Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy Ewy (EZS)

metea

Recommended Posts

Edb to edukacja dla bezpieczeństwa - takie nowocześnie nazwane PO.

Nie ma "puli" dobrych ocen, ale "miejsc na pudle" jest kilka. Nie może być dwudziestu najlepszych w klasie. Wszystko zależy od nauczycieli, którzy mogą po prostu chcieć mieć dwudziestu świetnych uczniów, a mogą chcieć wybrać pięciu i na nich się skupić przygotowując do olimpiady. A o takich "konkursach" słyszałam. I żeby się załapać do tej piątki trzeba walczyć. Dlatego nie tylko tzw. "poziom" szkoły się liczy, ale też i atmosfera w niej. Z drugiej strony dobrze, że ludzie, którzy będą nas za parę lat leczyli, podchodzą do tematu tak poważnie już w wieku lat nastu. To nam dobrze wróży. Naprawdę.

Bo o ile do bycia dziennikarzem, dizajnerem czy innym artystą wystarczy "iskra boża" poparta radośnie zdobywaną wiedzą ogólną, o tyle w zawodach "ścisłych" trza pracy, pracy i jeszcze raz rzetelnej pracy popartej "iskrą bożą".

Ewa jaką chcesz tą torebkę.. do rai, na ramię , do noszenia jak listonoszkę, dużą bardzo dużą, średnią, małą, a może lekarską...?

Podlinkuję Ci kilka, bo kilka ostatnich tyg śledziłam torebki.. tylko w sumie ze skóry i tańsze o co najmniej 100zł niż w realu..

ładną :D aaa i tanią i skórzaną

nie wiem, jaką i tak kupię nie taką, jak chcę....

a serio to szukam takiej w kolorze camel albo czarnej (bo nie mam ani takiej ani takiej).

Ja też nie mam...

Przygotowuję trzy wykłady na raz. Ledwie zipię... Żeby ten tydzień już się skończył :( A jak się skończy, to.... zacznę przygotowywać następny wykład :) Ale za ten nastepny przynajmniej mi coś zapłacą :D

O, moje komenty żyją?

Za jeden płaca dobrze a reszta dla sławy i chwały. Ten jeden, co płacą jest co prawda po angielsku, ale temacik lajtowy a mówienie to czysta przyjemność. Reszta to tematy od zarąbania i przyjemność żadna, w dodatku darmo...

Dziś wzięłam urlop i ogarnęłam najwazniejszy wykład, popchnęłam doktorantkę na właściwą drogę, przygotowałam ten mniejważny i ledwo żyję. Wczoraj usiłowałam pracować w pracy. To jest niemożliwe! Nie miałam pacjentów zapisanych a mimo to 4 mi wlazło do pokoju zanim zamknełam drzwi na klucz. Ale jak zamknęłam, to rozdzwonił się telefon. Jak głupi. Telefonu wyłaczyć nie mogłam, bo szefostwo mogło coś chcieć. Jak się na końcu dnia dowiedziałam, że dziś mam być na radzie naukowej, to... poszłam na urlop i WRESZCZIE mogłam POPRACOWAĆ. Czy to nie paranoja???

Sama nie wiem.

Ale jak powiedziałam A to muszę zasuwać dalszy ciąg alfabetu...

Likier kawowy sobie zaserwowałam po całym dniu. Wreszcie mi nerwy odpuściły, bo ostatnie 3 dni siedziałam ze ściśnietym żołądkiem ze strach, ze nie zdażę. Teraz jestem przygotowana, jutro na szlif to i bać się przestałam.

Dziecko dzis miało konkurs a angielskiego. Coś mało zadowolona... ja mam jeszcze nadzieję. Prywatną. Bo jak myślę, że ją jeszcze przez miesiąc mam gonić do nauki, to mi niedobrze. A tak to już egzamin by nic nie robił i szlus. Ciiii, wyniki w poniedziałek...