TAR 10.06.2013 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 wlasnie nie wiem co to za zukochrzaszcze, nieduze, brązowe z czarnym lebem. obawiam się ze na to cola nie zadziała, one sa za duże. na mszyce może ale na te potwory raczej nie bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.06.2013 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 doszłam co to za menda jest. to ogrodnica niszczylistka, jaszczurek mi trzeba i ptakow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 10.06.2013 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Ptaki u mnie są, ale chyba wegetarianie, psia krew. A jaszczurek faktycznie mało, ropuch też niewiele .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.06.2013 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 u nas kot sasiadow zamiast nornice to pozarl jaszczurki, wstręciuch jeden:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 10.06.2013 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Cola na kwiaty - nie wiem, to straszliwie skleja tym swoim cukrem, więc nie wiem, czy kwiaty byłyby zadowolone...Niszczylistka na pewno nie, jak po opryskach colą chciałam otworzyć dłoń, w której przez dłuższy czas trzymałam spryskiwacz, to miałam kompletnie sklejone palce!To ją też by skleiło, na pewno! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 10.06.2013 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Zwykłe szare mydło kupiłam, a potem dłuuuugo je rozpuszczaliśmy w ciepłej wodzie. Teraz to mądra jestem i wiem, że trza kupić w ogrodniczym sklepie mydło od razu rozpuszczone. Pryskaliśmy raz, padły jak muchy natychmiast. Desant z drzewa na ziemię nastąpił masowy i było po gąsieniczkach. Na żuczkach nie sprawdzałam. Płyn do garów pewnie podobnie działa, ale ja nadgorliwie za mocny roztwór kiedyś zrobiłam i załatwiwszy skutecznie mszyce, pozbyłam się też łubinów, które je żywiły. Łubiny wprawdzie odbiły (znaczy na liście im zaszkodziło jedynie), ale uznałam swój błąd. Skuteczność Ludwika także. Colą też pryskałam mszyce, ale ta lepkość mnie zraziła. Nie mogłam się zdecydować, co mnie bardziej wkurza - mszyce, czy lepienie się wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 10.06.2013 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 rozumiem że rośliny przeżyły to szare mydło bez problemów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 10.06.2013 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Tak, wierzby przeżyły i odżyły, bo gąsieniczki sponiewierały je okrutnie. Na pewno diabeł tkwi w stężeniu, a to łatwiej będzie kontrolować w przypadku gotowego mydła ze sklepu ogrodniczego. My zrobiliśmy taką bardziej siekierę chyba, ale wierzby są wytrzymałe.Większość gąsieniczek zeszła dosyć szybko, te bardziej wytrzymałe padły w ciągu dwóch-trzech dni. Nie zauważyłam, żeby jakieś przeżyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 10.06.2013 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Kosmetyczny Biały Jeleń to też chyba szare mydło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 11.06.2013 04:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Tak, ale łatwiej po prostu kupić gotowe mydło ogrodnicze, jest już płynne, a takie w kostce rozpuszcza się baaaardzo długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.06.2013 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Swoją drogą, biorąĆ POD UWAGĘ ILOŚĆ DESZCZU to polanie mydłem od razu załatwiłoby mycie działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 11.06.2013 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Swoją drogą, biorąĆ POD UWAGĘ ILOŚĆ DESZCZU to polanie mydłem od razu załatwiłoby mycie działki Noo:lol2: Przynajmniej była by czysta U nas leje jakby wiadrem polewali... Non stop... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 11.06.2013 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 U nas dzisiaj była solidna burza. Cieszę się, że nasza działka na górce, bo w dołkach wszelakich woda stoi, zalało sortownię DHL, kto ma piwnicę, ten płacze. Wczoraj też była burza z gradem na dodatek. Rozrywkowo w tym roku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.06.2013 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Pytałam w LM o to szare mydło, oczy szeroko otworzyli. Jutro wejdę do takiego starego ogrodnika, ale czarno widzę. Będę chyba rozpuszczać sama U nas dziś pogodowo xle nie było, tylko ze 2 deszcze. teraz nawet słońce zachodzi. Może idzie ku lepszemu? Taka pogoda ma jeden plus - więcej pracuję, bo mi słońca nie żal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 11.06.2013 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Ewa, ja kiedyś widziałam mydło potasowe w casto, śmiałam się,że jest o smaku czosnkowym Z Targeta chyba było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 11.06.2013 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Jak chcesz na rośliny to szukaj rozpuszczonego tzw potasowe, i dobrze Malka mówi jest czosnkowe też... A jak sama chcesz rozpuścić szare mydło, ale zabawa spora bo najpierw najlepiej zetrzeć na tarce albo nożem i dopiero rozpuszczać lekko podgrzewając.. Wówczas szukaj w małych sklepikach chemicznych nazywa się też biały jeleń,... W lidlu też chyba kiedyś w dwupaku kupowałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 11.06.2013 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 http://www.ceneo.pl/6332868?se=k7nk3DpAohSHistV41exDcsuYNmaiX-8&gclid=CNCYjt_Z3LcCFQ1f3godw0QA8whttp://www.kwiateo.pl/himal-mydlo-ogrodnicze-potasowe-2/http://www.florovit.pl/florovit-pro-natura-mydlo-ogrodnicze-potasowe-p74.htmlhttp://e-hortico.pl/category/w-ogrodzie-mydlo-ogrodnicze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.06.2013 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Agduś, dziekuję, ale zanim dojdzie pocztą to klon mi zjedzą. Muszę jutro gdzieś kupić w naturze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 11.06.2013 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 EZS-biały jeleń jest też płynne-,rozcieńczysz i gotowe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 11.06.2013 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 boje się ze na te chrząszcze to mydlo nie zadziała, wczoraj te które prysnelam mospilanem to jeszcze zywe, te po decisie kaput. ale kolejne dziś nadleciały, siedza na czereśniach i piwoniach:evil: - wymiękam, nie będę decisowac całego ogrodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts