Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy Ewy (EZS)

metea

Recommended Posts

Siedzę i głowa mi się kiwa :) I jem. jem jem tyję i jem i piję hektolitry herbaty z cytryną, ,soczki malinowe Z CUKREM i chleb z miodem...kilogramy chleba z miodem i z czosnkiem i miodem błeeee....

Burza idzie

a ja się zastanawiałam gdzie się wszystkie laski podzialy a one tutaj :) mogę tez się przysiasc?

Ewa tak poczytałam o tych twych hortensjach. one powinny kwitnac już w tym roku (moje kwitly) i jeszcze pytanko. piszesz, ze podsypujesz gowienkiem a ono kwaśne? moje horty w suchej piaszczystej ziemi sadzone obsypane tylko kora, raz w roku podsypuje pod kazda garść nawozu taki jak do iglaków, podlewa tylko deszcz a rosna szalowo (kiedyś fotke u Malki wrzuciłam) ja się z nimi po prostu nie cackam :D vanilka jest przepiekna, lubi się pokladac wiec warto jakas obręcz jej wetknąć. i wiosna przed wegatacja koniecznie przytnij mocno, odwdziecza się pięknym rozrostem i kwitnieniem.

zdrowka zycze i powodzenia z hortami, przepiękne, bezproblemowe rosliny

o, ciekawe, co to znaczy przyciąć mocno. To jest mój problem. Mam taką zwykłą bukietową jedną, ładnie kwitnie ale rośnie jak wiecheć a nie jak krzak, bo ja nie umiem jej przyciąć. Raz mi się zdarzyło, ale dość wysoko i chyba za mało, żeby pokrój jakis dostała.. W każdym razie rozumiem, że na razie problem odroczony do przyszłej wiosny.

zdrówko już prawie OK, cherlam tylko jak stary gruźlik... no i przytyłam ze 2 kilo, tydzień odchudzania wziął w łeb.

Agdus, lubię hortensje, bo są duże, mają duże kwiaty, nie trzeba ich pielić i w zasadzie rosną sobie same a do tego mają coraz bardziej interesujące kolory. Jeszcze niedawno tylko białe a teraz coraz bardziej kolorowe!

Muszę wywalić jedną ogrodową, nawet jej się nie chce w tym roku liści wypuścić. Koniec z nią, niewdzięczna nadwyraz.

A ja to właściwie do lekarza przyszłam:oops:

chcą mi się robić żylaki... iść do lekarza i walczyć, czy jak mają być to i tak będą, tylko rok później???:rolleyes:

z żylakami jest taki problem, że jak mają być to będą. Są w nas zaprogramowane. Ale pytanie czy lepiej wcześniej czy później? Jak najpóźniej, bo w takich zylakach krew nie płynie więc jest ryzyko zatorów. A żyłami krew do serca wraca, więc taki materiał zatorowy też może popłynąć.

Lepiej leczyć