Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy Ewy (EZS)

metea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No, musiałam być tylko w 2 miejscach, więc lajtowo. Za to wykład był dobry, bo miałam dużo pytań i dużo gratulacji, zostałam doceniona, co wprawiło mnie w taką dumę, że na imprezie wieczorem nadużyłam wina. Ale wszyscy nadużyli, więc chyba nikt niczego specjalnie nie pamięta, nie wyłączając kto z kim jest po imieniu. Dziś wróciliśmy grzecznie do profesorów i doktorów I co z tego, że jedno spadło z głowy? teraz mam do świąt "tylko" policzyć dane i napisać publikację, napisać 2 rozdziały książki (to efekt dobrego wykładu) i zrobić redakcję reszty, napisać recenzję do 3 publikacji cudzych i odpowiedzieć na jedną do mojej pracy. Ile jest do świąt? 3 tygodnie? czasem, jak czytam sobie przygotowania Anety, te stroiki i świeczniki, to mi żal, ze moje życie tak mija na durnych i może nikomu niepotrzebnych sprawach.... Z drugiej strony cieszę się, że lekarze się będą uczyć z "mojej" książki... Jak uda się wydać, oczywiście.

7 różnych publikacji i rozdziałów? czy więcej czynności?

No to masz troszkę...

A świeczki i wianki.. to córka z mężem, koleżanką zmajstrują...

W/g mnie bardziej wartościowe są materiały z których kolejne pokolenia będą uczyć się o człowieku... niż stroiki...

Ja tam mam na razie sajgon, po sajgonie malowanie przedpokoju i kuchni... oczywiście wysprzątać wszystko i ... zrobić święta dla całej rodziny z wigilią włącznie dla 3 rodzin.. ale wigilię to ja akurat lubię robić... przynajmniej odciążam moich dziadków i teściów... mając w zamian całą rodzinę u nas i brak pośpiechu i biegu do kogo i o której musimy wpaść na opłatek i wigilię...

Jak nie przygotujesz nic na święta.. to wpadnijcie do nas.. będzie sporo dla wszystkich...

Dziękuję za zaproszenie, ale własnie mi przypomniałaś, że Wigilia też u mnie :o

Tak, książka jest ważna... teraz... ale przestanie być aktualna za 2, no góra 5 lat. A życie mija. I trzeba łapać każdą chwilę, bo mija coraz szybciej. Dlatego ważne są te piórka i stroiki i magia Świąt, bo te będą tylko raz, za rok już będą inne i nie ma co odkładać "obchodzenia"

Ciekawe, co się dzieje z forum. Najpierw mi unieszkodliwili adblocka i miałam dziś multum reklam. Zainstalowałam raz jeszcze, ok, z reklamami spokój, w zamian mi emotikony wcieło??? Są na edycji, nie ma w poście..:confused: no są, ale takie pokurcze

Edytowane przez EZS

Ewcia, gratuluję osiągnięć zawodowych!!! Spełniasz się Kobieto i to jest ważne! Priorytety sama ustalasz i skup się na tym, co najważniejsze dla Ciebie reszta poczeka!

Rany, chyba musze już wyciągnąć te wszystkie bożonarodzeniowe bzdetki i sprawdzić co jest a czego nie ma ... jak co roku

Porozmawiałam dziś poważnie sama z sobą. Dwa ostatnie dni byłam na adrenalinie. fajne ale męczące. Dziś wróciłam do równowagi. W końcu wszystko się zdąży a jak nie, to też się zdąży, a jak nie, to co się stresować, w końcu jak się czegoś nie zrobi, to tylko będzie niezrobione, swiat się nie zawali :)

Baaaardzo zdrowe podejście. Gratuluję!

Pomyśl jeszcze, że wiele rzeczy zrobionych dzisiaj trzeba będzie powtórzyć za czas jakiś (w przypadku tych najbardziej przyziemnych jak sprzątanie - za czas niedługi). Takoż lepiej sobie dzisiaj dać spokój i zrobić od razu za czas jakiś.

Zaginął mi dziennik i komentarze. Stopka nie działa. Nie wiem, czy naprawiać, czy poczekać.... może się samo naprawi?

Wzięłam dziś dziecko i pojechałam do Manufaktury. W ten sposób mamy już szal dla szwagierki i EDT dla męża, w superpharmie dobre ceny były. Mąż ma w styczniu imieniny, to jeszcze dostanie awansem poduszkę sensoryczną pod pupę do biurka, fajnie się siedzi, bo mięśnie na niej pracują i - podobno- kręgosłup mniej boli. Zobaczymy. Dla szwgra prezent już mamy, dla męża siostrzenicy będzie półwałek pod plecy, bo on kierowca a to pomaga w bólach pleców ( :) ) , dla córki są zamówione farby, dla wuja i cioci szampony z Acuny, dla rodziców dekoder, bo mają tylko na dole i się kłócą, tak to każdy będzie miał swój TV, została mi siostrzenica ale widziałam ładną pidżamę więc pomysł jest w zapasie. Wolałabym jej ciuch jakiś markowy kupić, bo ona - jak to młodzi na dorobku - oszczędza na sobie i wiem, ze sama sobie nie kupi. Ale nic ładnego w ręke mi nie weszło.

Za to wypachniona jestem cała, próbowałyśmy z młodą masę perfum i śmierdzę jak Sephora albo inny Douglas :) aż mnie w nosie kręci...

Zapomniałam napisać o ciekawej rzeczy widzianej na konferencji - krzesła promowali. Krzesło na sprężynie, takie mało stabilne. Fajne to, bo trzeba siedzieć prosto i nogami pracować, żeby nie spaść. W sam raz do kompa i długiej siedzącej pracy. Miały podstawowy mankament - cenę, najtańszy stołek bez oparcia kosztował 2 tysiące. Jakbym je miała, to bym kupiła, bo warto. Ale nie mam. Trzeba ćwiczyć samemu ;)

To może na piłce, takiej do aerobiku?

Mnie się kiedyś podobały klęczniki w IKEI, ale zanim dojrzałam do kupienia (przecież mamy jeszcze całkiem dobre krzesło...), zniknęły z IKEI. A od kiedy mam mamitopka, wcale nie siedzę przy biurku. Mam podkładkę na kolana (właściwie to dwie - jedną z IKEI, drugą z Empiku), nogi wywalam na stół (czyli ławę w salonie), poduszkę pod plecy, drugą pod nogi i dobrze mi. A plecy mnie nie bolą od kiedy na jogę chodzę.

naprawiło się? czy naprawiłaś?

Agduś, ja bardziej o dzieciach myslę, bo stary to wie, że jak boli, to się poruszać trzeba a młodego boleć będzie za 20 lat :)

Są też takie krzesła typu piłka na podstawku, też dobre i... też drogie :) Sama piłka też by mogła być ale musi być tak duża, że nogi mają kąt prosty po usiąściu.