Agduś 08.10.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 A ja na USG czekałam tylko trzy tygodnie! No ale zwyczajnie - w przychodni. Za to na rehabilitację trzy miesiące. Gdybym była np. po złamaniu albo inszym urazie, to bym taką reha o kant dupy mogła rozbić zapewne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 08.10.2013 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Szanowny z barkiem też szybko załatwił wszystko .... w czasie prywatnej rozmowy w państwowym szpitalu;) Amalfi, czy ja dobrze rozumiem, że oceny w LO można "olać" bo liczy się tylko matura???? Jeśli tak, to nie mów tego mojej Córce;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.10.2013 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Prawdę powiedziawszy, Amalfi ma rację, potem nikogo nie obejdzie, jakie oceny miało dziecko w I klasie LO. Uważać trzeba tylko na przedmioty, które się kończą, tam to już będzie ocena końcowa i ostateczna, która zostanie na świadectwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 09.10.2013 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Ocena na świadectwie też wszystkim "normalnym" wisi. Uważać trzeba na wiedzę. No i z weryfikacją tej wiedzy są problemy. Bo jak oceny zależą od poziomu a matura nie, bo zewnętrzna, to się mogą różne niespodzianki na koniec ujawnić. I zonk. Chyba po to są te ch..erne korepetycje, żeby ktoś z zewnątrz poziom i szanse ocenił zanim będzie za późno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 09.10.2013 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 W postępowaniach rekrytacyjnych na studia liczą się wyniki matury, a nie świadectwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 09.10.2013 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 No proszę .... Nie pozwolę tego przeczytac Młodej, bo oleje wszystko, co Jej niepotrzebne na studia .... a szkoda by było .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 09.10.2013 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 No proszę .... Nie pozwolę tego przeczytac Młodej, bo oleje wszystko, co Jej niepotrzebne na studia .... a szkoda by było .... Niestety zrobiło się z tego całego zdawania matury jakieś błedne koło. Chcesz mieć większe prawdopodobieństwo, że zdasz na studia, musisz olać "niepotrzebne" przedmioty, a skupić się na tych, które będziesz zdawać. Oczywiście kosztem tak zwanej szerokiej wiedzy. Chcesz się uczyć wszystkiego, maleją szanse na powodzenie przy rekrutacji na studia. Znajomi nauczyciele mówią, że dzieciaki zwykle te niepotrzebne przedmioty zdają ledwo ledwo, aby nie repetować, a uczą się tych potrzebnych. Tak jakoś sie porobiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 09.10.2013 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 W sumie trudno im się dziwić (dzieciakom), przy takiej ilości materiału też bym wymiękła!! Skupiają się więc na tym, co (przynajmniej w tej chwili) najbardziej jest im potrzebne! Psia krew, dlaczego drugi rok z rzędu lekcje religii sa w środku zajęć????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 09.10.2013 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 A co? Masz ochotę zwalniać? Tak się dziwnie składa, że u mojej córki podobny plan. Przypuszczam, ze jakby były na krańcach, to ksiądz do ławek by mówił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 10.10.2013 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Moja nie chodzi na religię już od 3 klasy SP, to luzik. Miałabym to gdzieś, gdyby faktycznie ta religia była np. 3 lub 4 godziną, ale gdy Młoda musi czekać 45 minut na JEDNĄ ważną lekcję ..... no można się chyba wkurzyć, no nie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 10.10.2013 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 No i właśnie dlatego moja chodzi.... bo musiałaby czekać a tak spokojnie sobie książkę czyta w klasie. Chyba, ze dyskusja się rozwinie z kilkoma klasowymi antyklerykałami, którzy na religię chodzą chyba tylko po to, żeby wroga poznać.Kościół sobie w kolano z granatnika strzelił tą religią w szkołach. I tak się uszkodził, że tego już się nie pozbiera. Sprawozdawczość wygląda pięknie a życie zamienia się w koszmarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 10.10.2013 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 http://klops.pl/upload/klopsy/katolik_10514.gif Wiedziałam,, że gdzieś była dyskusja o kościele... za dużo wczoraj mnie nerwów kosztowało..Teraz wątek w temacie znalazłam i wklejam... Spodobało mi się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 10.10.2013 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Piekne spostrzeżenie i jakże prawdziwe! Mojej Córci nie chce się chodzić na te lekcje, zdarzało się wcześniej, że na nich bywała, ale Ją to nudzi. Małomiasteczkowość tkwi nawet w tej młodzieży, jak do tej pory żadnej dyskusji nie odnotowano, nikt się nie wychyla a mojej Młodej nie chce się prowokować. A że był to strzał w kolano to wszyscy wiedzieli jeszcze przed wprowadzeniem tego głupiego pomysłu w życie .... wszyscy, poza kościołem:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 10.10.2013 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Wero też ma religię w środku. Rok temu dwa okienka pod rząd i angielski na ostatniej lekcji, teraz jeszcze ciekawiej, bo cośtam, religia, cośtam, religia, cośtam... Ktoś wybitnie dowcipny plan lekcji układał. A kiedy wprowadzali religię do szkół zapewniali, że te lekcje będą OCZYWIŚCIE na pierwszych albo ostatnich godzinach i w ogóle żadnego problemu nie będą mieli niechodzący na religię. W jej klasie jedna osoba chodzi na religię, bo chce, reszta dla świętego spokoju, bo rodzice kazali, bo babcia by nie przeżyła, bo i tak trzeba siedzieć w szkole... A Magda coraz to nowe rewelacje przynosi z religii (szósta klasa). Już wiemy, dlaczego Hello Kitty to szatan, że J.K. Rowling chodzi do satanistycznego kościoła na czarne msze i uczyła się w szkole satanistów, że ksiądz jest przeciwko segregacji odpadów, bo przez ekologów są korki na drogach, że dzisiaj za bardzo dba się o środowisko, a za mało o ludzi, że zwierzęta mają lepiej niż dzieci, że homoseksualizm to zło a in vitro to zabójstwo. Zastanawiam się, czy mam ochotę na dyskusję z księdzem. O Magdę się nie boję, ma zdrowe podstawy, więc słowa księdza przyjmuje jako folklor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.10.2013 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Agdus napisz, ze to jakiś zart to co na religii mowia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 10.10.2013 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Ksiądz nie wygląda na żartownisia. On to mówi całkiem na serio. Ciekawe, czy wydaje mu się, że szóstoklasiści mu wierzą? A może niektórzy wierzą? W końcu ktoś później czyta Nasz Dziennik i słucha radia z Torunia... Może właśnie w taki sposób się wychowuje przyszłych czytelników i słuchaczy jedynie słusznych publikatorów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.10.2013 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 a w jakim on jest wieku, ten ksiądz? i trochę dziwie się ze nt. homoseksualizmu tak się wypowiada reszta mnie rozbawila ale jednocześnie zszokowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 10.10.2013 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 10.10.2013 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Młody jest - drugi rok pracuje w szkole. Młody i pełen zapału...A, zapomniałabym, jeszcze o Putinie dużo opowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.10.2013 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 ja piórkuje:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts