Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy Ewy (EZS)

metea

Recommended Posts

Ja bym wybrała z pokrzywa.. bo mszyce umyje, a roślinka ma nawóz dolistny...

Pokrzywy zgniłe takie zerwane i zalane wodą zostawione w wiadrze są super nawozem..

i śmierdzą na całą okolicę, a pojemnik w którym gniją jest do wywalenia, bo nie ma szans smrodu się pozbyć.

Niemniej nawóz zacny :)

madra ja kiedyś dostala worek pokrzyw od koleżanki, ciepnela ten worek gdzies w garażu żeby nawoz przygotować i zapomniala tak szybko jak wrzucila, najdroższy przypadkiem odnalazł szukając zrodla smrodu i niebacznie otworzyl. smrod to mało powiedziane, ugotowane pokrzywy w worku to jest to:cool:

:lol2::rotfl::rotfl:

Też nieźle... ale nawóz już był.. i to jako koncentrat...

A mnie odrzucało w garażu coraz bardziej jakiś smrodek.. co wysiadam z auta to śmierdzi.. z dnia na dzień coraz bardziej,, ale nie tak jak pokrzywy TARci..

Dziś wyjechałam kosiarkę.. skosiłam .. i look pod kosiarkę.. a tam mokra zbita trawa z pleśnią...

No to już wiem co mi tak capiło w garażu...

Może jutro popryskamy, jeżeli pogoda pozwoli, to opiszę wieczorem wrażenia. Spektakularne nie będą, bo żadnej wielkiej inwazji nie mamy - ot, trochę mszyc na porzeczkach (na razie im odpuścimy, bo owoce dojrzewają właśnie), różach i czarnym bzie. Mszyce mało widowiskowo umierają. Nie to co zielone gąsieniczki!

czytam i śmieję sie w głos. Moze na stan mojego ducha wpływa końcówka wina Arniki? Dooobre to wino, dlaczego się nie rozmnaża?

Lepiej już nic nie będę pisać, bo wino okazało się być mocne. Niespodziewanie.

A może by Ewa przyjechała????

Najgorsze jest to, że balon 40 litrów , albo i więcej tego było..., nie chce się też i u nas rozmnożyć...

A nie mówiłam.. wino rozgrzewa i jest mocne.. jedna/dwie lampki i dość.. noo chyba, że można i więcej.. Nie czuje się go jak się pije.. gorzej wstać...

A może by Ewa przyjechała????

Najgorsze jest to, że balon 40 litrów , albo i więcej tego było..., nie chce się też i u nas rozmnożyć...

A nie mówiłam.. wino rozgrzewa i jest mocne.. jedna/dwie lampki i dość.. noo chyba, że można i więcej.. Nie czuje się go jak się pije.. gorzej wstać...

Po dwóch lampkach, króre G serwuje, to ja bym tydzień nie wstała :lol2: