Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy Ewy (EZS)

metea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ooo temat dla mnie :rolleyes: wciągnęło mnie tu samo życie :) Brazunia napisałaś ,że Twoja Młoda od 3 klasy sz p nie chodzi na religię ....a jak dzieci inne to odbierały w 3 klasie?

mamy pod opieką wszyscy w rodzinie jedno pacholę które wcześniakiem się urodziło i wszystkiego mu brakuje i musimy walczyć o niego na każdym polu edukacyjnego mozołu a bździągwa katechetka chce ze mną pójść na wojnę .....ciągle jej czegoś brakuje , a to bzdurne karty pracy nie uzupełnione , a to się jakieś klepaniny nie nauczył .....a nam jest go szkoda , bo lata z zajęć na zajęcia i na tę religię to już go szkoda męczyć i często nie ma siły .....jak się wścieknę to go do komunii nie poślemy i na nią to zwalę

Starsi mają już nieco znajomości życia, o ile odrobili lekcję z myślenia. Młodzi jeszcze nie, więc łatwiej im wodę z mózgu zrobić. Współczuję takim księżom, oni się chyba koszmarnie boją i chcą mieć za wszelką cenę pod nogami stabilne podłoże a za sobą mur kościoła., bo inaczej mogą się przewrócić.... Ale to ie tylko księża. Czytam czasem wypowiedzi młodych lekarzy, którzy wręcz marzą o systemie amerykańskich procedur. Wchodzi pacjent, przepytujesz go z ankietki, wychodzi rozpoznanie a dalej wg rozpiski leczenie. Fajnie jest. Nie ma miejsca na błędy, bo jakby co to zawiniła ankieta razem z procedurą. Nie ma miejsca na myślenie i na... odpowiedzialność. No chyba, ze ktoś ankiety nie wypełni.

Tak strasznie media krzyczą o błędach, OK wprowadzimy procedury. To chyba nieuniknione. A jak pacjent umrze, to wyjdzie zbolały lekarz i powie - procedura zawiniła, trzeba zebrać komisję i poprawić...

na tę religię to już go szkoda męczyć i często nie ma siły .....jak się wścieknę to go do komunii nie poślemy i na nią to zwalę

relek, po komunii wszystkim jest wszystko jedno. jednak komunię kazdy chce przejść, bo raz, że wszyscy a dwa, ze prezenty... Niestety. Myślę, że przemęczcie się jeszcze trochę a potem poważna rozmowa w rodzaju - rób, co chcesz. I niech robi. dzieciom to wisi.

Swoich chłopaków do komunii doprowadziłam, choć na ostrze noża szłam z proboszczem jak starszak szedł do komunii, po komunii nie chce/chciał słyszeć o kościele i religii w szkole...

Młody miał cudną komunię, nie miałam/on nie miał ani jednej próby w kościele, ani próby spowiedzi, , spowiedź pół godziny przed mszą, było cudownie.. płakałam jak nie wiem... na religię chodzi bo ma i wszystkie dzieci chodzą (oprócz jednej dziewczynki z jego klasy, ale ona nie była u komunii) czyli jak chcę pokazać coś i nauczyć to się da... Do kościoła nie chodzi bo za długo i za nudno.. wysiedzieć w spokoju godzinę to jest niemożliwe...

A to , że nudno.. muszę przyznać mu racje.. Nasz Kościół nudny jest.. :(

No właśnie mi uświadomiłeś, że dwa lata temu zapisałam się na USG piersi na onkologii, tak kontrolne, i termin był chyba w te wakacje... też nie poszłam bo dawno już poszłam za kasę. No i ktoś siedział i czekał a NFZ zarobił...

Czy to, na co czekasz, to pilne?

Sorki, nie było mnie na FM - niestety(?) nie tylko wirtualnie trzeba żyć ;)

Czy było pilne dowiem się po tych oczekiwanych badaniach ...jeśli doczekam ;):lol2:

...nie no spoko - oddycham, chodzę, w kręgosłupie standardowo łupie - znaczy nadal żyje.

Ba! Co więcej, znów mam chęć na jakieś spotkanie z przyjaciółmi, więc chyba jak się zawezmę, to i tej wizyty doczekam :D

...a w temacie spotkania - Ewa, nie chcesz się podłączyć, albo inni tutejsi? :cool:

A co, mam iść na grupę łódzką? coś się tam dzieje i anonsujesz ?

U mnie tylko z terminami kiepsko, w tym tygodniu córka mi zajmuje sobotę, w przyszłym na tydzień wyjeżdżam do Lublina. Potem święta...

Musiałam..

jak ja lubię piątki wieczór, żadna siła mnie nie zmusi do robienia czegokolwiek, relaksuję się i słucham Gogol Bordello. Uwielbiam go, tak wariackiej muzyki dawno nie słyszałam. Z Pura Vida Conspiracy utrafił w mój gust.

A co, mam iść na grupę łódzką? coś się tam dzieje i anonsujesz ?

U mnie tylko z terminami kiepsko, w tym tygodniu córka mi zajmuje sobotę, w przyszłym na tydzień wyjeżdżam do Lublina. Potem święta...

Nic nie anonsuję. Marzę sobie tylko, bo pogoda była taka działkowo-spotkaniowa ;):D

Wiem, że o Wszystkich Świętych. To też za blisko dla mnie. Wiesz, ile cmentarzy mam do obskoczenia??? Jakoś do tej pory nawet to lubiłam, a w tym roku mi się nie chce.

Sobie już prezent pod choinkę wymyśliłam. Mam coraz większy problem z dziećmi - chyba za dużo mają...

A w tym Lublinie to z Sylwią się będziesz widziała? jak tak to niech zrobi przegląd techniczny kolana... Tylko coś mi się kołacze, że Ona do Warszawy miała jechać... ale nie wiem...

jedzie do Wawy i do mnie też, przy okazji :) A kolano jak kolano, ćwiczyć muszę no i nawet czasem to robię ;)

. Mam coraz większy problem z dziećmi - chyba za dużo mają...

Mam to samo!!!

Najbardziej trafiony prezent wszechczasów to był tablet graficzny. Ale już był a co ma być, nie wiem :)

Sobie mam prezent wymyślony od kilku lat - mademoiselle channel i, cóż, nie mam na niego kasy... A ja, niestety, używam albo perfumy konkretne albo... wcale. Mam 3 zapachy, ta chanel i dolce vita i od biedy Diuna i koniec. Pewnie nie dostanę prezentu na swięta :D