Agduś 19.12.2013 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 19.12.2013 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 No, w pracy ryby zjedli, tortem poprawili. Tort wyszedł super hiper. A to najprostsze ciasto do zrobienia z możliwych Zawsze wychodzi, nie klapie, w smaku super, lubię tort makowy i jeść i robić Susza trwa. A ja mam jutro urlop. No, spółka zostaje ale przynajmniej rankiem się wyśpię. Trochę, bo młodą do szkoły mam wieźć. Chora jestem a nie mam kiedy chorować, przechlapane. Ale tak było miło, jak wczoraj to ciasto robiłyśmy, grały kolędy, no, święta ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 19.12.2013 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Rzuć przepisem. Ja niepiekąca jestem, ale czasem mnie natchnienie dopadnie, to wolę przepisy sprawdzone i podane przez kogoś znajomego, niż anonimowe. Anonimom nie ufam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 19.12.2013 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Proszę bardzo biszkopt to : 30 dkg maku przekręconego, 8 jajek i 3 łyżki bułki tartej, cukru niecała szklanka Żółtka ucierasz z cukrem a jak się utrą, dodajesz mak, bułkę, pianę z jajek i mieszasz. Piec 40-50 min w 170 st. To porcja na srednią tortownicę, ja robiłąm dużą z półtorej. Do tego krem dowolny (kawowy) i nasączenie kawą, może byc z alkoholem. Mój krem dowolny był budyniowy, czyli na 1 l mleka weź 4 budynie, ugotuj "śmelkę" tak, żeby grudek nie było - tu jest problem i trzeba się namieszać na tym gazie - ostudź ten budyń, gesty ma być. Bardzo. I potem masło (2 paczki) z cukrem (4 łyżki) ucierasz dodając po trochu śmelkę. Ja włożyłam w to jeszcze 1/2 kg chałwy, bo chciałam ful wypas. To jest podwójna porcja, połowa na małą tortownicę wystarczy ale my zawsze robimy podwójną i ... zżeramy pół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 19.12.2013 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Kocham wszelkie odmiany "makowców" do pieczenia własnoręcznie jednak się nie piszę!!! Chętnie za to spożyję wszystko, co kto zrobi:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 19.12.2013 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 A ja kocham ciasta wszelakie, ale piekę najlepsze zakalce na świecie..... tak synowie mawiają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.12.2013 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 to wczoraj byl czerwiec? matko:o zniknal mi z zyciorysu nie wiem jaka byla pogoda, bo ciurkiem przy kompie siedzialam z robota:bash:jak wyszlam to juz ciemno bylo. wiem tylko, ze na pewno nie padalo i bylo ciut chlodniej niz w poprzednich dniach ok. 4 -5 st. i chyba nie wialo:confused: nie mam zielonego:rolleyes: jestem taka zmeczona ze znowu zlecialam ze schodow (na szczescie 3 ostatnich) bylam taka spiaca, ze myslalam iz juz sie skonczyly:bash:a koles od kuchni dalej nas olewa, no nic rozprawie sie z nim po swietach ale niech sie boi, ja tylko do czasu jestem cierpliwa i mila:mad: oj mam juz plan, oj mam. wiec niech lepiej uwaza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 20.12.2013 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 No własnie, dziś lipiec. TARcia, jaki lipiec będzie nad morzem? Bo w centrum do d... chmury, bez deszczu ale tak bezpłciowo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.12.2013 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 tez bezplciowo, chmury, ponuro, bez deszczu, ale za to cieplo ok. 7 st. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.12.2013 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 jak sierpien bedzie tez taki dupiasty to jednak chorwacje albo inne grecje zaliczymy w wakacje. a chcielismy wynajac dom na srodkowym wybrzezu i sie byczyc w polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 20.12.2013 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Ja tam nie widzę, że ten tort taki najprostszy z możliwych, roboty przy tym jak nie wiem co. No chyba, że ten mak przekręcony da kupic gotowy, to troszkę lżej, ale i tak najprostszy z możliwych nie jest. Ewuś Ty musisz mieć energii w sobie jak bomba atomowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 20.12.2013 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Wiesz, Żelcia, jak się go robi często, to w sumie szybko idzie. I najważniejsze, że mnie wychodzi bezproblemowo, bo zwykły biszkopt zawsze mi klapnie i już od dawna zaprzestałam pieczenia, kupuję gotowce A na święta planuję tort orzechowy. Robi się tak samo, ale zamiast maku biorę zmielone orzechy. Mogą być włoskie (bo mam własne) albo różne . Z tortem orzechowym wyszło kiedyś zabawnie. Zrobiłam mojemu ojcu do pracy na imieniny. Dumna byłam z siebie jak paw, bo wtedy zdobycie orzechów graniczyło z cudem no i to obieranie, mielenie, jest trochę roboty. Tata wrócił z pracy, no to pytam-- jak tort. A on, że kolegom smakował tylko pytali, skąd wzięłam taki dobry pumpernikiel... PUMPERNIKIEL! Nie poznali się na biszkopcie orzechowym i mojej pracy Od tamtego czasu nie robiłam tej wersji tortu, teraz spróbuję Deszcz pada, błeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.12.2013 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 u nas tez pada teraz:sick: mój pierwszy biszkopt wyszedł zakalcem, kolejne bardzo dobrze - zmieniłam metode mieszania. ale bardzo dawno już nie robiłam, musze przepis z pudla wyciagnac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 20.12.2013 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 No dobre sobie, na orzechach się nie poznali. Ja uwielbiam słodkie i mam troszkę przepisów, wszystkie pracochłonne, a ja już nie mam tyle sił stać przy tym. Ostatnio jak robiłam taki przekładaniec, to, uwaga, od wałkowania ciasta (robi się 5 cieniutkich ciast - wałkowane kruche ciasto) mnie następnego dnia bolały nadgarstki. Normalnie padłam jak sobie uświadomiłam od czego mnie to tak boli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 20.12.2013 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Znaczy się lipiec do d...y będzie wszędzie, u mnie też było nieciekawie i późnym wieczorem deszczowo. A teraz dla odmiany wieje ... no fajnieeee!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.12.2013 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 ale nie przez caly lipiec a pod koniec za to cieplo, wiatr lekki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 20.12.2013 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 U mnie zaczął padać śnieg.. mokry śnieg... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 21.12.2013 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2013 czyli lipiec pochmurny, pod koniec w centrum deszcz cały miesiąc, nad morzem i na południu deszcz w drugiej połowie, lecz ogólnie do bani. Za to sierpirń w centrum piękny, ciepły i słoneczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 21.12.2013 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2013 Pogubiłam się w tych dniach. Dzisiaj u nas było słonecznie i dosyć ciepło. A wczoraj? Chyba też, ale nie pamiętam. No normalnie nie zauważyłam wczoraj pogody, chociaż wychodziłam z domu i nawet biegałam w puszczy! Nie wiem, dlaczego, ale biszkopt nigdy mi nie wyszedł. Kiedyś próbowałam. Zawsze pięknie wyrastał w piekarniku, a później padał jak padalec. Tylko nie piszcie, że za wcześnie wyciągałam z piekarnika, bo nie wyciągałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 22.12.2013 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Wczoraj było u mnie zimno jak cholera, czyli sierpień zapowiada się nieciekawie. Dzisiaj lepiej, ale wiało .... no cóż, trzeba będzie w sierpniu i we wrześniu kurtki ciepłe wyciągać Ewa, czy Ty tą nieszczęsną gęś pieczesz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts