malka 17.06.2013 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 A pamiętasz półlitrową lampkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.06.2013 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Wiola ja tez pilam z bialych winogron a to co ostatnio przywiezliscie to z czego bylo? pije sie toto jak soczek ale na czworakach sie do wyrka wchodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 17.06.2013 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 A pamiętasz półlitrową lampkę ? Ale pamiętam jak Lidka dostała w półlitrowym kuflu ... Wiola ja tez pilam z bialych winogron a to co ostatnio przywiezliscie to z czego bylo? pije sie toto jak soczek ale na czworakach sie do wyrka wchodzi Potrafisz rozpoznać? Zgaduj... Fakt.. pije się jak sok.. ale rozbiera i na czworaka się chodzi.... mężowie są zadowoleni po takim winku;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 17.06.2013 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Ale pamiętam jak lidka dostała w półlitrowym kuflu ... toż o tym właśnie mówię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 17.06.2013 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 No tak.. co się miała rozdrabniać i co chwilkę dolewać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 17.06.2013 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 i zawsze mogła powiedzieć, że jednego wypiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.06.2013 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 nie rozpoznam za CHRL caly czas chodze obsmarkana i nie mam wechu ani smaku. strasznie cierpialam podczas spamowania, bo nie moglam relaksowac sie tez zapachami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 17.06.2013 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Winogron bordowy ale nie ten ogródkowy tylko to duże winogrono, śliwka i czarny bez... Bez daje cudny kolor, rozgrzewa, jest i moc.. , która ścina z nóg....No i co ja będę miała w sierpniu? muszę skitrać jeszcze jakąś flaszeczkę.. bo na nowe to dopiero na jesieni można liczyć.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 17.06.2013 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Białe czy czerwone, i tak bardzo dobre było! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 17.06.2013 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 No ja się na winach kompletnie nie znam .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 17.06.2013 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 wino winem. Ja mam trochę ususzonych kwiatów bzu. No żywe też mam na drzewie. A jakby tak w spirytus wsadzić? Wyszłoby coś z tego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 17.06.2013 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 ...... A jakby tak w spirytus wsadzić? Wyszłoby coś z tego?? bzówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 17.06.2013 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 chcesz wino zrobić? Albo sok z czarnego bzu? Z kwiatów Dziewczyny na FM podawały przepis na sok.. ja nie robię... Z owoców i owszem.. ale muszą być z jesieni i przemrożone.. zerwać i do zamrażalnika włożyć.. Potem albo sok albo wino, ale nie z samego czarnego bzu.. do tego śliwki, winogron.. cud miód.. Noo i taki balonik spory .. z 40-50 litrów.. mmmmmm Ja zachwycona byłam winem z malin.. nie jest mocne ale pyszne. Wino z czarnych porzeczek też przepyszne.. mmmm.. w tym roku zrobimy troszkę z porzeczek, z wiśni, z malin .. no i tradycyjnie z trójki owoców.. Ale narobiłam sobie smaka na winko. a ja prochy biorę bo mnie napiernicza ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 17.06.2013 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 wina to ja dobrego nie umiem. jedno raz w życiu mi wyszło - z zielonych szyszek sosnowych. Trochę terpentyną jechało, ale to się nazywało, ze pachnie lasem raz wyszło i więcej razy nie chciało ... Ja bardziej o nalewkach myślę. Bzówka? Chyba zrobię taką małą buteleczkę na próbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.06.2013 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Ewa nalewka z bzu jest przepyszna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 17.06.2013 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Myslę, że jeśli zalejesz te kwiaty, dodasz do tego wyszorowane cytryny pokrojone w plasterki i oczywiście syrop z wody i cukru (mniej lub bardziej słodki, zależy jak lubisz), to powinna wyjść fajna nalewka i tyle! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 17.06.2013 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 A gdzie śpirytus do tej nalewki..?No chyba , że to miałby być light dla dzieci.. znaczy ta nalewka... Ewa.. i nie słuchaj.. dużo butelek rób od razu.. co to jest jedna mała butelczyna?Co by było gdyby mój ślubny zrobił jeden maleńki balonik winka? Noo mało by było... A tak miało okazję spróbować kilka osób i imprezki też przy winku były... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 17.06.2013 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 tia, rób dużo, a spirytus po 60 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 17.06.2013 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Chyba za litr...W biedronie nie jest taki drogi.. nie wiem.. coś koło 40zł kupowałam kiedyś... za pół litra... No nie mów, że taki drogi... nie pamiętam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.06.2013 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 ja spiryt lacze zawsze z wodka nie jest wtedy az taka mocna i bardziej smakowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts