Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy Ewy (EZS)

metea

Recommended Posts

Czy mój pies zwariował?

Łazi za mną krok w krok. Jak Zuza była chora, to leżała u niej cały czas, jak tylko młoda ozdrowiała, to pies się zajął mną. Ja siedzę przy kompie, pies leży, jak idę do wc, pies też się pcha, schodzę na dół, pies idzie i patrzy, co robię. Coś jej się poprzewracało..

Biedna będzie w wakacje, planuję wyjazd całą rodziną i będzie musiała zostać z ojcem... chyba znowu schudnie, ale mam nadzieję, że przez 2 tygodnie z rozpaczy nie padnie? Póki co utuczona jest, więc ma zapas, ale nie wiem, jak psychicznie...

Czy to normalne jest nie wiem, ponieważ jednak Tyrion podobnie się zachowuje (na szczęście ostatnio jednak z pewnym umiarem) zapytałam trenerkę ... On nas cały czas "pasie", znaczy się, pilnuje stada i chyba nawet nie ma kiedy odpocząć, nawet śpiąc (nam się wydaje, że śpi) czuwa nad wszystkim. Teoria sprawdza się ponoć szczególnie w przypadku psów pracujących ze stadami, ale nie wnikałam głęboko w tę kwestię.

czyli moja psuka "pasie" akurat mnie :confused:

nie mogłaby młodej???

a co do jej czujności, to jak wrócę niespodziewanie do domu, to czasem zagwizdać muszę, żeby przyszła, bo śpi na górze w najciemniejszym pokoju. Pewnie, żeby potencjalni złodzieje jej nie zauważyli, wiecie, żeby tak działać podstępnie i znienacka :D

A propos, znacie? Skąd wyjeżdża czołg? Znienacka....

To był przebój ze studium wojskowego :lol2:

No to trzymaj się!!! Będziemy odliczać :)

Ja na razie jeszcze nie dojrzałam, ale jeszcze kilka podwyżek i pójdę w twoje ślady...

Może na wszelki kup sobie ten elektroniczny? Można tam wlewać bardzo słaby płyn i tak się odzwyczajać, choć ja, jak mam coś robić to raczej wolę z dnia na dzień. Mówię NIE i koniec ;)

To ja też trzymam kciuki za powodzenie!

Nasza Emi nas nie pasie. Ona nie jest pasterskiej rasy, a poza tym nie wolno jej wchodzić na górę ani do salonu, więc nie może za nami łazić wszędzie. Za to Saba - kundel podhalański - była pasterką. Najlepiej to pokazywała, kiedy szliśmy na spacer nie trzymając się razem. Obiegała nas jak owczarek stado owiec. Zmachała się przy tym, ale nie odpuszczała.

głodna jestem

najgorsze, że MUSZĘ się odchudzać :o Muszę, bo po jedzeniu mam arytmię. Dosłownie. Jak mam żołądek ciut pełniejszy, to od razu mi nerw błędny pobudza albo inne sploty współczulne i mam skurcze dodatkowe. Na głodnego nic. To niesprawiedliwe!!!!!