braza 25.09.2013 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Ja umiem i lubię palić, czemu nie! Za ciasteczkami nie przepadam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 26.09.2013 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Oczywiście palenie TAKIE jest inne niż palenie papierochów. Lepiej nie stosować tej samej zasady przy "zaciąganiu"... Ciasteczka super, polecam, kiedy jeszcze byłam młoda i chętna na TE RZECZY to ciasteczka baaaardzo lubiłam - tylko trzeba było uważać i nie zeżreć za dużo - działały z pewnym opóźnieniem (coś jak poczucie nasycenia po obiedzie - po 10 minutach ..) ale baaardzo milo :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 26.09.2013 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 to ja niewinna jak ta lelija jestem Może dlatego, że odtruwałam wysterczającą liczbę ćpunów, żeby się zniechęcić...? Jednego nie zapomnę - młody chłopak, koniarz, wprost ze stajni go przywieźli, rozdzialiśmy go na Rkę i tak stałam i patrzyłam - takie ciacho i taki dureń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 26.09.2013 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Koniarz - ciacho - dureń... Niebezpieczne połączenie. Dla otoczenia znaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 27.09.2013 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 Bardzo niebezpieczne! Szczególnie dla koni!!!! Kiedyś próbowałam .... w kafejce .... odlot i owszem ale ... ja lubię mieć kontrolę nad tym, co robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 27.09.2013 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 Bez względu na to, ile wypiłam, zawsze miałam kontrolę nad swoimi poczynaniami. Ciekawe, czy po ciasteczkach też bym miała.Kumpel mojego brata podobno chciał wybiec na jezdnię i głaskać samochody, bo on widział kolorowe zwierzątka, jak z kreskówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 28.09.2013 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 o matko... nie wiem, nigdy nie miałam omamów wzrokowych.Słuchowych też nie Kiedyś, jak byłam młoda, miałam ochotę spróbować. Ale nie miałam dostępu Potem dostęp może by się znalazł, ale nie było już ochoty. Pokłóciłam się dziś z rodziną. Do doopy. Mamy różnice charakterologiczne. Ja jestem człowiek walczący. Nie ma dla mnie słowa "niemożliwe" "nie dam rady" i tym podobnych. Zawsze próbowałam zacząć a potem.. jakoś szło. Czasem trudno i z wysiłkiem, ale szło. Oczywiście gdy chciałam coś tam osiągnąć i uważałam, że warto się wysilić. Dlatego do szału doprowadza mnie stwierdzenie, że ktoś czegoś nie zrobi, bo nie da rady. Ostatecznie zgadzam się na takie stwierdzenie PO ZACZĘCIU. Była próba, nie wyszło, wymagało zbyt wielkiego wkładu / wysiłku. No, zdarza się. Ale stwierdzenie NA WYROST oznacza tylko niechęć do wysiłku na starcie lub totalny brak wiary w siebie. No i mieliśmy scysję wychowawczą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 28.09.2013 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 No wiesz, jest różnica między niechęcią do wysiłku a brakiem wiary w siebie. W pierwszym przypadku można komuś dać kopa, w drugim podbudować wiarę. No chyba, że ktoś sprytnie niechęć brakiem wiary zakrywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 28.09.2013 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Nie umiem powiedzieć. pewnie jedno i drugie pospołu. Przypuszczam, jedno rozgrzesza drugie. Wiesz, nie dam rady więc co się będę wysilać. A nawet jakbym moze i się wysiliła, to przecież nie dam rady. Podbudować wiarę w siebie można tylko w praniu. Czyli zaczyna się coś robić i ..o ... wychodzi Ale jest ryzyko, że włączy sie lenistwo i nie wyjdzie. I zupełnie będzie do dooopy. Powinnam kazać i pilnować i tu, podobno, działam niepedagogicznie. Mam dość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 28.09.2013 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Ja też jestem niepedagogiczna, bo różnie dzieci traktuję. Intuicyjnie. Mam wrażenie, że jednemu lepiej odpuścić i dać się sparzyć, bo z pilnowania nic nie wyjdzie, drugie trza motywować i trochę pilnować, trzeciego nie motywować, ale pilnować czasem, nie dając poczucie, że czuwam nad wszystkim i sama nie musi się pilnować, bo mama trzyma rękę na pulsie. I tak niekonsekwentna jestem, przez tę intuicję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 28.09.2013 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Oni może kiedyś wyrosną/dorosną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 28.09.2013 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Agduś, czasem żałuję, ze nie mam trzech córek... Wiola, to juz będzie za późno. Znasz to? Doświadczenie to wiedza, która masz, jak już nie jest ci potrzebna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 28.09.2013 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Każdy popełnia kiedyś błędy wychowawcze, cyborgów wychowawczych nie ma. Pedagogika jest bardzo pożyteczną nauką, niemniej intuicja rodzicielska i znajomość natury własnego dziecka to największe atuty wychowawcze rodziców. Czasem trzeba odpuścić, żeby sparzyli się sami. Im są starsi, tym częściej tak trzeba, niestety. Ale przecież rodzina i tak wie, że ciśniesz nie dlatego, że lubisz cisnąć, tylko dlatego, że Ci zależy. Docenią to, zobaczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 28.09.2013 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Ale przecież rodzina i tak wie, że ciśniesz nie dlatego, że lubisz cisnąć, tylko dlatego, że Ci zależy. właśnie że nie. własny mąż mi nogę podkłada. mam dość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 28.09.2013 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 No to chyba czas na kawę bez Zuzy i ustalenie zasad i priorytetów w tej sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 28.09.2013 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Nie zazdroszczę, ale wspieram duchowo ile mogę! Z Mężem musicie ustalić wspólny front bo nie ma nic gorszego niż rozbieżności w działaniach. Czasami to cholernie trudne, wiem bo sama jestem mało konsekwentna (moja Córcia wiele na ten temat mogłaby powiedzieć) a Szanowny może wymuszać u mnie konsekwencję tylko wtedy, gdy jest w domu. Na stwierdzenie: "... nie da się" mam jedna odpowiedź: "Nie da sie wsadzić parasola do d...y i tak go otworzyć, ale już nad tym ponoć pracują". Moja Rodzina nienawidzi tego stwierdzenia:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 28.09.2013 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 No bo jakieś takie proktologiczne...Nie możesz tego o hełmie wdrożyć? Niekonsekwencja jest też wtedy, kiedy ma się trzy córki i każdą traktuje inaczej. Z drugiej strony, jak traktować tak samo, skoro są różne i na każdą to samo inaczej działa? Dobrze, że w różnym wieku, to zawsze tym można uzasadnić, chociaż pierworodna mi wypomina czasem, że kiedy była w wieku Magdy to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 29.09.2013 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Zdecydowanie uważam, że takie samo traktowanie każdego dziecka jest fatalnym błędem, bo jak pisze Agduś, każde dziecko innym jest i innego traktowania wymaga.Kocha się każde równie mocno, ale traktuje się inaczej, bo inaczej się nie da po prostu!Ewa, trzymam kciuki za szybki consensus rodzinny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 29.09.2013 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Szczerze powiedziawszy pierworodnej to ja właściwie już nie "traktuję". Mówię otwarcie, co i jak, bez podchodów, i daję wybór. Ona jest już wystarczająco dorosła, żeby sama podejmowała pewne decyzje dotyczące przyszłości. Ja mogę tylko radzić, wyrażać opinię. Jak sobie pościele, tak się wyśpi.Dzięki temu coraz rzadziej się kłócimy.Młodsze pewnie dłużej pozwolą kierować sobą. Stara nie - taki typ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 29.09.2013 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts