Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy Ewy (EZS)

metea

Recommended Posts

tez jestem glodna i nie tylko jedzenia ale i dymka. a jedzenie ograniczam co by waga nie wzrosla zbytnio. najgorsze, ze na psyche mi siada i w swoich oczach widze jakby mi ze 20 kg przez te pare dni przybylo:rolleyes:

jesooo jak mi ciezko - ale dam rade:wiggle:

• Odpowiedzi 7,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Odchudzanie nie jest takie złe, z pomocą dietetyczki było naprawdę bezboleśnie w moim przypadku.

Rozważ, Ewa, bezcenny jest zwłaszcza etap stabilizacji wagi, sprawia, że metabolizm przyzwyczaja się z powrotem do węglowodanów i jesz normalnie, z ziemniakami, makaronem, wieprzowiną - a nie tyjesz.

Natur House ta firma się nazywa, polecam.

Trzeba kupować głupie suplementy (wcale nie brałam :lol2: ), ale traktowałam to jako zapłatę za wizytę u dietetyczki.

Naprawdę polecam. :yes:

Kolega z Natur House schudł ponad 20kg... ja byłam u nich w środę... w sumie wiem co mam jeść i bez nich, i jak.., ale chciałam wiedzieć czy mam tłuszcz do pozbycia się i ile i czy wodę też...

Preparaty mają.. chmmm dziesięciokrotnie droższe niż w sklepie... np błonnik u nich grubo ponad 30zł, a w Lidlu czy biedronce ciut ponad 3zł... za to za wizytę nie kasują... tak czy siak... i tak sporo wychodzi...

Muszę przyzwyczaić się do jedzenia 5Xdziennie... i pić wodę.. a ja jej nie piję wcale... i jadam 2X dziennie.. to i jak schudnąć...?

DPSia a co ile Ty jeździłaś do nich?

No nie, na takie systemowe odchudzanie to nikt mnie nie namówi. Nie wierzę w żadne diety, dietetyczki, ale wierzę w siebie i doskonale wiem, co mam jeść a właściwie czego nie jeśc , żeby schudnąć a potem to schudnięcie zakonserwować :) Tylko zacząć trzeba i w tym problem.

Schudłam bez dietetyczki, co nie znaczy, że za darmo. Zamiast za suplementy czy wizyty płaciłam za jogę, treningi biegowe i basen. Głupio, żeby za bieganie płacić, bo wystarczy buty kupić i można ganiać, ale ja sama za cholerę bym się nie zmobilizowała, a w grupie łatwiej. Jadłam mniej, odstawiłam czekoladę i inne słodkie, ograniczyłam chleb i inne mączne, pilnowałam, żebym była zawsze lekko niedojedzona po posiłku. I tyle. Samo poszło. Kiedy brała mnie ochota na podjadanie, przypominałam sobie, jak się męczyłam biegając i zaraz mi przechodziło (przecież nie będę marnowała tego wysiłku przez głupią ochotę na kanapkę wieczorem albo na kawałek czekolady!). Chociaż z czekoladą, to nie do końca - codziennie jedną kosteczkę gorzkiej sobie dawałam w nagrodę.

Jeśli się przestrzega diety (a nie jest to trudne, naprawdę), to chudnie się około 1 kg na tydzień.

Czyli jeździsz tyle tygodni, ile kilogramów chcesz schudnąć.

BARDZO ważne - koniecznie doprowadzić do końca etap stabilizacji wagi, uważać najbardziej właśnie wtedy, żeby płynnie wrócić do normalnej diety, z ziemniakami, makaronem i wszystkim innym, ale nie tyć już.

Genialne, żrę co chcę i nie martwię się o wagę! :yes:

Oczywiście, zakładając, że żrę w umiarkowanych ilościach, a nie tak, że ledwie się ruszam. ;)

A swoją drogą słyszałam, że młode laski łykają tasiemce aby być szczupłe.. tylko jak i czy można takiego tasiemca się pozbyć... no i jakie są następstwa...

Braza jest chyba na kawie plujce bez mleka i papierosach... dla mnie zbyt skomplikowana dieta, bo nie dam rady się nauczyć palić papierosów... ;)