Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy Ewy (EZS)

metea

Recommended Posts

:lol2::rotfl::rotfl::rotfl:

Parsknęliśmy z mężem śmiechem...

Ostatnią flaszeczkę dzisiaj Rasia zabrała...

Trzeba nowy ukręcić...

I trzeba An dodać, że on jest taki... że trzeba sztućce użyć, żeby go zjeść;) aż żal , że w butelce i nie wyliże się do ostatniej kropli...

Ze wstydem potwierdzam, że zabrałam:oops:, ale że ostatnią - nie wiedziałam:no:.

Ewcia, schowam głęboko, musisz przyjechać - razem wyliżemy:lol2:.

ja to powoli dojrzewam do zrobienia.

w wiadrze nie, bo wyparuje, ale w słoiku - czemu nie

sęk w tym, że Wiola ma do tego swojego jajcoka własny alkohol i to mu daje inny smak. Na sklepowym spirycie będzie gorszy a na rumie nie lubię. Zastanawiam się, na czym zrobić.... chyba, że szwagier mi coś podrzuci :D

no, dziś miałam godzinę marszu z kijkami do pracy i godzinę z pracy. tramwaje mi smętnie myk, myk. po drodze

i zastanawiam się, czy jutro nie powtórzyć

A słaba jestem niczym betka, zasiedziałam się, do pracy doszłam taka zmachana, jakbym maraton przebiegła :(

wessało mnie, bo książkę piszę...

taką naukową ale kocham to, bo wreszcie ja decyduję o treści (a nie jak rozdział u kogoś, to mi potem skracali, wycinali). Mam swojego idola (prof Bronstein się nazywa, Adolfo, znam człowieka osobiście i jest uroczo śliski), jego książki jak się czyta, to wszystko jest proste i przyjemne. A w rzeczywistości upiornie trudne. I ja tak próbuje pisać, w rezultacie pół strony mi zajmuje dzień.

Edytowane przez EZS

no bo jest to uroczy człowiek, starszy pan, grzeczny, szarmancki, do czasu, aż ktoś mu w jakiś sposób na odcisk nie nadepnie. Wtedy się robi nadal uroczy ale brutalny i bezwzględny. Również zarozumiały.

No właśnie też się miałam o tę śliskość dopytywać, ale mnie Braza ubiegła.

Wyobraźnia dwa razy mi się uruchomiła - najpierw zobaczyłam te smętne tramwaje, takie z minami jak u jamnika, kiedy patrzy w oczy panu zjadającemu kawał mięcha i niedzielącemu się z jamnikiem. Od razu żal mi się ich zrobiło.

Tramwajom jakoś to wynagrodzisz, mam nadzieję! Nie zostawisz ich tak pogrążonych w smutku, bo kiedy zaczną płakać, to zardzewieją.

tramwaje od poniedziałku będzie dopieszczać młoda, bo szkoła się zaczyna..

nasz urząd tramwajowy, jakkolwiek się nazywa, wymyślił ostatnio świetny patent. Ponieważ miejsca przejazdu przez tory na większości ulic wyglądają jak po bitwie na granaty a tory i ten kawałek asfaltu należy do ww urzędu, to wymyślił, że najlepiej będzie pozbyć się większości linii. Ale urząd sam w sobie zostaje.. I to jest patent. Urząd tramwajowy bez tramwai. Jaka oszczędność! Nic nie trzeba naprawiać, nikogo zatrudniać, no oprócz prezesa i kilku sekretarek.

Moze ja założę przychodnię bez lekarzy? Zatrudnię panią recepcjonistkę, która będzie wyjasniała, dlaczego nie przyjmujemy a ja będę pisać w kartach, co mogłabym zlecić i jak zbadać. Tylko żeby ktoś chciał za to zapłacić... Urząd miasta może?

Dopisałaś o panu śliskim.. i też zastanawiałam się co to on ma śliskiego...

Rozpoczęcia książki gratuluję.. pewnie niewiele bym z niej zrozumiała .. ale już się cieszę, że piszesz :)

I co .. dzisiaj szłaś z kijkami do pracy...?

Wczoraj w nocy zastanawiaam się jak Ty do tej pracy szłaś.. np eleganckie kozaczki, płaszczyk/ dłuższa kurtka , jakaś spódnica czy garsonka.. i kijki.. ale zaraz potem przypomniał mi się widok z USA.. cudnie ubrana biznesowo w garsonce, futro z norek... a na nogach adidasy... ot na pewno amerykanka , bo polka za nic by w takich butach w takim stroju nie wyszła...