Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy Ewy (EZS)

metea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Relcia, przepraszam, nie wchodziłam. Odpowiadam: nie miała żadnych, absolutnie żadnych problemów ani ze strony dzieciaków, ani rodziców, ani nauczycieli!!!! Łudze się byc może, mam jednak wrażenie że opinię o złym traktowaniu takich nie chodzących na religię w mity należy włożyć, przynajmniej w większości przypadków.

Miałam ładny dzień, byłyśmy u Brazki, obejrzałam dwa odcinki "Agentów NCIS" (uwielbiam ich) i mam się dobrze! W poniedziałek Córcia ma wolne - no mam świetny humor:)

Ja byłam wczoraj na festiwalu światła. Jak to dobrze, że w Łodzi jeszcze coś zostało do oglądania. Yetka spotkałam i żoną i rodzina. Zmarzłam, nogi mi odpaść chciały, ale było warto. Może jakieś zdjęcia wkleję, jak mi mąż z aparatu przegra.

Ewa, ja po prosbie i z pytaniem ... Czy masz jakies doswiadczenie (albo informacje) z potwierdzonym dzialaniem kinesiotapingu? Nie wiem jak to mozliwe, ale moja Mama po tych wszystkich zabiagach i masazach w Ciechocinku ma taki bol kregoslupa, ze normalnie dramat :( Owszem ma tam skolioze ale dolegliwosci nigdy nie byly tak silne. Zapisano Jej ketonal w zastrzykach i Tolperis. Tak mysle aby poslac ja do jakiegos speca od obklejania ... TYlko czy to rzeczywiscie pomaga? Osobiscie wierze tylko w cwiczenia i farmakologie i do plastrow podchodze z gleboka rezerwa ... Pomozesz? :-) :hug:

Ambercia, jeśli mogę, jakbyś potrzebowała kontakt do bardzo dobrej Pani Dr. od kręgosłupa i skoliozy, ale nie tylko w ogóle rehabilitacja, to daj znać. Stefcio chodzi do Niej od lat, ustalamy wszystkie ćwiczenia, jest na prawdę super i do tego dobry Człowiek. Przyjmuje na Mokotowie.

Co do tapingu, to niech Ewcia swoje powie. Mi na moje plecy nie pomogło.

Ewa.. owocnego i udanego wyjazdu :):bye:

Ambercia tejpy pomagają... ale nie zawsze... A mama może na fajfach się tak załatwiła...

Chmmmm... znam jednego super rehabilitanta co klei i to dobrze... tu 40km od mamy.. lekarzy też znam dobrych...

Poczekamy co Ewa powie... Jej na kolana z tego co wiem pomagało... Ale tejpy nie leczą.. podtrzymują mięśnie czy jakoś tak...

Wiesz Ambercia.. wczoraj i dzisiaj myślałam o Majutku.. co z nią?

moja Mama po tych wszystkich zabiagach i masazach w Ciechocinku ma taki bol kregoslupa, ze normalnie dramat :( Owszem ma tam skolioze ale dolegliwosci nigdy nie byly tak silne.

Że ma bóle po masażach, to wcale jakoś mnie nie dziwi. Kręgosłup jest trzymany przez mięśnie. A masaż te mięśnie rozluźnia. Jest to super jeżeli jest rwa i ucisk na korzenie, można obarczyć trochę, trochę znieść napięcie. Ale takie rozluźnione mięśnie nie trzymają już tak dobrze i powinno się je od razu wzmacniać. Czyli ćwiczyć. jak ćwiczenia były źle dobrane to własnie masz efekt. Co dalej? Najpierw sprawdzić, czy nie ma objawów neurologicznych, korzeniowych (neurolog) a jak nie ma, to leki żeby ćwiczyć i ćwiczyć.

Taping na kręgosłup to tak sobie. On jest świetny w ostrych urazach, przy obrzękach, jak coś ustabilizować trzeba, tu podciągnać, tam odciągnąć. Przy kręgosłupie oczywiście też kleją ale efektów wielkich nie widziałam. Bardziej ćwiczenia. Może faktycznie tego chłopaka, o którym Arnika mówiła, wziąć na trochę, on jest dobry fizjoterapeuta.

Ambercia ta Pani Dr. do której dałam Ci namiar na pewno sprawdzi czy nie ma objawów korzeniowych. I zapomniałam jeszcze dodać, że byś zapytała czy nie zrobić przed wizytą całościowe rtg kręgosłupa, czyli z miednicą włącznie, bo żeby ocenić stan trzeba całość obejrzeć, ale jak mówię zapytaj. Skierowanie daje lekarz ortopeda, bo bez skierowania nie zrobią, ale jest całkowicie płatne, chyba 150zł jak dobrze pamiętam.

Pomiziaj Majutka ...

Pytałąm reha czy mogę dać Ci namiar tel... mogę.. jak mama będzie chciała to może z nim porozmawiać.

No i jak mnie pooklejał to byłam w szoku.. ;) Myślę, że nie tylko ja... robi też inne rzeczy.. ale to z nim.. naprawdę dobry jest :yes: