malka 22.12.2011 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Ewo, dziękuję , z tą wiedzą już wiem jak rozmawiać Gdyby jeszcze coś przyszło Ci do głowy - chętnie poczytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 23.12.2011 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 23.12.2011 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Za życzenia dziękuję. Będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 24.12.2011 01:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2011 i rychłego doktoratu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 24.12.2011 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 24.12.2011 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2011 WESOŁYCH ŚWIĄT! http://i42.tinypic.com/iyo6r7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 31.12.2011 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 http://i280.photobucket.com/albums/kk194/mrjar_2008/8c963a77-1.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 01.01.2012 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 Szczęśliwego i pomyślnego nowego roku!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.01.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Ewaaa!!! Żyjesz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 04.01.2012 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 (edytowane) Żyję... średnio. Za życzenia dziękuję I za pamięć. Od pierwszego stresuję się receptami i tym b.... ałaganem w służbie zdrowia. Pisać, niepisać, pisać, mam na myśli refundację... pisać, a jak mi za 5 lat każą płacić? Nie mamy kontraktu! Jakiś absurd, w Łodzi są ze 3 aparaty VNG a zapotrzebowanie na 10. I jeden obcieli. Znaczy, mnie to lata, ja mogę zająć się nauką, ale pacjentów żal, poziom "usług" był u nas bardzo wysoki, bo i sprzętu dużo i lekarze dobrzy i czas dla pacjentów nienormowany. A kontroakty dostały różne piździpołki nieusprzętowione... . Znajome wątki obleciałam, trza iść spac. Edytowane 4 Stycznia 2012 przez EZS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 05.01.2012 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Ewa, mimo, że zaczęło się pod górkę -Wszystkiego dobrego w nowym roku ! No , nie zazdroszczę obecnej sytuacji.... u nas niestety tak się dzieje,że najpierw się robi, a potem sie myśli i liczy,że jakoś to będzie. Niech w końcu powstaną konkurencyjne dla NFZ kasy, bo pacjenci nam wymrą w oczekiwaniu na leczenie.... Co do kontraktów, to szkoda gadać,przerabiałam temat w zeszłym roku i w tym juz nawet nie ruszyłam tematu, szkoda nerwów i czasu, ale szkoda tez pacjentów, którym terapia z NFZ należy się jak psu miska, NFZ jednak kontraktu nie da, bo za wąski mam zakres działalności i nie liczy sie to ,że na śląsku są dwie placówki zajmujące się KPT (ambulatoryjnie), cóz niedługo pozostanie jedna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 05.01.2012 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Będzie jak na całym Zachodzie prawie - państwowa służba zdrowia to nie daj Boże, posadzą na izbie przyjęć i czekaj kilka godzin, może ci się znudzi i sobie pójdziesz... A specjaliści i ci leczący lekarze będą pewnie zmuszeni przejść tylko na prywatnych pacjentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 05.01.2012 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Ale gęby sloganów mają pełne i w NFZ i w rządzie. Że pacjent najwaleczniejszy, ze bezpieczeństwo leczenia. Właśnie dziś popatrzyłam kto dostał kontrakt. NIE dostały przychodnie przykliniczne, przyjmujące pacjentów od lat. Dostała moja kolezanka, która ma jedynie siebie a oprócz - samych figurantów. Fikcyjnych specjalistów zatrudnionych 1 godz/ tyg i fikcyjny sprzęt, który fizycznie jest w innym mieście. . I teraz płacze i usiłuje kogoś zatrudnić do roboty... za groszowe stawki. Bo ci, których wpisała w kontrakt, to przyjmować za taką kasę nie będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 05.01.2012 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Ale gęby sloganów mają pełne i w NFZ i w rządzie. Że pacjent najwaleczniejszy, ze bezpieczeństwo leczenia. no musi taki być inaczej nie przeżyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 05.01.2012 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Przecie prawdy nie mogą powiedzieć. Ale... Dlaczego koleżanka (z całym szacunkiem) stworzyła fikcyjną ofertę? To taki sposób na zdobycie kontraktu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 05.01.2012 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Ale... Dlaczego koleżanka (z całym szacunkiem) stworzyła fikcyjną ofertę? To taki sposób na zdobycie kontraktu? nooo. Ja tez miałam taka propozycję, mianowicie: podpisuje umowę z wielospecjalistycznym ośrodkiem/przychodnią rehabilitacyjną, że niby są moim "podwykonawcą", dostaje kontrakt, potem jak zgłasza sie do mnie pacjent na usługi,których nie świadczę odsyłam go do owej przychodni (pod warunkiem, że nie jest na drugim końcu Polski), lub bezczelnie mówię, że na te usługi kontrakt się skończył, spokojnie wykonując tylko robotę na której sie znam i która równiez jest zakontraktowana (dzięki przychodni "na papierze"). Sposób kombinatorstwa przerósł moje możliwości, po prostu wymiękłam i jak dzwoni (dziś 2 telefony) do mnie pacjent z obrzękiem,odsyłam go do Chorzowa, lub Łodzi, co dla wielu, głównie starszych osób jest technicznie niewykonalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 05.01.2012 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Boszszsz... Ja chyba nie chcę tego czytać! Po cholerę się denerwować, kiedy nie ma się żadnego wpływu na to, co denerwuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 05.01.2012 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Jakby nie patrzeć - jest to nieuczciwe. Gdyby lekarze (wszyscy lekarze) byli uczciwi wobec pacjentów, nie byłoby takich numerów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 05.01.2012 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 to jest koszmarnie nieuczciwe. Ale jeżeli ktoś chce przeżyć na swoim a nie na etacie i do tego nie jest jakimś olbrzymiej klasy specjalistą, do którego pacjenci prywatni walą dzwiami i oknami, to raczej nie ma wyboru. Kombinuje, bo przy głodowych stawkach za usługę uczciwie splajtuje po kilku miesiącach. Sam sprzęt, którego by chciał NFZ kosztuje u nas koło 100 tyś. Na początek. Kto uczciwie tyle zainwestuje? Może duże spółki, ale z tego, co widzę, to raczej też nie... A z drugiej strony dla NFZ liczy się tylko cena i NIC więcej. Gdyby ruszyli się zza biurka i posprawdzali te oferty na miejscu, to mogli by nie mieć komu dać kontraktu. Ale cóż, oni fikcyjnie płacą i kupują za to papierową fikcję, która pięknie wygląda. tylko potem rzeczywistość skrzeczy, a pacjent w tym wszytkim nie liczy się wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 05.01.2012 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Tak, to jest błędne koło. Aby wystartować z ofertą, trzeba mieć odpowiedni (drogi) sprzęt, bo czasem ządają faktury na potwierdzenie. A to nie gwarantuje, że sie kontrakt dostanie. A jak sie nie dostanie, to można sobie ten sprzęt wsadzić. U nas też jakieś dziwne firmy zgarnęły kluczowe kontrakty. Strach sie bać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts