Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy Ewy (EZS)

metea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Braza, pacjenci mi się mieszają.

Młoda temperatury ile ma? Kaszle bo ją drapie w gardle czy bo czuje, że coś w niżej ma w oskrzelach? Jak się dobrze zastanowi i sobie anatomię przypomni, to określi, skąd ten kaszel. Bo taki z gardła to zwykle od kataru, spływa i odkasłać trzeba. A taki, co z oskrzeli to gorzej.

Nie masz w domu żadnego sterydu wziewnie - np Miflonide? Dajesz jej jakiś syrop? A jeżeli, to czy nie wukrztuśny? Taki kaszel, co to jest suchy i zamienia się w mokry to mi "pachnie" na "posyropkowy". Po wykrztuśnym syropie to i zdrowy sobie pokaszle. Lepiej już wody do garnka nalać, troche soli wsypać i posadzić ja nad parą - niech oddycha ze ścierą na głowie. Dobrze to na zatoki robi i rozrzedza wydzielinę.

Za nierozchorowanie się gwarancji nie dam, jak będzie kasłać coraz bardziej - bez syropu- to musi ktoś ją osłuchać, ale antybiotyku to bym nie brała, jak już, to lepiej rtg płuc zrobić.

Ja występuje w roli pełnomocnika i w imieniu pacjentki:wiggle:

Syropu nie dostawała. Ona twierdzi, że kaszle, bo drapie w gardle. Zapiera się przy tej wersji zadnimi łapami. Nie gorączkuje, w sobotę i niedzielę miała 36,8-36,9 teraz okey.

Spróbuję z wodą i solą, mam wrażenie, że dzisiaj jakby mniej kaszle ...

Ja występuje w roli pełnomocnika i w imieniu pacjentki:wiggle:

Syropu nie dostawała. Ona twierdzi, że kaszle, bo drapie w gardle. Zapiera się przy tej wersji zadnimi łapami. Nie gorączkuje, w sobotę i niedzielę miała 36,8-36,9 teraz okey.

Spróbuję z wodą i solą, mam wrażenie, że dzisiaj jakby mniej kaszle ...

aaa to ma po prostu katar i trochę zapalenia zatok pewnie, spływa jej z nosa do gardła i kaszle.

Jak tak, to taka parówka powinna pomóc nos wydmuchać. Możesz jej kilka dni klaritinę activ dać - to hamuje katar.

No Ewa... Ty to masz przerąbane:rolleyes:;):lol:

szczególnie, że pół historii choroby w jednym watku 3 strony do tyłu a drugie pół tu. I ja muszę dodatkowo jeszcze uczyć się na pamięć :)

No i wychodzi z tego, że najlepszy lekarz to....

wirtualny lekarz:rotfl:

Ewa może powinnaś sobie oddzielny wątek założyć, coś w stylu "pytania do Elfir forumowej ogrodniczki"... taki z krzyżykiem czerwonym:rolleyes:

Że trafić łatwiej będzie... i tak trafią ale dla Ciebie jaka wygoda... tylko od razu zaznacz, że choróbska TYLKO TU!!! :p

Ewa to najlepszy forumowy lekarz :) larimax mi pomogl i juz dzis glosu troche odzyskalam. z drugiej strony paskudztwo ten l. ale najwazniejsze ze skuteczne, Braza jak mloda drapie w gardle to tez wyprobuj (ja na zmiane plukalam glimbaxem i aplikowalam larimax - poprawa natychmiastowa) co wazne, nie faszeruje sie zadnymi prochami, syropkami itp. Edytowane przez TAR

Ewa poleciła kleratin active to chyba wie co poleca, no nie :lol2: Po południu zanabędę, teraz już mi się nie chciało jechać do apteki, Młoda i tak w szkole.

Jestem zaborcza!! Lepiej nie rozgłaszać tego po forumie, bo się straszliwe kolejki ustawią, Ewa jest nasza i koniec!!!!!