AmberWind 07.04.2013 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Zawsze możesz spróbować odsprzedać tę zbędną. o wlasnie! Ta druga bardzo fajna Lubie karmelowy kolor I ksztalt tez bardzo fajny, prosty, elegancki Kurcze, 500 zeta na miesieczny angielski to dosc duzo ... Chyba, ze to prywatny lektorat z nativem, albo w bardzo malutkiej grupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.04.2013 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 To chyba o jakimś egzaminie Ewa pisała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.04.2013 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 A jeśli kupiłaś na all i jest to nowa torebka to jest opcja, że zawsze jako kupujący możesz zwrócić nie podając przyczyny... bo kupujesz przez internet.. Nie wiem czy mam racje.. Poprawcie mnie jakby co... A doszły już te torebki ..? Zobacz , która Ci najlepiej pasuje i zostaw tą, która "leży" lepiej i jest bardziej praktyczna.. a tą mniej praktyczną odeślij... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 07.04.2013 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 kupowałam na aukcjach a tam nie ma zwrotuodsprzedać mogę, choć przez te prowizje nie wiem, czy cię opłaca 500 za trymestr. Średnio drogo, standardowo. A drugie 500 za egzamin Advance Certificate, zdaje w czerwcu... Piorę pralkę z octem. Ale śmierdzi http://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/d075.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.04.2013 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Do mnie ekspres krzyczy o odwapnienie.. zamówiłam tabletki do czyszczenia i nie przyszły jeszcze, a nie mam pojęcia, czy tabletki do czyszczenia a odwapnienia to to samo? w/g mnie nie.. Muszę popytać..Ewa kiedyś natrafiłam na faceta który sprzedawał pralki, ekspresy , zmywarki.. kupował taki płyny do czyszczenia sprzętu AGD.. ale to chemia jak nic.. ciekawe jak mają się po tym od kamienieniu sprzęty , uszczelki i gumy... A jakby wprowadzić w reakcje chemiczną i do ostu dodać sody??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 07.04.2013 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Nie wiem, nastawiłam na gotowanie, syf w całym domu a łazienka w parze. Chyba dalsze eksperymenty będę robić latem przy otwartych oknach, bo nie dało się wytrzymać. Póki co nie widać żadnych wielkich farfocli w tej wodzie z octem. Albo nie działało albo mam pralkę czystą. ? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 07.04.2013 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 kupowałam na aukcjach a tam nie ma zwrotu odsprzedać mogę, choć przez te prowizje nie wiem, czy cię opłaca 500 za trymestr. Średnio drogo, standardowo. A drugie 500 za egzamin Advance Certificate, zdaje w czerwcu... Piorę pralkę z octem. Ale śmierdzi http://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/d075.gif NIestety "licytacje" wylaczone sa z regulacji prawnych Umow zawartych na odleglosc. To samo dotyczy rzeczy zakupionych od osob prywatnych (nawet w opcji "kup teraz). Prawo do zwrotu (w ciagu 10 dni, bez podnania przyczyny) przysluguje w opcji "kup teraz", ale sprzedawca musi byc sklepem/instytucja. Skad ja to znam ... egzaminy to straszny pozeracz kasy Jeszcze gorsze sa oplaty za certyfikowane kursy niezbedne do tych egzaminow Wydatkow wspolczuwam Arni, odkamienianie a czyszczenie tabletkami to dwa rozne procesy. Tabletki (spcejalnie dedykowane do danej marki) zazwyczaj wrzucasz tam gdzie sypie sie kawe, a odkamieniacz wlewasz do pojemnika na wode. Pierwszy proces trwa krotko (i mozna go powtarzac czesciej, anizeli rzeczywiste potrzeby ekspresu), a drugi zdecydowanie dluzej i lepiej go (jak tylko sie da) unikac. Oslabia (wyzera ) uszczelki i generalnie skraca zywotnosc ekspresu. Lepiej wykorzystywac dwukrotnie filtrowana wode i "wykasowac" z ekspresu "odkamienianie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 07.04.2013 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 lepiej go (jak tylko sie da) unikac. Oslabia (wyzera ) uszczelki i generalnie skraca zywotnosc ekspresu. Lepiej wykorzystywac dwukrotnie filtrowana wode i "wykasowac" z ekspresu "odkamienianie" dobrze, że to napisałaś, bo się zastanawiałam, czy nie powinnam. Ale woda leci jeszcze dobrze i nie widzę powodu poza "zaleceniami producenta". W takim razie ignoruję zalecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.04.2013 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 A jak się kasuje ten komunikat?Tabletki do czyszczenia kupiłam.. idą... i dojść nie mogą... Kupiłam te z cofizy bo cena za 100szt/50zł.. a chemia pewnie ta sama co w innych... Tylko , że mój krzyczy odkamienić natychmiast... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.04.2013 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Ewa,, a ta druga torebka co kupiłaś to też przez licytacje i czy od firmy czy osoby prywatnej...? Bo jak firma i "kup teraz" to powinna być możliwość zwrotu.. sprawdź to .. zadaj pytanie sprzedającemu.. czy można zwrócić, albo zrezygnować.. bo .. np owidziało Ci się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 07.04.2013 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Wypada teraz trzymać kciuki, żeby niechciana torebka miała jakąś wadę pozwalająca ją zwrócić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 07.04.2013 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Wypada teraz trzymać kciuki, żeby niechciana torebka miała jakąś wadę pozwalająca ją zwrócić. wiesz co? człowiek jest tak jakoś dziwnie skonstruowany, że jak coś ma to nie ma ochoty oddać jak już kupiłam i pogodziłam się z zapłatą to coraz bardziej mi się podoba i w zasadzie zaczyna mi być potrzebna . Wiem, nie mam pieniędzy, ale czy samymi pieniędzmi człowiek zyje? W końcu jak człowiek więcej wyda, to po prostu musi więcej zarobić Jakoś to będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.04.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Dobre Miłego noszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 07.04.2013 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Ja się odzwyczaiłam od torebek. W czasach dzieckowózkowych nosiłam plecaczki, bo nie umiałam z torebką na ramieniu wózka pchać i tak mi zostało. Mam kilka torebek na specjalne okazje, ale okazji jakoś niewiele. A i te torebki to taki okazyjne są - znaczy okazyjnie kupione za grosze. Nie lubię zmieniać, bo zawsze wtedy czegoś zapomnę przełożyć z jednej do drugiej. Tylko z plecaczkami mam ostatnio problem, bo ciężko sensowny kupić za rozsądne pieniądze. Nawet zaczęłam sie zastanawiać, czy nie zainwestować poważnie w jakiś taki droższy, bo te tańsze się szybko niszczą. Do tej pory szukałam w cenach dwucyfrowych, może czas się pogodzić z trzecią cyferką? Na razie najwygodniejszy, z mnóstwem kieszeni i w odpowiednim rozmiarze to ortalionowy staruszek zdecydowanie niewyjściowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 07.04.2013 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 na małe plecaczki to sobie popatrz w Tchibo (internetowym) . Należy popilnować, bo pewnie wiosną będą. Są bardzo dobrej jakości i dwucyfrowe, choć nie skórzane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 08.04.2013 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Dzięki za radę. Będę szukała.Ostatnio nabyłam taki śliczny i z mnóstwem kieszeni i baardzo się cieszyłam. Niestety niedługo, bo oblazł ze skóry. No to nabyłam skórzany na Allegro. Okazał się mniejszy niż w opisie, ale z tym sie mogłam ostatecznie pogodzić. I nawet był ze skóry - zgodnie z opisem. Niestety pętelka przytwierdzająca szelki do plecaka nie była skórzana i się wzięła urwała. Mam też ładny plecaczek z materiału, ale ten ma za krótkie szelki, żeby go nosić na kurtkę. Latem się nada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 09.04.2013 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Arni, przeczytaj instrukcje. Powinno byc opisane. U mnie jest tak, ze w poczatkowych ustawieniach, zaznaczam wode najbardziej miekka z mozliwych. Wtedy ekspres "wola" o odkamienienie chyba co dwa lata. U mnie to w zupelnosci wystarczy. Jesli masz watpliwosci czy odkamienic czy nie, to pierwszy symptom to temperatura espresso (filizanka lekko ogrzana). Jesli jest ok. 67 +/- 3, a z dyszy wodnej ok. 88 +/- 2, to nie odkamieniaj. To rzeczywiscie jest dla ekspresu szkodliwe. Agdus, a takie http://supergalanteria.pl/index.php?route=product/category&path=102_103 Chociaz rzeczywiscie upolowac elegancki, skorzany za zacna cene jest dosyc trudne A moze taki http://images.businessweek.com/ss/05/11/ora_ito/image/vd_2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 09.04.2013 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 ale komiczna torebka ale mam do niej zastrzeżenia, człowiek się spoci jak mysz w takim kaftaniku i przeziębienie jak w banku. No, chyba że do biura samochodem jedzie a torebka dla szpanu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.04.2013 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Najłatwiej na świecie taką torebkę okraść. Ja w temacie torebek to całkiem chyba babciowata jestem, wyłącznie takie do ręki noszę, nigdy na ramię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 09.04.2013 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 plecaczek dla ciekawosci pokazalam, bo design odbiega od popularnych Nie mniej wyglada na ekstremalnie niewygodny - wyobrazacie sobie zarzucanie go na plecy, przy tak krotkich paskach? Ksztal to chyba najwlasciwszy, aby go na kierownicy roweru zamontowac Byleby "brand" wymazac Depsia, tez mam spora kolekcje kopertowek. I takich calkiem malusich na wieczor rowniez Mega niepraktyczne, no ale jak tu do "wieczorowki" wor albo aktowke wpasowac Chociaz przyznaje w narodzie czesto to sie zdarza. Elegancka kobitka, suknia do ziemi, szpile do nieba i wor na plecach zarzucony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts