Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy Ewy (EZS)

metea

Recommended Posts

Amberka - jedziemy przez Polskę w tym wybrzeże, na północny wschód - Białowieża (przynajmniej takie mamy plany......:rolleyes:) i myślałam o odpoczynku tam jakieś 2 nocki, miejsce wygląda na klimatyczne (nad samym morzem prawda?) i takie, gdzie można.... po prostu poczuć się dobrze i zrelaksować..... Naładować akumulatory. To jest nam teraz potrzebne. Jeszcze nie wiem czy tam dotrzemy, ale robię wstępne rozeznanie. Dzięki dziewczyny za opinie!

Szukam też czegoś miłego, na sensownym poziomie (pensjonat, nieduży hotelik) w okolicy Kartuz, Kaszuby... może jakieś podpowiedzi?

Rzecz w tym, że ja naprawdę odpoczywam w miejscach, które sprzyjają anonimowości (czy kogoś to dziwi? skoro sama robię to co robię ;)) - mam tu na myśli miłą, profesjonalna obsługę (a nie kontakt z gospodarzami), która jest, a jakby jej nie było, wnętrza są ładne i czyste a za oknem cisza, żeby rano pospać.. No i jakiś barek gdzie można wieczorkiem napić się wina. Wszystko.

No i taka mam nadzieje, że na Kaszubach czy Kartuzach będzie jednak w sezonie mniej ludzi niz nad samym morzem, gdzie przeciez mozna podjechać na wycieczkę, choćby kolejką ( z niektórcyh miejsc, gdzie jeździ SKM).

Edytowane przez Gagata

Gagata, fajne plany! Az Ci zazdroszcze :rolleyes: Rzucewo jest fajne, klimatyczne o wysokim standardzie. Wychodzac z palacu-hotelu, zwanym malym Malborkiem niemal natychmiast schodzisz urwistym zejsciem na plaze. Brzeg jest niewielki (nie ma tam szerokiej plazy), ale baaardzo malowniczy. Dobrze mozna go obejrzec w ostatnim odcinku Usta Usta ;) http://www.swiatseriali.pl/seriale/usta-usta-522/news-sprawdzian-uczuc,nId,282622

Pamietam, ze pierwszy raz w Rzucewie bylam jakies 13 - 14 lat temu i zawsze co 3 - 4 lata tam na pare dni wracam :-)

też w połowie :)

Czyli mam rzeczy na wersalce w salonie, żarcie w lodówce a buty w foliówkach. I mniej więcej wiem, co mam zabrać. Poza tym oglądam trasę i zastanawiam się, czy wierzyć w GPS czy w numery drogi, bo GPS mnie chce pchać takimi trzycyfrowymi i mówi, że szybciej będzie :confused: I sama nie wiem, przez Chodzież czy omijać tymi gorszymi?

Poza tym, czy w Gnieźnie przy Katedrze jest jakis parking?

Do Włocławka jest autostrada (A1 na Gdańsk, to koło Ciebie).. w maju była jeszcze nie płatna.. nie sądzę żeby teraz była płatna choć u nas wszystko możliwe.. We Włocławku w lewo na Gniezno... Choć nie wiem..

W sumie na Poznań o godzinę krócej...

(...) I sama nie wiem, przez Chodzież czy omijać tymi gorszymi?

Poza tym, czy w Gnieźnie przy Katedrze jest jakis parking?

W Gnieźnie jest parking pod samiuśką katedrą - bezpłatny :).

Moją trasę już Ci pisałem:

Łódź -> Konin - autostradą A2 - koszt 9zł

Konin -> Strzałkowo - droga 92 (na Poznań)

Strzałkowo -> Gniezno - 260

Gniezno -> Margonin - 190

Margonin -> Chodzież -193

Chodzież -> Piła - 11

Piła -> Wałcz - 10

Wałcz -> Kołobrzeg - 163

Jechałem ostatnio w niedzielę, więc natężenie ruchu było niewielkie, ale chyba i w tygodniu powinno być dosyć spokojnie. Na odcinku Konin - Strzałkowo uważaj na fotoradary w mijanych miejscowościach.

W/g Expressu Ilustrowanego:

Za przejechanie A1 z Torunia do Gdańska (152km) prywatny zarządza drogi pobierze od nas 29,90 (stawka taka sama dla aut i motocykli). Jednak auto osobowe jadące z przyczepą, za tę samą trasę zapłaci 71 zł. Dobra wiadomość jest taka, że odcinek autostrady od Strykowa do Kowala jest jeszcze bezpłatny.

http://pliki.regiomoto.pl/portal/jpg/autostrady_oplaty_duza.jpg

• 2 weeks później...

No, jestem :)

Padnięta do bólu.

Braza, miałam chęć zajechać i gdyby nie ta fatalna pogoda, to pewnie bym wpadła na godzinkę odpoczynku w drodze powrotnej, ale przy 35 st nie ryzykowałam, pchałam się najkrótszą drogą do domu, ja nie mam klimy w aucie. Przyjechałam ugotowana. Ale dziękuję bardzo, a jasiek - nie ma sensu wysyłać, niech zostanie, może się jeszcze przyda :) Bo my zrobiłyśmy podstawowy błąd - trzeba było Zuzi dać jej materac i pewnie byłoby dobrze, a tak spała na kocie i nie wytrzymała.. Ale cieszę się bardzo, że się poznałyśmy. I z Agdusią też..

Arnika, dojechałam i miałam dzięki Wam bardzo miły urlop, dziękuję!!