Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy Ewy (EZS)

metea

Recommended Posts

Ale grzejnik wstawić możesz

My zrobiliśmy wczoraj odkrycie i szlak nas trafił przy okazji. No więc wełnę kładła ekipa ale na całe szczęście nie kładli regipsów z wyjątkiem łazienki, bo wszedzie indziej mamy panele na skosach i to już kładł sam A. No i jak ekipa sobie poszła, to mąż przed położeniem paneli elegancko docieplił narożniki domu, gdzie panowie olali, bo wymagało to ciut wysiłku. Zaniedbał czwarty narożnik, bo jest w łazience a tam kładli regipsy. No i jak myślicie??? W tym narozniku stoi bieliźniarka, odsuneliśmy ją wczoraj a tam PLEŚŃ... Wiem, że tam nie ma wentylacji, bo to taki zaułek, ale ewidentnie ściana zimna - niedocieplona. I nie ma jak docieplić, bo trzeba by zdejmować te regipsy a one korkiem pokryte. No i trzeba będzie zamontować tam kaloryfer, taki elektryczny na reczniki, jakiś najtanszy kupimy i będziemy dogrzewać miejscowo. Bo grzyby są rakotwórcze i ja sobie w domu nie życzę!

A tę bieliżniarkę to odsuwałaś ze względu na nasze rozmowy czy po prostu tak się złożyło?

Z grzejnikiem to pomyślę, nie jest to takie proste.

No nic, zobaczymy.

Może na poczatek spróbujemy zbić tam tynk, posmarować jakimś środkiem i położyć nowy tynk, może przy wietrzeniu uda się zachować to miejsce bez nowych wykwitów.

Zbić tynki i ukatrupić grzyby to trzeba. No, nasze na razie domestosem zostały potraktowane. A wietrzyć owszem, tak, lecz jak sciana przemarza to masz ten słwany punkt rosy i nawet ciut wilgoci wystarczy. Przecie ja tak ogólnie to mam w domu wilgotność 40%. Skąd się tam wilgoć znalazła??? A jednak...

Odsuneliśmy bieliźniarkę w ramach porządków. Znaczy męża naszło ..

Ależ proszę,

jeden ma podobno kawę w sobie :)

usiłowałam powiększyć, ale bulba. znowu mi nie działa ta opcja. trudno, będę spokojna :mad::bash:

advocaat_caffe%20latte.jpg

Edytowane przez EZS

A ja postęp zrobiłam - mogę wypić kawę rano i wieczorem (znaczy kole północy) normalnie iść spać! Ba, mogę po południu wypić kawę "oszukaną" (pół na pół bezkofeinowa i normalna) z mlekiem (duuużo mleka), i też mam szanse zasnąć!

Agduś, trening czyni mistrza :)

Ciekawe, że wiele ludzi pije mocną herbatę i nic im nie jest a po kawie nie spią. A teina i kofeina mają bardzo podobną budowę i działanie :)

No wiem. U mnie nie był to efekt placebo, bo kawa wprawiła mnie w drżączkę za pierwszym razem, kiedy jeszcze nie wiedziałam albo nie myślałam o podobieństwie teiny i kofeiny. Po kawie czułam się jak przed egzaminem - klucha w gardle, trzęsionka, zdenerwowanie. Za to miałam jak w banku, że w razie potrzeby dotrwam do rana nie zasypiając, kiedy było mi to potrzebne. Musiałam tylko zaopatrzyć się w coś do jedzenia, bo strasznie głodna się robiłam po kawie. Ze trzy lata temu postanowiłam potrenować i co rano słabą, z mlekiem albo jaka mieszaną próbowałam pić, ale fatalnie się czułam i odpuściłam. A teraz samo mi przyszło. Wieczorem jednak nie wypiję kawy.

No to i tak rzeczywiście duży postęp.

Sołtysową kawę wypiłaś, nie trzepało Cię. :yes:

Ja mogę po południu wypić, ale wieczorem to już na pewno nie.

Za to dobrą herbatę, nie nazbyt mocną - w każdej ilości! :D