Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy Ewy (EZS)

metea

Recommended Posts

Teraz jakby łatwiej kupić nieobcierające buty. Dawniej każde nowe musiałam okupić bąblami lub krwią serdeczną, ostatnio któreś z kolei nowe buty noszę od początku bez bólu. Faktem jest też, że nauczona doświadczeniem, idę do półki z traperopodobnymi, omijając starannie te eleganckie. Mam kilka par na obcasach, ale te zakładam tylko wtedy, kiedy wiem, że będę się poruszała na krótkich dystansach i niezbyt szybko. Ywentualnie na rowerze.

na rowerze na obcasach też praktykuję :)

Ale dziś ładnie byyyło.

Poobcinałam hortensję (mam nadzieję, że nie za wcześnie / późno), taką co kwitnie na tegorocznych. Już zaczęła wypuszczać! Tulipany z ziemi wyłażą. Inne krzaczki też skróciłam, część chochołów zdjęłam. Mąż kupił sobie rozrywkę - 5 metrów drzewa do pocięcia :). Jeszcze nam z ub roku sporo zostało, ciepło było, teraz gdzie to nowe upchnąć? Wiooosna :)

horty jeszcze odpuscilam, promanalem iglaki zrobilam i zaczelam przycinac pecherznice, reszty mi sie nie chcialo, wyciagnelam fotelo-lezaki, wzielam koc i zrobilam sobie sanatorium na sloncu. oczywiscie 2 biale sztrucle tez chetnie skorzystaly. i tak we trojke sanatorium sobie robilismy. maz w tym czasie malowanie chalupki uskutecznial :D

Wiecie co? Ja chyba na razie przestanę wchodzić na forum! Jeszcze jestem na etapie myślenia, że trzeba będzie zacząć coś robić. MYŚLENIA!!! A nie "robienia"! Źle się czuję w Waszym pracowitym towarzystwie!

U nas na razie pochmurno, zimno, ziemia mokra...

Eeee tam, marzec...

Mnie się zegar ogrodowy włącza pod koniec marca, jak czas siać groszek i cebulę!

Mój organizm jeszcze nie chce iść do ogrodu!

Holy crap, I'll kill you, jak mawia Ahmed.

A tymczasem trzeba grabić tony liści i siać sałatę i przycinać pęcherznice i berberysy.

oj tam dziwaczysz Depesia, w zeszlym roku zima byla dluga, wiosny prawie wcale wiec ludziska glodne ciepla i ogrodu. i tak zaklinamy by ta wiosenka szybciej przyszla. poza tym rosliny nie patrza czy luty czy marzec, zaczynaja paczkowac wiec to ostatnia chwila by cos zrobic. Tobie latwiej, bo mozesz w tygodniu cos w ogrodzie porobic (jakbys chciala ;) ) u nas w gre wchodzi weekend, bo po pracy tylko chwila jasnosci i wieczor:rolleyes: