Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy Ewy (EZS)

metea

Recommended Posts

Arnika, podam namiary jutro, bo ja ciągle zapominam jego nazwiska. mam gdzies zapisane, ale gdzie?? na pewno tak, zeby nie zgineło ;)

poza tym rozmawiałam dziś z moją szanowną doktorantką i obiecała, że zajmie się tobą pod względem tego ramienia. To ci jutro napiszę, gdzie i kogo masz szukać. Ona z R jest. Arnika, ile masz lat? Bo powiedziałam, ze młoda dziewczyna i trzeba interweniować a potem mi się przypomniało, ze syna masz dorosłego :cool:

No, powiedziałam swój wykład. Był taki, jak być powinien. Zrozumiały, mówił o rzeczach bardzo trudnych ciekawie i bardzo prostym językiem.

Uzyskałam pochwałę profesora, co zeby zjadł w temacie, że przedstawiłam "kompendium rehabilitacji przedsionkowej" Jestem z siebie dumna. Dwa tygodnie cieżkiej pracy, ale opłaciło się, tam darmo pochwał nie dają , prędzej zjadą tak człowieka, że nie wie, jak wstać.... Ech.. zasłużyłam na likier kawowy, czekoladę i pomarańcza :)

Dziękuję, ale pewne to nie było wcale ;)

Ot takie nasze piekiełko, jak ktoś wyłazi z "kotła" to reszta za nogi trzyma, jak w tym kawale (dlaczego przy polskim kotle w piekle nie musi stać straznik?) .

Najbardziej cieszę się, że już po... teraz za miesiąc następny :cool:

Młoda w nerwach, jutro wyniki konkursu. Jak na razie w jej szkole ze wszystkich konkursów ludzie polegli oprócz jednego (człowieka). A startowało sporo osób w różnych przedmiotach. Albo były trudne konkursy albo szkoła się obsuwa, bo tu nie ma rywalizacji, laureatem jest ten, kto dostanie 90% punktów. Czyli nie można powiedzieć, że poziom był wysoki i się nie załapali z braku miejsc. Po prostu nauczyciele olali sprawę... I tak to chyba właśnie wygladało... Jedyna matematyczka, która zawsze się wysilała, była na rocznym urlopie a reszcie powiewa.

JEST 90%

czyli na styk, bo ma być minimum 90% na laureata

powiedzcie mi, czy to prawda z tymi ezgaminami do LO???? czyli co, jest zwolniona z egaminu??? Mnie się jakoś nie chce wierzyć, ale córcia twierdzi w upojeniu, że tak???

Rozporządzenie Ministra Edukacji Narodowej z 30 IV 2007 w sprawie warunków i sposobu oceniania, klasyfikowania i promowania uczniów i słuchaczy oraz przeprowadzania sprawdzianów i egzaminów w szkołach publicznych (Dziennik Ustaw nr 83, poz. 562 z późniejszymi zmianami - § 20.7, § 39, § 60, § 112)

http://bip.men.gov.pl/men_bip/akty_prawne/rozporzadzenie_300407.pdf

Skrót postanowień:

Laureaci konkursów przedmiotowych o zasięgu wojewódzkim lub ponadwojewódzkim w szkołach podstawowych i gimnazjach oraz laureaci i finaliści olimpiad przedmiotowych w gimnazjach i szkołach ponadgimnazjalnych

• otrzymują z danych zajęć edukacyjnych celującą ocenę klasyfikacyjną (semestralną, roczną lub końcową w zależności od terminu uzyskania tytułu),
  • są zwolnieni odpowiednio ze sprawdzianu lub odpowiedniej części egzaminu gimnazjalnego (w przypadku konkursu z zakresu jednego z grupy przedmiotów objętych sprawdzianem lub egzaminem),
  • uzyskują ze sprawdzianu lub odpowiedniej części egzaminu gimnazjalnego najwyższy wynik,
  • są przyjmowani do wybranej szkoły niezależnie od kryteriów naboru.

Kurator oświaty określa wykaz olimpiad i konkursów zwalniających laureatów i finalistów ze sprawdzianu i egzaminu oraz we współpracy z dyrektorami szkół ponadgimnazjalnych ustala sposób punktowania innych szczególnych osiągnięć uczniów.

NO I GRATULACJE :)