Prababka 11.06.2013 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Ezs-Ty masz w oknach moskitiery?Przyglądamy sie ,stary profil okien jeszcze z okapnikami,odsunąc siatki nie da się bo rolety.Jakoś to rozwiązałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.06.2013 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 nie mam. Ale miałam na jednym oknie w ub roku. Nie bardzo wiem, w czym problem? To się od środka pokoju przykleja do ramy i nieco rozszczelnia okno. Chyba w tym roku też muszę założyć. Miałam ochotę zainstalować takie na stałe, ale jakoś na razie nie mam napędu na szukanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 11.06.2013 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Na rzepy?Kombinujemy z zewnętrznymi w ramkach,ale trudno przez okapmiki:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 11.06.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Ten okanik jest na ramie-odpychałby siatkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 11.06.2013 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Prababka, teraz tego w Lidlu i Biedrze, od zarąbania - znaczy moskitier.Klejone na taką piankową dwustronną taśmię.Do pierwszego mycia okien jest ok, potem się odkleja.Ale taśmę można wymienić , co nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 11.06.2013 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Dzięki Malka:)Dziadki próbujemy założyć i mieć ze łba:)na dłużej.Pokombinujemy-nic nie mamy prosto,zawsze jakies g. utrudni prostą rzecz:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.06.2013 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Od zewnątrz to widziałam taką podobną do rolety. Montujesz sobie do styropianu i ramki wokół. W odległości dowolnej od okna, można nawet zlicować ze ścianą. Ale to tanie nie było wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 11.06.2013 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Wieeem,szukamy tańszego rozwiązania.Jak wymyślimy -pochwalę się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 11.06.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 No tańszego niż te 19,99 w biedrze, chyba nie znajdziesz a jednak tu jeszcze tańsze http://www.softpack.pl/moskitiera-siatka-do-okien-130-x-150-owady-precz-kolor-bialy-duplikat-1-501.html http://allegro.pl/moskitiera-siatka-na-okno-130x150-5-6-rzep-bezbar-i3311651685.html i na drzwi (u mnie w lidlu wczoraj jeszcze były http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-700FE0FA-33CFC12C/lidl_pl/hs.xsl/index_39271.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.06.2013 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 ale to są te rzepowe. A prababka szuka takich roletowych, co się na zimę zostawia a do mycia okien nawet można nie podnosić. też bym takie chciała, ale one są w cenach normalnych rolet a nawet gorzej. No i mój mąż marudził, że przyczepianie czegoś do styropianu jest problematyczne no i tynk się zniszczy ( a ja mam tynk tylko wokół okien ) no i w ogóle głupi pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 11.06.2013 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Napracowałaś się Malka,dzięki:hug:Najbardziej chyba chcę w ramkach na lato wcisnąć ,na zimę zdjąć:)Jak mi te klejone zaczną odpadać to mnie trafi:)Ciężko wciskać pod rolety:(EZS-mój mąż też marudzi,ale już myśli-cos z tego wyjdzie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.06.2013 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 to jak wymyśli, to proszę się pochwalić, może pomysł ściągnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 11.06.2013 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 A to mówcie ,że nie ma być po taniości, tylko jakieś hiper wynalazki. Na wakacjach miałam w oknach takie wkładane ramki, tylko,ze okna na parterze (to był domek) otwierały się na zewnątrz, a przy ramkach ni hu hu, więc nie mieliśmy owadów, za to smrodek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 11.06.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Tak jest!Antywłamaniowe rolety i wykusze,naprawdę nie jest łatwo:(Ale myśli:)On moze miec w domu komary i inne gangreny,ja nie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 11.06.2013 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 No Malka ,dlatego trudniej:)ma się trzymac a okno ooootiwieeeeerać:)A kombinujemy jak tanio:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 11.06.2013 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Nie wiem czy meszki latają w domu, ale mogę przesłać fotę swojej nogi po kontakcie z nimi - każdy będzie marzył o moskitierach A jakby się dało jeszcze bólem podzielić, to chętnie oddam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 11.06.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Znajoma okna sprzedaje.. i kiedyś rozmawiałam z nią o moskitierach waśnie.. No to jest ramka z siatką zakładana na lato na ramę okna ... Nie kosztuje to 20zł.. ale jest dość dobre...Muszę do niej zadzwonić i zapytać po ile.. bo komary nas zjedzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 11.06.2013 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Współczuję.Koleżanka miała po meszkach goraczkę i antybiotyk:(Meszek mam pełno,komary jeszcze nie:)Ale w ub, roku co wieczór wpadał szerszeń.On ma dworze jest może i spokojny,ale w dmu wali w ściany i lata jak rakieta:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prababka 11.06.2013 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Arnika,nie będziesz miała problemu bo masz nowe okna,u mnie jest stary profil i w tym tkwi problem:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 11.06.2013 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Prababka, ja po ubiegłorocznych halucynacjach po pogryzieniu, tym razem nie czekałam, aż samo przejdzie i poszłam do lekarza - lista leków, jak książka telefoniczna Garwolina Z antybiotykiem włącznie - ale z zastrzeżeniem,ze gdy za trzy dni opuchlizna i ból będą się utrzymywać. Na razie chodzę w klapkach mojego ślubnego, bo w moje stopy nie włożę Szerszenie ponoć same nie zaatakują, ale bronią się - mój bratanek jest tego doskonałym przykładem - wyganiał owada z domu, dość zamaszyście i ten się zemścił, użądlił w ramię ...ale był wrzask Ale te ramki montuje się na haczyki, to co ma profil do tego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts