Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy Ewy (EZS)

metea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To się nie ma co śmiać:sick:... sami myśleliśmy nad zakupem jakiegoś pełnoletniego golfa... albo astry jakiej... na targ po zakupy jak znalazł...

a tak dalej samochód musimy stawiać i taki worek ziemniaków doń tachać...

i żeby nie było, że się przechwalam autem, na normalne warunki to złomiak:rolleyes:

Nasi na targu też tak robili.

Ale już wiedzą, że wtedy bez słowa odwracam się na pięcie i idę kupić potrzebną rzecz czy kwiatek w sklepie.

Teraz już mam normalne i promocyjne ceny. :lol2:

I też nie mam wypasnego auta, żeby nie było...

no nie do końca. Jak jestem bogata, to nie idę na targ. Idę sobie jak panisko do marketu i płacę 2 razy więcej. Lub do warzywniaka za rogiem- tam jest jeszcze drożej i więcej ludzi ze mnie pożyje. Jak idę na targ, to dlatego, że po zakupie samochodu już mnie nie stać na ziemniaki :D

Taż ja nie mówię, że tak ma być, ale że tak ludzie rozumują. Na przykład, że mogłaś sobie tańszy samochód kupić, a wtedy stać by Cię było na ich droższe ziemniaki. A tak w ogóle, to może jesteś obrzydliwie bogata, ale masz takie widzimisię i kupujesz na targu, bo Ci się w tyłku z nadmiaru przewraca i rzygasz znudzona drogimi sklepami.

U nas targ jest olbrzymi i samochodów nie widać...

Natomiast jak za działkami jeździliśmy to jak byłam mężowym to cena 3 razy wyższa była, jak moim pełnoletnim AXem to cena normalniała...

To samo mieliśmy z panem od kuchni... w studio cena normalna, a jak wszedł do domu to z 8-9000zł cena skoczyła do 20000 a jak usłyszał o garderobach i przeszedł się po domu to za całość zaśpiewał 40 000zł... jak nie ukryłam oburzenia ... to usłyszałam... -n a stać było panią na dach za pewnie 40000zł?????? to wykończeniówka musi kosztować...

Czy ja wiem? Kiedy patrzę w galeriach na te sterylnie puste sklepy, do których nie muszę zaglądać, żeby wiedzieć, że mnie na nie nie stać, to jakoś wcale nie mam ochoty do nich wchodzić. Oczywiście miło by było, gdybym mogła kupić sobie tę kurtkę, która mi się przestała podobać dopiero, kiedy zobaczyłam jej cenę, ale żeby tak marzyć o szlajaniu się po drogich sklepach, to nie. Wolałabym za to podróżując nie musieć szukać najtańszego możliwego noclegu, najtańszej knajpy, albo podgrzewać sosu słodko-kwaśnego do makaronu na kuchence spirytusowej.

My na etapie budowy mieliśmy mocno leciwą, lekko nadgryzioną zębem czasu skodę Felicję. Chyba nie wpływała na ceny...

No niestety, szara rzeczywistość, mam wrażenie jednak, że najbardziej widoczna w zaściankach właśnie.

Być może w zaściankach tak robią właśnie, u nas tak jest.

Ale poijedź na targ w dużym mieście - tam "kroją" wszystkich, bez względu na to, jaki mają samochód! :p

Mimo to wolę kupować na targu.

Wiem, skąd pochodzi każdy sprzedawca, gdzie hoduje te kwiaty i kto u niego pracuje.

Część znamz zasiedzenia na targu, część była moimi uczniami w szkole.

Wiem, kto zasługuje na zaufanie, czyje kwiaty będą pięknie rosły.

Jak potrzebuję kalafiora, to wiem, z którego gospodarstwa go kupię - nie od pana, który ma towar przywożony prosto z giełdy.

Zdecydowanie lubię zakupy na targu, są o wiele ciekawsze od zakupów w galerii! :D