań, że w tym samym czasie obżerają się na jego oczach hamburgerami. Niech nikt nie śmieje się z jarmułki, kwefu, durszlaka, stroju zakonnicy. Niech prawo żadnego państwa nie czerpie zasad z żadnej religii, tak, by mogli w nim żyć i dobrze się czuć ludzie wszelkich wyznań.

Jednocześnie jednak, niech każdy, kto przybywa do jakiegokolwiek kraju, ma obowiązek przestrzegać jego prawa, niech się nauczy języka i stosuje do zasad panujących w państwie, które przecież dobrowolnie wybrał. Jak to się dzieje, że w Polsce muzułmanie żyją od wieków i nie rodzi to żadnych konfliktów, a muzułmanie we Francji... no sami wiecie...? Dlaczego im pozwolono na to, co tam robią? W imię wolności wyznania? A Polscy muzułmanie tej wolności nie mają? Jakoś nie muszą palić samochodów...