Gagata 11.02.2014 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Jak gardło podrażnione to, z tego co wiem, nie dawać miodu, bo podrażnia jeszcze bardziej, natomiast świetny jest glut ( he he) z np. siemienia lnianego lub/i choćby kisiel - łagodzi podrażnienie . Ewa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 11.02.2014 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Aaaa - a to że kaszel "się odrywa" to dobrze akurat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 11.02.2014 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 kisiel jem ale lagodzi na chwile, poslizg byc musi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.02.2014 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Braza, pacjenci mi się mieszają. Młoda temperatury ile ma? Kaszle bo ją drapie w gardle czy bo czuje, że coś w niżej ma w oskrzelach? Jak się dobrze zastanowi i sobie anatomię przypomni, to określi, skąd ten kaszel. Bo taki z gardła to zwykle od kataru, spływa i odkasłać trzeba. A taki, co z oskrzeli to gorzej. Nie masz w domu żadnego sterydu wziewnie - np Miflonide? Dajesz jej jakiś syrop? A jeżeli, to czy nie wukrztuśny? Taki kaszel, co to jest suchy i zamienia się w mokry to mi "pachnie" na "posyropkowy". Po wykrztuśnym syropie to i zdrowy sobie pokaszle. Lepiej już wody do garnka nalać, troche soli wsypać i posadzić ja nad parą - niech oddycha ze ścierą na głowie. Dobrze to na zatoki robi i rozrzedza wydzielinę. Za nierozchorowanie się gwarancji nie dam, jak będzie kasłać coraz bardziej - bez syropu- to musi ktoś ją osłuchać, ale antybiotyku to bym nie brała, jak już, to lepiej rtg płuc zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 11.02.2014 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Ja występuje w roli pełnomocnika i w imieniu pacjentki:wiggle:Syropu nie dostawała. Ona twierdzi, że kaszle, bo drapie w gardle. Zapiera się przy tej wersji zadnimi łapami. Nie gorączkuje, w sobotę i niedzielę miała 36,8-36,9 teraz okey.Spróbuję z wodą i solą, mam wrażenie, że dzisiaj jakby mniej kaszle ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 11.02.2014 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Czy ja do Pani Doktor w kolejce mogę?????Jak co to napisałam u siebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 11.02.2014 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 No Ewa... Ty to masz przerąbane:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.02.2014 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Ja występuje w roli pełnomocnika i w imieniu pacjentki:wiggle: Syropu nie dostawała. Ona twierdzi, że kaszle, bo drapie w gardle. Zapiera się przy tej wersji zadnimi łapami. Nie gorączkuje, w sobotę i niedzielę miała 36,8-36,9 teraz okey. Spróbuję z wodą i solą, mam wrażenie, że dzisiaj jakby mniej kaszle ... aaa to ma po prostu katar i trochę zapalenia zatok pewnie, spływa jej z nosa do gardła i kaszle. Jak tak, to taka parówka powinna pomóc nos wydmuchać. Możesz jej kilka dni klaritinę activ dać - to hamuje katar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.02.2014 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Czy ja do Pani Doktor w kolejce mogę????? Jak co to napisałam u siebie... to idę do ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.02.2014 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 No Ewa... Ty to masz przerąbane:rolleyes: szczególnie, że pół historii choroby w jednym watku 3 strony do tyłu a drugie pół tu. I ja muszę dodatkowo jeszcze uczyć się na pamięć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 11.02.2014 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Ewa, ale za to ilu zadowolonych pacjentów masz!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 11.02.2014 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 No jak to ilu.. 100% A znasz lepszego lekarza?????????? Bo ja NIE... Już nieraz mówiłam, że ja chciałabym być pacjentem Ewy... mojej doktórce nie wierzę do końca.. ale sugeruję co mówi Ewa.. i ona nie dyskutuje ze mną , zgadzając się z Ewą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 12.02.2014 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 No i wychodzi z tego, że najlepszy lekarz to.... wirtualny lekarz:rotfl: Ewa może powinnaś sobie oddzielny wątek założyć, coś w stylu "pytania do Elfir forumowej ogrodniczki"... taki z krzyżykiem czerwonym:rolleyes: Że trafić łatwiej będzie... i tak trafią ale dla Ciebie jaka wygoda... tylko od razu zaznacz, że choróbska TYLKO TU!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 12.02.2014 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 (edytowane) Ewa to najlepszy forumowy lekarz larimax mi pomogl i juz dzis glosu troche odzyskalam. z drugiej strony paskudztwo ten l. ale najwazniejsze ze skuteczne, Braza jak mloda drapie w gardle to tez wyprobuj (ja na zmiane plukalam glimbaxem i aplikowalam larimax - poprawa natychmiastowa) co wazne, nie faszeruje sie zadnymi prochami, syropkami itp. Edytowane 12 Lutego 2014 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 12.02.2014 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Ewa poleciła kleratin active to chyba wie co poleca, no nie Po południu zanabędę, teraz już mi się nie chciało jechać do apteki, Młoda i tak w szkole. Jestem zaborcza!! Lepiej nie rozgłaszać tego po forumie, bo się straszliwe kolejki ustawią, Ewa jest nasza i koniec!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 12.02.2014 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Noo właśnie.. Ewa jest NASZA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 12.02.2014 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Ja kiedyś miałam larimax i nie dałam rady. Miałam natychmiastowy silny odruch wymiotny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 12.02.2014 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Depesia, bo najwyrazniej az tak Cie nie bolalo:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 12.02.2014 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Rozumiem Depsię, ja takie odruchy mam przy parzeniu jakichkolwiek ziółek ... o matko, prędkość światła to przy mnie wtedy pikuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 12.02.2014 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 oj dziewczyny chyba nie bylyscie nigdy powaznie chore ale w sumie to dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts